اسماعیل آذر با بیان اینکه اهمیت به اقتصاد نشر یکی ازمهم ترین مقولات قابل توجه در اقتصاد است به خبرنگارکتاب وادبیات شبستان ،گفت: باید دقت کنیم که چه چیز می تواند اقتصاد نشر را رونق بخشد و از راهکارهای درست برای این مقوله استفاده کنیم زیرااین مبحث یکی از مقوله های مهم به شمار می آید که درارتقای فرهنگ نقش بسیاری دارد.
وی در ادامه این مطلب که مدتی بحث رونق اقتصاد هنر و نشر مورد توجه قرار گرفته است ، افزود: گاهی افراد زیادی را می بینیم که در شلوغی صف یک رستوران ایستاده اند تا غذایی تهیه کنند در این زمینه باید دید که علت رونق این رستوران چه بوده است و به چه دلیل این افراد در مدتها وقت می گذارند تا غذای به خصوصی را از این رستوران دریافت کنند که دراین زمینه باید پاسخ داد که بی تردید علت این امر کیفیت مطلوب غذاهای ارایه شده می باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در مورد اقتصاد نشر و به طور کلی اقتصاد فرهنگی نیز دقیقا کار برهمین منوال است اگر ما نتوانیم کالای فرهنگی با کیفیت تولید کنیم طبعا نمی توانیم انتظار رونق از بخش فرهنگی را نیز داشته باشیم.الکساندر پوپ می گوید « اگر کسی کاری را درست انجام دهد اگر وسط جنگل نیز باشد مردم آن را شناسایی می کنند» که به نظر هم درست می رسد زیرا اگر ما کالای خوب تولید کنیم مطمئنا مشتری خود را پیدا می کند و روز به روز بر تعداد این مشتریان نیز افزود می شود.
آذر گفت: آثارمکتوب ما باید این توانایی را داشته باشد که چرخ قتصاد را به حرکت در آورد نه اینکه صرفا جنبه کمی داشته باشد اگر کیفیت آثار در سطح خوبی باشد حتما خریداران خود را پیدا می کند از طرف دیگر باید همه نهادهای فرهنگی در یک راستا حرکت کنند و کارشناسان خبره در این زمینه به کار گرفته شوند و البته کارها باید نظامندانه و با برنامه ریزی باشد زیرا اگرهدف و مقصدی خاصی در این زمینه مورد نظر نباشد نتیجه بخش نخواهد بود.
وی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی دراین باره،گفت: زمانی که قرار است بخش خصوصی در حوزه هنر فعالیت کند باید دو دغدغه را محور کار خود کند. نخست باید شرایط هنرمندان در نظر گرفته شود و دیگر اینکه بازگشت سرمایه برای بخش خصوصی بسیارحایز اهمیت است. اگر گروهی تنها به بازگشت سرمایه و سود خود بیندیشند مسلما هنرمندان آسیب می بینند در این زمینه باید به گونه ای برخورد شود که همه مولفان و دانشیان آسیب نبینند و هم بازگشت سود و سرمایه میسر شود.
وی به نقش دولت در این باره اشاره کردو یاد آور شد: دولت بایددردرجه نخست بنگاههای موفق را که هنرمندان و دانشیان راغب به همکاری با آنها هستند را در این زمینه شناسایی کند و با همراهی و برنامه ریزی که به سود فرهنگ و هنر و اقتصاد فرهنگی عمل نماید که البته در این زمینه مدیریت درست و کارامد نقش ارزشنمدی را بر عهده دارد.
وی در پایان گفت:نباید اینگونه تصور شود که مدیریت این بنگاههای فرهنگی حتما باید بر عهده هنرمندان باشد زیرا ممکن کسی هنرمندی طراز اول باشد اما مدیر قوی نباشد. البته این قانون صد درصدی نیست. چرا که ممکن است کسی با وجود هنرمند بودن مدیر شایسته ای نیز باشد اما معمولا بهتر است که در حوزه اقتصادی از مدیران آگاه در این حوزه استفاده شود هنرمندان نقش مشاور داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما