صادق تبریزی، هنرمند نقاشی و خط در پاسخ به این سؤال که تأکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر رونق اقتصاد هنر آیا عملیاتی میشود به خبرنگار تجسمیخبرگزاری شبستان گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسلم است که میتواند کار به این مهمی را انجام دهد، اما وزارت ارشاد مشاورانی دارد که از اقتصاد و هنر آگاهی کافی ندارند، متأسفانه کسانی چرخ اقتصاد هنر را در دست گرفته اند که رانندگی بلد نیستند، اول باید کلاس را کار بدانند. این افراد در دورههای گذشته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سمتهایی نیز داشتند اما در زمینه اقتصاد هنر قدمی برنداشتند و کاری نکردند و اطلاعاتی هم در این زمینه ندارند و فقط نمیدانم برای چه این مسئولیتها را گرفتهاند.
وی افزود: دولت در اول کار باید برادریاش را به هنرمندان ثابت کند و بگوید هنر را قبول دارم ، متأسفانه هر جا صحبت از هنر میشود از آن استفاده ابزاری میکنند.
این هنرمند پیشکسوت همچنین یادآور شد: در حال حاضر ما دو رقم هنرمند داریم یک عده شبانهروز برای هنر کار میکنند، فقط هدفشان خلق اثر هنری فاخر است و عدهای هستند که از این کار فقط می خواهند پول دربیاورند و به کار هنر علاقهای ندارند و خلاقیتی هم ندارند و اینها افرادی هستند که در کنکور هنر پذیرفته میشود و بر این شکل کار میکنند.
وی تصریح کرد: تعداد این نوع هنرمند 30-40 هزار نفر است، ما قبل از انقلاب کل نقاشیهایی که در زمینه هنر فعالیت میکردند 50 نفر بیشتر نبودند، از این 50 نفر تنها 20 نفر توانستند در عرصه بینالمللی موقعیتی پیدا کنند،چرا در سه دهه گذشته یک نفر به این 20 نفر اضافه نشده است، علتش این است که بستر این کار مهیا نیست که هنرمند بپروراند، چرا که دولت به هنرمند به شکل یک موجود بیمصرف نگاه میکند و اگر هنرمند در زمینه مسایل سیاسی که سیاست درگیرش است خلق اثر کند، توجهای به هنرمند میشود و این فرد پذیرفته میشود و باز هم تاجی به سر هنرمند زده نمیشود.
تبریزی همچنین خاطرنشان کرد: روزی یکی از وزرای سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواستند با هنرمندان دیدار کند در این دیدار صد هنرمند در موزه هنرهای معاصر با این وزیر دیدار کردند وی خطاب به هنرمندان گفت" من میدانم آثار شما به فروش نمیرسد و بیپول هستید برخی از شما الکی میگویید کارهایتان در آن طرف آب به فروش میرسد و پیشنهاد کرد اگر میخواهید کارهایتان به فروش برسد درباره انرژی هستهای اثر خلق کنید" اما این مسئول محترم نگفت که اگر نقاشی بکشید ما میخریم، دولت به هنرمند به این چشم نگاه میکند.
این هنرمند همچنین افزود: اگر دولت میخواهد اقتصاد هنر را رونق دهد آیا با این نگاه سخیف به هنرمند چطوری میخواهد این کار را بکند.
صادق تبریزی با انتقاد از نبود منتقد هنری در کشور گفت: یکی از مشکلات دیگری که در زمینه فروش آثار هنری در کشور داریم عدم وجود منتقد هنری است، منتقد هنری در کشور ما جایگاهی ندارد، در صورتی وجود منتقد هنری یک نیاز و ضرورت است، اگر منتقد هنری نباشد مثل علف هرز هنرمند میروید. همانطوری که الان مثل علف هرز هنرمند در کشور روییده است.
این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: استاد فرشچیان مینیاتورهایی را از 400 سال پیش تقلید میکند و فقط از سوژههای روز استفاده میکند که مورد توجه دولت قرار بگیرد، تنها 4، 5 گالری به صورت اصولی کار میکنند، بقیه کار نمیکنند، بیش از هزار مغازه فرشفروشی در تهران تابلوفرش میفروشند که طرح فرشچیان است که آن را ثروتمندان بدون شناخت و آگاهی هنری خریداری میکنند.
صادق تبریزی با تأکید بر ضرورت پخش برنامههای هنری در تلویزیون اظهار داشت: قبل از انقلاب آیدین آغداشلو در برنامهای در تلویزیون درباره هنرهای قدیم صحبت میکرد و این هنرهای قدیمی را معرفی میکرد، زمانی که این برنامه پخش میشد خیابانها خلوت میشدند الان باید افرادی که صاحب نظر هنری هستند باید به تلویزیون بیایند درباره هنر صحبت کنند در حالی که میلیاردهای ما فرشهای عکسدار میخرند که هنری نیستند.
وی تأکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید چیزهایی که به عنوان هنر در بازار وجود دارد و اما اثر هنری نیستند را جمعآوری کند اگر میخواهد بازار هنری را رونق ببخشد.
این هنرمند خواستار راهاندازی شبکه هنر از سوی دولت شد و گفت: باید شبکه هنر به منظور آموزش چیستی و چرایی هنر راهاندازی شود تا مردم بفهمند هنر چیست، اگر مردم آموزش ببینند و شناخت هنری بین مردم گسترش پیدا کند، احتیاجی نیست که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی فروش آثار هنری در کشور شود.
پایان پیام/
نظر شما