«کاظم چلیپا» هنرمند پیشکسوت نقاش در گفتوگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان درباره اقتصاد هنر و چگونگی تحقق آن بیان کرد: نکته بسیار مهمی که در ارتباط با اقتصاد هنر وجود دارد تخصصی بودن آن است و یک هنرمند نمی تواند متخصص بازار هنری باشد.
وی به بحث سیاستگذاری کلی بازار هنر اشاره کرد وگفت: هر نظام و دولتی در رابطه با فروش آثار هنری سیاستگذاری هایی دارد که همه بخش های هنری را در بر می گیرد.
چلیپا در ادامه اظهار کرد: مساله بعدی، تبلیغات برای فروش آثار در داخل و خارج مملکت است؛ در رابطه با داخل توجیه شدن مردم بسیار مهم است و این گونه نباشد که مردم فکر کنند با خرید یک اثر هنری پول خود را دور میریزند و باید این طور باشد که به قیمت آن افزوده شود.
وی تاکید کرد: مساله آشنایی و توجیه مردم با برگزاری گردهمایی ها و میزگردهای هنری و تولید برنامههای مختلف تلویزیونی و حتی سریال با موضوع نمایش، خرید و فروش آثار هنری و در واقع گنجاندن ارزش یک اثر هنری در داستان یک سریال، ممکن میشود.
این هنرمند نقاش با فرهنگسازی کودکان در این باره اشاره کرد و افزود: این مساله سبب میشود که کودکان در سنین بالاتر برای یک اثر هنری و هنرمند، ارزش قائل شده و در اذهان آنها جای بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به اختصاص نیم درجه بودجه مراکز به خرید آثار هنری گفت: از سال 1365 طرح تعلق نیم درصد بودجه مراکز به خرید آثار هنری را با آقای خوشرو پی گرفتیم که باید مورد تصویب مجلس قرار میگرفت که در حال حاضر دیگر اطلاع ندارم که این طرح تصویب شد یا خیر!؟
به گفته چلیپا، نصب تابلوهای نقاشی و هنری در اماکن عمومی چون بیمارستان ها، هتل ها، مراکز دولتی و ... سبب آشنایی مردم و باز شدن دیدگاه آنها به آثار هنری می شود که همین موضوع به موضوع اقتصاد هنر نیز کمک می کند.
وی همچنین به گسترش حراجهای هنری در داخل کشور تاکید کرد و درباره رسیدن به ارزش آثار هنری گفت: آثار سنتی بسیاری در خانه های مردم در حال خاک خوردن هستند، اما اگر همان طور که برای آثار جدید هم حراج برگزار می شود، برای این آثار قدیمی و سنتی حراج برگزار شود، رونقی ایجاد میکند.
چلیپا خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر مطالعه و کارشناسی روی کشورهایی نظیر ایران است که اقتصاد هنر آنها چطور شکل گرفته است، مثل هند، پاکستان، اردن و کشورهایی که از نظر اقتصادی با هم شباهت داریم و از تجربیات آنها استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما