ارزش افزوده هنر بیش از نفت و فوتبال است/ ضرورت راه اندازی شبکه هنر

خبرگزاری شبستان: یک هنرمند نگارگر فرهنگ سازی برای بالا بردن آگاهی مردم در شناخت اثر هنری را ضروری خواند و گفت: ارزش افزوده یک اثر هنری بیش از نفت و و فوتبال است.

جلیل جوکار، نگارگر و نقاش در پاسخ به این سئوال که آیا تاکید دولت بر رونق اقتصاد هنر می تواند عملیاتی شود، به خبرنگار تجسمیخبرگزاری شبستان گفت: نکته ارزشمندی را دست گذاشتید، هنرمندان در عرصه هنرهای تجسمی و... در جای خود فعالیت می کنند و موزه داران آثار خویش هستند، همانطوری که یک کارخانه محصولی را تولید می کند، کارگاه هنرمند نیز محصولش اثر هنری است و کاربردش در سیر تحول اندیشه و فکر یک جامعه است.

 

این نگار گر با بیان اینکه هنرمند باید این فراغت را داشته باشد تا با مطالعه در خلقت روح خود را تعالی بخشد و آن تعالی و درون یافت خود را در قالب اثر هنری در اختیار جامعه بشری بگذارد و سبب ارتقاء سطح اندیشه احساس و فرهنگ در جامعه بشری شود،اظهار داشت:  اثر هنری یک رسانه است رسانه ای که هزاران سال فرهنگ و تمدن بشری پشتوانه آن است، اثر هنری یک زبان است، بنابراین هر چه ما بتوانیم صاحب محصول و اثر را به فراغتی برسانیم که پرورش اندیشه و درون خود بپردازد و فارغ از دغدغه های مادی روزمره گی باشد طبعاً به خلق اثر فاخری هنری نایل می شود.

 

جلیل جوکار نقد هنری را در خلق اثر هنری فاخر تاثیر گذار دانست و گفت: من مثال ساده ای می زنم هیچگاه یک سینماگر اثری را نمی سازد که مرتب آن را در ویدئوی منزل خود تماشا کند، اثری را می آفریند که در سینما نمایش داده شود و تاثیر مثبت و ارزشی در جامعه ایجاد کند و منتقدین و دانشگاهیان بر آن نقد بنویسند و در آن نقد وجوه اثر مکشوف شود و طبعاً باعث تعالی کارهای بعدی هنرمند و هنرآفرین شود، همین اتفاق باید در مورد آثار هنری در عرصه تجسمی بیفتد و در مزایده های که اثر هنری را می خرند، اولین اقدام معرفی اثر هنری است و هنرشناسان بر این اثر نقد بنویسند آن وقت سره از ناسره مشخص است. نقد هنری اولین قدم در ارزش گذاری اثر هنری است صرفاً یک متخصص بورس نمی تواند قیمت روی اثر هنری بگذارد، گوهرشناس اثر هنری را می شناسد و قیمت می گذارد چارچوبهای دیگری که در ارزش گذاری یک اثر هنری مهم است.

 

وی با اشاره به فاکتورهای اثر گذار در ارزش آفرینی یک اثر هنری اظهار داشت: پس از نقد هنری که متخصصان خاص خود را دارد، وجوه مادی اثر هنری مثل نام و امضای، هنرمند و شهرتش ارزش آفرینی می کند و یک برند می شود البته متریال و زمانی که هنرمند صرف خلق اثر می کند و وجوه تکنیکال که هنرمند در خلق اثر هنری بکار می برد وجوه ارزشی یک اثرهنری را ایجاد می کند.

 

جلیل جوکار تبین جایگاه مادی و اجتماعی هنرمند در جامعه را یک ضرورت خواند و خاطر نشان کرد: طبیعتاً اگر می‌خواهیم جوانان به سمت هنر گرایش پیدا کنند، باید مطمئن شوند معیشت آنها تامین می شود و جایگاه اجتماعی شان تعریف می شود، الان وضعیت خوشایندی در زمینه جایگاه مادی و اجتماعی هنرمندان نداریم، اگر پسری به خواستگاری دختری برود و بگوید هنرمند است به او جواب رد می دهند در جامعه ما حداقل برای هنرمند جایگاه اجتماعی قایل نیستند. این سخن من شاید مطلق گویی باشد اما نمی خواهم سیاه نمایی کنم، لازم است همچنان که برای طیف خاصی از ورزشکاران ارزش قایل می شویم برای هنرمندان نیز قایل شویم.

 

این هنرمند نگارگر اذعان کرد: گردش مالی که یک اثر هنری می تواند برای کشور ایجاد کند کم از صنعت نفت و فوتبال نیست، گاهی عامه فکر می کنند که یک اثر هنری که شرافت پیدا کرده به خاطر این است که در آن طلا به کار رفته در حالی که این اندیشه خطاست و واقعیت قضیه برعکس است، گاه برای خلق یک شمسه تذهیب یک گرم طلای 24 بکار می بریم، این طلا الان حدود 150 هزار تومان بالا و پایین می ارزد، اما حداقل می شود آن شمسه را تا 5 میلیون تومان قیمت گذاری کرد، البته من راجع به شمسه ای صحبت می کنم که نه مدت زمان آن مشخص است و نه هنوز خلق شده در اینجا طلا به عنوان یک متریال ارزشمند وقتی به اضافه فرهنگ، هنر اندیشه و تاریخ و هویت استفاده می شود دهها برابر ارزش افزوده پیدا می کند که در هیچ صنعت دیگری چنین ارزش افزوده ای را نمی توانیم شاهد باشیم .

 

وی با تاکید بر نقش رسانه ها در بالا بردن آگاهی جامعه از هنر و هنرمند راه اندازی شبکه هنر را الزامی دانست و خاطر نشان کرد: بیش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پیش قراول عرصه فرهنگ و هنر، وظیفه سنگین بر عهده اصحاب رسانه است که در جامعه فرهنگ هنر پروری را گسترش دهند، داشتن شبکه‌ای با عنوان شبکه هنر جزو الزامات جامعه امروز است، تا مردم بیش از پیش با ارزشهای معنوی و مادی هنر و آثار هنری آشنا شوند.

 

جلیل جوکار تاکید کرد: نمایش حراج های بزرگ هنری می تواند سطح آگاهی مخاطبان را نسب به سرمایه گذاری در عرصه هنر بیش از بیش بالا ببرد.

 

این هنرمند درباره تجمیع حراج های هنری و سطح بندی آنها نیز گفت: ما باید به این فکر کنیم که در ابتدا حراج آثار هنری شکل بگیرد، تجمیع گام بعدی است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 314320

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha