اشعاری روی شیشه‌های شیر/ برگه تبلیغی کتاب در نایلون اجناس

خبرگزاری شبستان: شمس با بیان اینکه مدارس با تاکید بر کتب درسی و نمره مانع خلاقیت بچه ها می شوند، گفت: انیشتن که در ریاضیات ضعیف بود به مادرش می گفت اگر کسی می‌خواهد مثل من شود باید کتاب جن و پری بخواند.

محمدرضا شمس، نویسنده در مورد شیوه‌های تبلیغاتی کتاب به خبرنگار شبستان گفت: تبلیغ کتاب و تشویق افراد به مطالعه باید از خانواده‌ها شروع شود. بچه‌ها باید به جز کتاب‌های درسی به مطالعه کتاب‌های غیردرسی بپردازند زیرا کتاب‌های غیردرسی به خلاقیت آنها کمک می‌کند.

 

 برای خلاق شدن کتاب جن و پری بخوانید

شمس ادامه داد: انیشتن فردی بوده که در ریاضیات ضعیف بود بعدها به مادرش سفارش می‌کند اگر کسی می‌خواهد مثل من شود باید کتب جن و پری بخواند همین و بس. منظور انیشتن این بوده است که وقتی تخیل قوی شود فرد می‌تواند اختراع کند.

 

شمس با بیان اینکه بخشی از علم با خیال حاصل می‌شود، اظهار داشت: همه افراد که می‌خواهند چیزی خلق کنند اول آن را در ذهن خود خلق می‌کنند مثلا یک نجار که می‌خواهد وسیله‌ای بسازد اول چوب را در خیال خود به آن وسیله تبدیل می‌کند و بعد دست به کار می‌شود. قوه تخیل کمک فراوانی به تولید علم و فناوری می‌کند و این تخیل با خواندن کتاب به وجود می‌آید و تقویت می‌شود.

 

 مدارسی که مانع خلاقیت بچه ها می شوند

وی با ابراز تأسف از اینکه آموزش و پرورش کتاب‌محور است، عنوان کرد: آموزش و پرورش ما خلاق نیست و بر کتاب درسی و نمره تأکید دارد و از همان ابتدا والدین را با خود همراه کرده است که بچه‌هایشان باید به دانشگاه بروند و ذهنیت والدین این شده که بچه‌ها حتما به دانشگاه بروند و بر این اساس تکیه بر روی کتب درسی و کمک‌آموزشی است.

 

خانواده باید پله اول تبلیغ کتاب باشد

این نویسنده با تاکید مجدد بر شروع تبلیغ کتاب از خانواده تصریح کرد: در مرحله بعد تبلیغات کتاب باید در مهدهای کودک و در گام بعد در مدارس باشد. مسئولان آموزش و پرورش باید توجه داشته باشند که کتابخانه مدارس فقط جایگاه کتاب‌های درسی و کمک‌درسی نیست بلکه باید کتب متفرقه و مفید هم در کتابخانه مدراس جای بگیرند، کتاب‌هایی در مورد زندگی امامان معصوم (ع)، قصه‌های دانشمندان و افسانه‌ها می‌تواند به رشد و خلاقیت بچه‌ها کمک کند.

 

 

 

 بین تبلیغات چیبس و پفک جایی هم برای کتاب باز کنیم

وی اتحاد وزارت ارشاد، صدا و سیما، شهرداری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را برای تبلیغ کتاب ضروری دانست و افزود: از بیلبوردها می‌توان برای تبلیغ کتاب‌های خوب و مفید استفاده کرد. از طرفی تلویزیون به جای اینکه مدام تبلیغ چیپس و پفک بکند، بهتر است جایی برای تبلیغ تاز‌ه‌های کتاب باز کند. در برنامه کودک، کتاب‌های تازه‌ منتشرشده کودک و در کل در هر برنامه‌ای متناسب با موضوع، کتاب‌های مربوطه معرفی شوند. به هر حال با توجه به مخاطب میلیونی تلویزیون و رادیو، تبلیغات کتاب از این دو می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

 

برنده نشان کلاغ سفید از کتابخانه مونیخ سال 2010 خاطرنشان کرد: وقتی سریال یا فیلم خانگی تولید می‌شود مثل باغ مظفر و شاهگوش به طور گسترده تبلیغ می‌شود، خوب است در مورد کتاب هم تبلیغات گسترده اینچنینی داشته باشیم زیرا ارزش و اهمیت کتاب کمتر از فیلم و سریال نیست.

 

عدم تبلیغ کتاب خوب مساویست با رواج کتب زیر میزی 

شمس عدم تبلیغ کتاب‌های خوب و مفید را موجب دامن‌زدن به کتاب‌های زیرمیزی ذکر کرد و گفت: وقتی به افراد به خصوص نوجوانان کتاب‌های مفید و متناسب سن آنها را معرفی نکنیم. آنها به کتاب‌هایی مثل کتاب‌های فهیمه رحیمی روی آورند که برای آنها مفید نیست.

 

برنده لوح زرین چهارمین جشنواره مطبوعات کانون برای قصه دیوانه و چاه با بیان اینکه وزارت ارشاد باید سیاست‌هایی اساسی برای تبلیغ کتاب و رونق کتابخوانی اتخاذ کند، عنوان کرد: کاهش قیمت کاغذ، در اختیار قراردادن کاغذ با قیمت مناسب به ناشران و راه‌اندازی کتابخانه و نمایشگاه کتاب در محلات باعث می‌شود قیمت کتاب کاهش یابد و در سبد خانواده‌ها قرار گیرد.

 

 تبلیغ کتاب در نایلون اجناس

وی با بیان اینکه تبلیغات کتاب باید کلی و جزیی و از کانال‌های مختلف صورت گیرد، گفت: وقتی به سوپرمارکت‌ها و بقالی می‌رویم داخل نایلون اجناس ما یک ورقه می‌اندازند که در آن تبلیغ چلوکبابی یا آرایشگاه و امثالهم است. شاید این تبلیغ به ظاهر چیپ باشد اما اثرگذار است و خوب است در تبلیغ کتاب هم به این شیوه عمل شود.

 

اشعاری روی شیشه های شیر

این نویسنده با اشاره به تبلیغات گسترده کتاب در غرب یادآور شد: آنها از هر روش و کانالی برای تبلیغ کتاب استفاده می‌کنند، برای مثال چند مصرعی از اشعار جدید شاعر روی شیشه شیر مشاهده می‌شود و شاعر به این حرکت افتخار می‌کند و این شیشه شیرها در تمام خانه‌ها می‌رود و نوعی فرهنگ‌سازی و تبلیغ کتاب و آن شاعر است.

 

شمس با تأکید بر اینکه با برنامه‌ریزی و به طور هدفمند باید کتاب‌ها را تبلیغ کرد، اظهار داشت:نمایشگاه کتاب شده پارک و تفریح برای عده‌ای. نباید فرمالیته کار کنیم. نهادهای ادبی و معنوی و ارشاد باید دور هم جمع شوند و راه‌های تبلیغ کتاب را بررسی کنند، اگر خواهند این اتفاق می‌افتد مهم خواستن است. باید کار اساسی و هدفمند صورت گیرد نه کار فرمالیته.  

پایان پیام/
 

کد خبر 325407

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha