حجت الاسلام محمدرضا نصوری، معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان بااشاره به آغاز غیبت صغری امام عصر(ع) گفت: در مورد تاریخ غیبت صغری در میان علما چند نظر وجود دارد.
وی با بیان اینکه عده ای غیبت صغری امام عصر(ع) را از جریان سرداب می دانند، افزود: برخی معتقدند زمانی که ماموران معتمد عباسی به منزل امام حسن عسکری(ع) در سامرا حمله کردند، امام عصر(ع) وارد سرداب شدند و از آن زمان غیبت صغری حضرت حجت(ع) آغاز شد.
حجت الاسلام نصوری بااشاره به نظر شیخ مفید در مورد آغاز غیبت صغری، اظهارداشت: شیخ مفید آغاز غیبت صغری را از هنگام تولد امام عصر(ع) می داند که البته اکثر علما این نظر را رد می کنند، چرا که وقتی حضرت متولد می شوند، از دیده برخی پنهان می شوند و غیبتی صورت نمی گیرد.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: عده ای معتقدند که آغاز غیبت صغری از زمان شهادت امام عسکری(ع) بوده است و آن زمان نیز آغاز فعالیت های عثمان بن سعید عمری، نخستین نایب امام عصر(ع) است.
وی ادامه داد: آغاز فعالیت نخستین نایب امام عصر(ع) از 8 ربیع سال 260 هجری است که تا پایان نیمه شعبان 329 هجری همزمان با ارتحال علی بن محمد سموری این فعالیت پایان می یابد.
حجت الاسلام نصوری با بیان اینکه اکثر علمای شیعه این نظر را قبول دارند، افزود: این دوره 70 ساله که از 9 ربیع سال 260 هجری آغاز شده و تا سال 329 هجری ادامه دارد، دوران غیبت صغری امام عصر(ع) نامیده می شود.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت بااشاره به اینکه 8 ربیع که شهادت امام عسکری(ع) است تا 9 ربیع که آغاز امامت امام عصر(ع) است، زمین خالی از حجت الهی نیست، خاطرنشان کرد: بنابراین نتیجه می گیریم که از لحظه شهادت امام عسکری(ع)، امامت امام عصر(ع) آغاز شده است.
وی گفت: بر این اساس هشتم ربیع که روز عزا و ماتم برای شیعیان است، هم نوا با صاحب عزا یعنی امام عصر(ع) هستیم ولی نهم ربیع الاول که نخستین روز امامت امام عصر(ع) است، با شادی و سرور، عهدی دوباره با امام زمان(ع) می بندیم.
پایان پیام/
نظر شما