به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری شبستان، حضور موسسات بزرگ مالی و بانکها در عرصه اقتصاد هنر و حمایت از هنرمندان، امروزه به عنوان بخشی از مسئولیتهای این موسسات در سیاستهای کلیشان تعریف شده است. یکی از بانکهای خصوصی کشور از ابتدای تاسیس، هدف خود را حضور موثر در عرصههای فرهنگی، هنری و ورزشی قرار داده است، بانک پاسارگاد است که در حال حاضر حضور پر رنگی در عرصه اقتصاد هنر و حمایت از هنرمندان و فعالیتهای هنری کشور دارد.
* هیچ حرکتی بدون در نظر گرفتن اقتصاد آن دوام نخواهد داشت
«خسرو رفیعی» مدیر روابط عمومی بانک پاسارگاد در گفتوگو با خبرنگار شبستان درباره فعالیتهای این بانک در عرصه فرهنگ و هنر کشور بیان کرد: بانک پاسارگاد در راستای حمایت از هنر و هنرمندان کشور، در این زمینه از سال 1387 با همکاری موسسه فرهنگی و هنری صبا اقدام به تاسیس موزه هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد کرده است تا حضور موثر خود را در عرضه اقتصاد هنر تداوم دهد و جایگاه متعالی هنر ایران را در عرصه داخلی و بینالمللی ارتقا بخشد. بانک پاسارگاد به عنوان یک بنگاه اقتصادی علاوه بر رسالت اجتماعی خود از دیدگاه اقتصادی نیز این موضوع را پیگیری میکند، چراکه بر این عقیده است که هیچ حرکتی بدون در نظر گرفتن اقتصاد آن دوام نخواهد داشت. گنجینه موزه هنرهای تجسمی معاصر بانک پاسارگاد بیش از 190 اثر از هنرمندان بنام ایران را در خود جای داده است که از جمله آنها می توان به آیدین آغداشلو، فرامرز پیلارام، محمد احصایی، افشین پیرهاشمی، کاظم چلیپا، منصوره حسینی و ... اشاره کرد.
* بنیاد فرهنگی هنری پاسارگاد به زودی راه اندازی میشود
وی در ادامه خبر داد: در حال حاضر در حال دریافت امتیاز بنیاد فرهنگی هنری پاسارگاد هستیم تا در این راستا، به مسئولیت اجتماعی خود در زمینه حمایت از فرهیختگان و نخبگان فرهنگی و هنری کشور عمل کنیم.
رفیعی در تشریح فعالیتهای هنری بانک پاسارگاد و حمایت از این نوع فعالیتها گفت: این بانک در سال 1387 در حدود 200 تابلوی نفیس از نقاشان مطرح کشور را خریداری کرده و تاکنون این تعداد را به حدود 300 تابلو، مجسمه و عکس افزایش داده است. همچنین در راستای این فعالیتها، موزه هنرهای معاصر پاسارگاد را راه اندازی کرده که تا به حال در آن، برنامههایی چون رونمایی از بیش از 50 تابلو جدید از آثار هنرمندان ایرانی همچون عباس کیارستمی، رضا کیانیان، آثاری از هنرمندان برجسته کشور همچون آیدین آغداشلو، رضا مافی، فرامرز پیلارام، استاد مرتضی ممیز، فریده لاشایی و ... اشاره کرد. همچنین حمایت از فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» که موفق به دریافت جایزه اسکار شد، حمایت از اجرای گروه موسیقی «وصل یار»، جمعآوری آثار ارزشمندی از هنرهای تجسمی، تاسیس دانشگاه خاتم و ... اشاره کرد.
وی حمایت بانک پاسارگاد از برگزیدگان علمی کشور در جشنواره خوارزمی، برترینهای کنکور، ورزشکاران و هنرمندان را از دیگر فعالیتهای این بانک در جهت اقتصاد هنر برشمرد و افزود: بانک پاسارگاد از این اقشار به طرق مختلف و از جمله دادن بورسیه تا پایان تحصیلات حمایت میکند.
مدیر روابط عمومی بانک پاسارگاد خاطرنشان کرد: در حراج کریستی دبی نیز موفق به فروش اثری از استاد تناولی شدیم که رکوردی در این زمینه محسوب میشود. این اثر هنری در حراج کریستی به مبلغ 2 میلیون و 850 هزار یورو به فروش رسید که بالاترین قیمت آثار هنری این هنرمند کشورمان است.
* خرید گرانترین تابلوی سهراب سپهری/ مساعدت در انتشار شاهنامه شاهطهماسبی
وی اضافه کرد: موزه هنرهای تجسمی بانک پاسارگاد همچنین در دومین «حراج تهران»، خریدار اثر 700 میلیون تومانی سهراب سپهری بود که این اثر به موزه هنرهای تجسمی بانک پاسارگاد منتقل و در کنار ۱۴۰ اثر دیگر این موزه به نمایش درآمده است.
رفیعی، به مساعدت پاسارگاد در انتشار شاهنامه شاه طهماسبی اشاره کرد و گفت: شاهنامه شاه طهماسبی به همت فرهنگستان هنر و موزه هنرهای معاصر تهران و مساعدت بانک پاسارگاد شاهنامه شاه طهماسب به زودی منتشر و در مراسمی رونمایی میشود.
وی در پایان تاکید کرد: بانک پاسارگاد در انجام فعالیتهای هنری برای خود رسالتی قائل است که بر اساس آن، مساعدت در این نوع فعالیتها را زکات کارهای اجتماعی خود میداند.
پایان پیام/
نظر شما