کاروان‌های تبلیغی کتاب در غرب/به درس خوان ها، انگ های ناروا نچسبانیم

خبرگزاری شبستان:ناصری تشکیل کاروان تبلیغاتی کتاب ازسوی نویسندگان و زنگ کتابخوانی را از شیوه‌های تبلیغی کتاب در غرب دانست و گفت: برای جامعه‌ای که با داشتن 18 میلیون دانش‌آموز تیراژ کتابش‌ دو هزار است باید گریست.

مسلم ناصری، سردبیر مجله‌های ماهک و ملیکا با اشاره به شیوه‌های تبلیغاتی جذاب و متنوع در غرب به خبرنگار شبستان گفت: نویسنده در غرب کاروانی تشکیل می‌دهد و شهر به شهر می‌گردد و در سالن‌های اجتماعات شهرها به سخنرانی و معرفی خود و کتاب‌اش می‌پردازد. کنفرانس و نشست با دوستداران و علاقه‌مندان آثار خود می‌گذارد، بخشی از کتاب خود را می‌خواند و به سؤالات مخاطبان پاسخ می‌دهد، اثر تازه خود را امضا می‌کند و در اختیار علاقه‌مندان می‌گذارد.

 

 کتاب مظلوم ترین کالا در ایران است

ناصری کتاب را مظلوم‌ترین کالا در ایران دانست و افزود: در تلویزیون و رادیوی ما همه چیز از شامپو گرفته تا پفک تبلیغ می‌شود اما اهمیتی به کتاب داده نمی‌شود که بخواهند تبلیغ آن را هم بکنند.

 

وی با بیان اینکه کتاب ارزشمند است، عنوان کرد: برای اینکه کتاب در سبد کالای مردم قرار گیرد باید از سنین کم یعنی کودکی در این زمینه فرهنگ‌سازی کرد تا علاقه به مطالعه و کتاب در فرد نهادینه شود.

 

 زنگ کتابخوانی در مدارس غرب

سردبیر مجله ماهک با اشاره به توجه زیاد به بحث کتابخوانی در مدارس در غرب اظهار داشت: در غرب در مدارس هفته‌ای چند ساعت کتابخوانی وجود دارد. کتابی انتخاب می شود و بچه‌ها در کلاس بخشی و معلم هم قسمت‌هایی از آن را می‌خواند. بچه‌ها کتاب را خلاصه‌نویسی کرده و با همکلاسی‌ها و معلم خود در مورد آن به بحث و بررسی می‌پردازند و دیدگاه‌ها و مسایلی استخراجی از کتاب را در اختیار هم قرار می‌دهند.

 

ناصری با ابراز تأسف از عدم وجود کلاس کتابخوانی در مدارس بیان کرد: برخلاف غرب که از همان کودکی بچه‌ها را تشویق به مطالعه می‌کنند تا بچه‌ها به اهمیت کتاب پی ببرند، در ایران اهمیت کتابخوانی جا نیفتاده است. در مدارس ما حتی ساعات انشا را هم به ریاضی و سایر دروس اختصاص می‌دهند، چه برسد به اینکه بخواهیم زنگ کتابخوانی داشته باشیم.

 

 

 هر شبکه تلویزیونی مبلغ کتاب باشد

این نویسنده نقش رسانه‌ها را در تبلیغ کتاب و ترویج مطالعه بسیار مهم ذکر کرد و گفت: خوب است یک شبکه اجتماعی برای کتاب در تلویزیون در نظر گرفته شود و برنامه‌های متنوعی برای تبلیغ کتاب تدارک ببینند، نویسندگان و شاعران و ناشران به برنامه دعوت شوند در مورد خود و آثار خود صحبت کنند و مردم بیشتر با نویسندگان و آثارشان آشنا شوند.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر که شبکه کتاب نداریم، هر شبکه‌ای می‌تواند در راستای تبلیغ کتاب سهم خود را ایفا کند. در برنامه‌های کودک از نویسندگان کودک و نوجوان دعوت به عمل آید تا خود و کتاب‌هایشان را بیشتر برای بچه‌ها معرفی کنند. در هر برنامه‌ای کتابی متناسب با موضوع اجتماعی، سیاسی، خانوادگی و داستان معرفی شود اما متأسفانه در کشور ما برنامه‌ها با شائبه مادی برگزار می‌شود و نگاه اقتصادی است.

 

 جشنواره های بی اثر در تیراژ کتاب

به گفته ناصری، برگزاری جشنواره‌های مختلف کتاب همچون جلال آل احمد و کتاب سال و کتاب فصل هیچ تأثیری در تیراژ کتاب ندارد، در صورتی که همراه با برگزاری این جشنواره‌ها باید یک موج کتابخوانی در کشور ایجاد شود و این موج به افزایش تیراژ کتاب منجر شود.

 

وی همکاری همه رسانه‌ها را در امر تبلیغ کتاب ضروری دانست و افزود: برنامه تبلیغ باید هدفمند و مشخص باشد و در این راستا روزنامه‌ها، سایت‌ها، خبرگزاری‌ها و صدا و سیما باید فعال باشند. مدتی در صدا و سیما مسابقاتی در مورد کتب فجر تبلیغ شد که در آخر معلوم نشد و به نتیجه نرسی، در صورتی که هر برنامه ای باید هدفمند باشد و خروجی داشته باشد.

 

ناصری با بیان اینکه مدارس ما معدل‌محور هستند، خاطرنشان کرد: معیار سنجش در مدارس درست نیست. بچه‌ها با معدل سنجیده می‌شوند. سطح نمره جغرافیا، ریاضی و علوم آنها مدنظر است نه سطح خلاقیت آنها.

 

تیراژ 2هزارتایی با داشتن 18 میلیون دانش‌آموز

به گفته سردبیر مجله های ماهک و ملیکا، برای جامعه‌ای که با داشتن 18 میلیون دانش‌آموز تیراژ کتاب‌هایش 2 هزار و 5 هزار است، باید گریست.

 

مطالعه در کشور ما ضد ارزش است 

ناصری با ابراز تأسف از اینکه مطالعه در جامعه ما منفی تلقی می‌شود، اظهار داشت: مطالعه و کتابخوانی در کشور ما یک ضد ارزش است. اگر کسی درس بخواند و اهل کتاب و مطالعه باشد به او خرخوان می‌گویند نه درس‌خوان و فرهیخته و این جای تأسف بسیار دارد.

 

وی با اعتقاد بر اینکه فرد را باید از کودکی با کتاب مأنوس کرد، گفت: کودک کتابخوان می‌تواند خانواده و جامعه خود را کتابخوان کند، بر این اساس باید از زمان بچگی فرهنگ مطالعه در فرد نهادینه شود و او را مستقیم و غیرمستقیم به کتاب و کتابخوانی تشویق کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 320953

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha