اولین گام؛ شناسایی آثار هنرمندان/قیمت‌ مناسب آثار هنری و عمومی شدن هنر

خبرگزاری شبستان: گالری هایی که اقدام به فروش آثار هنری با قیمت پایین کرده اند، به رونق اقتصاد هنر ایران کمک می‌کنند و این مساله سبب می‌شود تا هر کسی گرایش به خرید آثار هنری اورجینال پیدا کند.

«گیو شریف» مدیر داخلی گالری حنا در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان، درباره اقتصاد هنر و رونق آن بیان کرد: هنرمند برای راهیابی آثارش به عرصه اقتصاد هنر سه مسیر "فرهنگسرایی"، "گالری" و "موزه" را در پیش رو دارد. برای بررسی اقتصاد هنر در ابتدا باید به مطالعه منشاء شکل گیری اقتصاد هنر در دنیا پرداخت.


وی اولین قدم برای بهبود اقتصاد هنر در ایران را شناسایی آثار هنرمندان دانست و گفت: بهترین روش برای تحقق این امر، تهیه کاتالوگ و تدوین کتاب‌هایی از آثار هنرمندان است تا آثارشان به صورت تئوری و بصری مورد مطالعه قرار گیرد و این امر سبب می‌شود تا بحث کپی آثار هنری، کمتر رخ دهد و از طریق منابع مورد مطالعه می‌توان آثار اصل را شناسایی کرد.


شریف در ادامه توضیح داد: فقدان مطالعه و تحقیق درباره آثار هنرمندانی که در قید حیات نیستند بسیار مشکل است و بهتر آن است که از آثار هنرمندان کتاب‌هایی به عنوان مرجع مطالعه آثارشان تدوین شود تا سودجویان اقدام به کپی آثار نکنند، کما اینکه بخش مالی اقتصاد هنر در دنیا، عده ای را به سمت کپی آثار هنری کشانده است.


وی پیشنهاد داد: گردآوری آرشیو روزنامه ها، آرشیو اینترنتی و مقالات و مجلات هنری و آرشیو موزه ها می توانند این امکان را به خوبی برای شناسایی و مطالعه آثار هنرمندان به وجود بیاورند.


مدیر داخلی گالری حنا به موضوع «آمادگی فرهنگی» اشاره کرد و در این باره گفت: آمادگی فرهنگی در ایران هنوز به خوبی معنی پیدا نکرده است و جایگاه خود را نیافته است. در بین اکثریت اقشار جامعه ما آمادگی فرهنگی برای مواجهه و مطالعه و دیدن هنر مدرن وجود ندارد و هنر مدرن به نوعی شوک زدگی و گم شدگی در یک دنیای تصویری برای مخاطبی که از آمادگی فرهنگی مناسبی برخوردار نیست ایجاد می‌کند و نوعی شوک فلسفی را موجب می‌شود.


وی اضافه کرد: رسانه های جمعی در این ارتباط می‌توانند به کمک افراد متخصص در این زمینه بیایند تا بستری مناسب در این باره شکل گرفته و ذهنیت درک آثار هنری مدرن را در جامعه بسترسازی کنند تا اقشار جامعه نیز نیاز به یک اثر هنری را در خود احساس کنند.


شریف در ادامه در مورد هنر میلیونی توضیح داد و بیان کرد: هنر ایران با معضلی به نام آرت میلیونی روبرو است و متاسفانه خلق آثار هنری مثل نقاشی یا مجسمه سازی و .... برای هنرمند با هزینه بالا صورت می‌گیرد و سبب می‌شود هنرمند چاره ای جز قیمت بالا برای کالای خلق کرده اش نداشته باشد و وقتی هزینه اولیه کالای فرهنگی مثل تابلوی نقاشی یا مجسمه بالا باشد، هر کسی توانایی خرید این کالا را ندارد.


وی با اشاره به گالری هایی که اقدام به فروش آثار هنری با قیمت پایین کرده اند، بیان کرد: این روند در رونق اقتصاد هنر ایران موثر است و سبب می‌شود تا هر کسی گرایش به خرید آثار هنری اورجینال پیدا کند.

 

شریف خاطرنشان کرد: وقتی هنرمندان آثار خود را با قیمت بالا برای فروش عرضه می‌کنند، سبب می‌شود که قشر خاصی برای خرید آثار هنری اقدام کنند، اما هنر یک مدیوم فرهنگی است و نباید به قشر خاصی از جامعه اختصاص پیدا کند.

 

مدیر گالری حنا همچنین گفت: همان طور که جامعه بر روی هنرمند اثر می گذارد، هنرمند هم با اثری که خلق می کند بر روی جامعه از لحاظ فرهنگی تاثیر گذار است. هنرمندان همیشه با آثارشان به جامعه جهت می دهند ولی وقتی هنر به قشر خاصی اختصاص پیدا کرد، درصد پایینی از جامعه را مختص به خود می‌کنند.


وی با بیان اینکه خرید اشیای لوکس در ایران به خوبی معنا دارد ولی خرید آثار هنری هنوز در خانواده های ایرانی جایی برای خود باز نکرده است، اظهار کرد: ایران به هنر فرشبافی و منبت کاری و خطاطی و نگارگری و... در دنیا شهره است و خانواده های ایرانی بیشتر گرایش به خرید آثار هنری سنتی ایرانی دارند و اینگونه هنر معاصر ایران همچنان در انتهای صف خرید آثار هنری قرار می‌گیرد.


شریف در پایان تاکید کرد: حمایت و مشارکت برخی موسسات و بانک‌های خصوصی از هنر و هنرمند در زمینه اقتصاد هنر، کمک بسزایی در پیشبرد این مهم می کند.

 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 334378

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha