حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآنی مردم نهاد ضمن حضور در خبرگزاری شبستان، طی گفت وگویی با اشاره به اهداف تشکیل اتحادیههای تشکلهای قرآنی به خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از حلقههای واسطه بین حمایتهای دولتی و فعالیتهای قرآنی مردمنهاد اتحادیهها هستند که به فعالیت میپردازند و از سال 82 اتحادیه تشکلهای قرآنی با عضویت 14 مؤسسه قرآنی در مشهد مقدس کار خود را آغاز کرد و اتصال بخش مجموعه فعالیتهای مردمنهاد با حمایتهای حاکمیتی بود.
وی افزود: بالغ بر هزار موسسه قرآنی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بیش از هزار موسسه قرآنی دیگر از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز فعالیت دارند که نزدیک به 800 موسسه در اتحادیه تشکلهای قرآنی عضو هستند.
ادغام اتحادیه تشکلهای قرآنی حتی به قیمت حذفشدن
محمدی با اشاره به طرح ادغام اتحادیه تشکلهای قرآنی و اتحادیه مؤسسات قرآنی سازمان تبلیغات عنوان کرد: جای بسی سؤال است که تا سال 88 اتحادیه تشکلهای قرآنی 30 درصد از این موسسات را در کل کشور تحت پوشش قرار داد که اتحادیه موسسات قرآنی سازمان تبلیغات راهاندازی شد و یک تشتت مدیریتی در اداره و نظارت فعالیت مؤسسات قرآنی ایجاد کرد. اتحادیه تشکلهای قرآنی حتی به قیمت حذفشدن و نیت خیرخواهانه دست همکاری و پیشنهاد ادغام با اتحادیه مؤسسات قرآنی سازمان تبلیغات داد تا از تعدد سیاستگذاری در این حوزه جلوگیری شود. همچنین دولتمردان نیز برای کمکهای مالی خود دچار سردرگمی نشوند.
وی عنوان کرد: یکی از خواستههای ما وابستهنبودن اتحادیه مؤسسات قرآنی مردمنهاد است که باید برای آن راهحلی پیدا کرد و تصویب اساسنامهای که مجرای ادغام این دو اتحادیه را هموار میکرد به علت مداخلههای غیرقابل قبول سازمان مربوطه در کار اتحادیه موسسات قرآنی از نظر ما رسمیت ندارند.
تا زمانی که اتحادیه تشکل های قرآنی وابسته اند، ادغام معنا ندارد
محمدی تصریح کرد: ما ادعا داریم که اتحادیه تشکلهای قرآنی مردمنهاد به هیچ ارگان و دستگاهی وابسته نیست و مستقل عمل میکند و تا زمانی که اتحادیه موسسات قرآنی سازمان تبلیغات زیر نظر این سازمان فعالیت میکند فرصت ادغامشدن را از بین میبرد.
وی با بیان این مطلب که حلقه واسط بودن اتحادیه مؤسسات قرآنی بین فعالیتهای قرآنی مردمنهاد و حاکمیت هیچگونه وابستگی به وجود نمیآورد، تصریح کرد: در سطح طبقهبندی مدیریت فعالیتهای قرآنی و فرهنگی کشور ارتباط زیرمجموعهها غیرقابل انکار است و این به معنای وابستگی به مجموعه یا سازمان یا ارگان خاصی نیست. اتحادیه تشکلهای قرآنی نماینده مردم هستند و برای حمایت از آنها با دستگاهها و نهادهای حکومتی تعامل دارند.
ادغام اتحادیه موسسات قرآنی یعنی اشتراک گذاشتن نقاط قوت
محمدی با اشاره به همافزایی نقاط مشترک اتحادیه تشکلهای مؤسسات قرآنی و اتحادیه مؤسسات قرآنی سازمان تبلیغات در صورت ادغامشدن تصریح کرد: ادغام اتحادیه مؤسسات قرآنی به منظور نادیدهگرفتن و یا حذف کامل یک اتحادیه نیست بلکه موجب همافزایی و به اشتراک گذاشتن نقاط قوت و افزونشدن ظرفیتهای دو اتحادیه است.
اختلاف بین دستگاهی عامل قطع بیمه فعالان قرآنی است
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای موسسات قرآنی با اشاره به بیمه فعالان قرآنی تصریح کرد: یکی از اقدامات قابل تقدیر در چند سال اخیر تخصیص بیمه فعالان قرآنی در زیرمجموعه بیمه فرهنگیان بود که 2500 نفر در آن عضو شدند و 2300 پرونده دیگر در حال تکمیل است و به عنوان خدمت کوچکی از دولتمردان به مؤسسات قرآنی کاری ارزنده است اما متأسفانه از شهریور امسال به علت اختلافات میاندستگاهی تخصیص بودجه در این صندوق بیمهای مسکوت ماند.
وی افزود: متأسفانه سازمان تأمین اجتماعی به دلیل اختلافاتی که با صندوق بیمه فرهنگیان داشت بیمه فعالان قرآنی را نیز حذف کرد و ما نیز برای رفع این مشکل مکاتبات و مذاکراتی با مسئولان نهادهای قرآنی، رییسجمهور، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام دادیم که امیدواریم تا پایان امسال این مشکل نیز حل شود.
محمدی تصریح کرد: پنجشنبه گذشته بیمه فعالان قرآنی که پرونده آنها به سازمان تأمین اجتماعی ارسال شده بود به مدت سه ماه ویژه 500 نفر از اعضا راهاندازی شد.
اتحادیه مؤسسات قرآنی با اجرای طرح های قرآنی بودجه خود را تأمین می کند
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای مؤسسات قرآنی با اشاره به ردیفهای بودجهای این اتحادیه عنوان کرد: اتحادیه تشکلهای موسسات قرآنی مردمنهاد ردیف بودجهای خاصی ندارد و هزینههای خود را از طریق حمایتهای دولتی و یا اجرای طرحهای قرآنی میپردازد که از این طرحها میتوان به مشارکت با سازمانها و ارگانهای مختلف در خصوص برگزاری همایشهای قرآنی و یا طرح همافزایی مدیران قرآنی سراسر کشور اشاره کرد.
محمدی عنوان کرد: واگذاری فعالیتهای قرآنی به بخش مردمی به علت سریعالوصولبودن فعالیتهای مردمی به سرعت به نتیجه میرسند و امیدواریم مسئولان نیز این اهمیت را درک کرده و حمایتهای مالی خود را بیش از پیش داشته باشند.
حمایت های بی سیاست افت جدی موسسات قرآنی مردم نهاد است
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی با اشاره به مهم ترین مشکلات حمایتی از موسسات قرآنی مردم نهاد کشور گفت: حمایت های مالی از موسسات قرآنی مردمی بر اساس سیاست ها و راهبردهای مشخص انجام نمی شود که آفت جدی برای فعالیت های این موسسات است.
وی افزود: یکی دیگر از لطمات جدی در حوزه حمایت از موسسات مردمی قرآنی عدم بسترسازی مناسب است که از مسولان انتظار می رود اگر حمایت های مالی را در خصوص این موسسات انجام نمی دهند، حداقل مجرا و بستر حمایت های لازم را به وجود آورند.
محمدی تصریح کرد: موسسات قرآنی مردم نهاد شرایط ویژه ای دارند که با کمترین امکانات و صرف هزینه فعالیت می کنند اما برخی از دستگاه های حمایتی کشور این موسسات را به چشم یک بنگاه اقتصادی در نظر می گیرند که خلاف واقعیت است.
مدیرعامل اتحادیه موسسات قرآنی با بیان این مطلب که باید قانون های حمایتی از بنگاه های کم بازده در خصوص موسسات قرآنی اعمال شود، تصریح کرد: ما معتقدیم موسسات قرآنی مردم نهاد هیچ سود مالی ندارند و باید سازو کار قوانین حمایتی از بنگاه های کم بازده آنها را نیز شامل شود، لذا اتحادیه تشکل های موسسات قرآنی در راستای تحقق این خواسته گام برداشته و مکاتباتی با مسئولان داشته است.
نبود سیاست کلان برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور
وی با اشاره به نبود سیاستهای راهبردی برای دستیابی به تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم عنوان کرد: پس از تشکیل ستاد راهبردی حفظ قرآن کریم در راستای منویات مقام معظم رهبری و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور متأسفانه سند و سیاست راهبردی کلان در این حوزه ترسیم نشد تا بخشهای مختلف طرحهای قرآنی خود را در راستای آن سیاستها جهتدهی کنند. خوشبختانه در سازمان اوقاف و امور خیریه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، سازمان صدا و سیما برای فرهنگسازی عمومی و تشویق مردم به حفظ قرآن کریم فعالیتهای مناسبی انجام شده اما نمیتوان گفت این فعالیتها در راستای یک سیاست کلان واحد است.امیدواریم ستاد راهبردی طرح ملی حفظ که مدتی است از فعالیت آنها خبری منعکس نمیشود اقدامات خود را از سر گرفته و دستگاهها و ارگانهای مربوطه را از خواب بیدار کنند. همچنین از همپوشانی یا موازیکاری برخی از ارگانهای مشارکتکننده در طرح ملی حفظ قرآن جلوگیری شود.
محمدی عنوان کرد: سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به واسطه ارتباط با توده مردم طرح قرآنی 1446 و 1447 را در راستای حفظ جزء 30 و 29 قرآن کریم قرار داد و مقرر شد این طرح با محوریت حفظ اجزای دیگر قرآن شامل جزء 28، 27 و .... ادامه پیدا کند اما به نظر میرسد در این خصوص منطقی وجود ندارد زیرا تا قبل از سال 1404 ممکن است فردی اقدام به مشارکت در این طرح کند و ملزم به حفظ جزء 23 قرآن شود که در وهله اول بسیار مشکل است.
اتحادیه تشکلهای مؤسسات قرآنی در راستای اهدافاش و تقویت حافظان قرآن کریم، اجزای مختلف را در بین مخاطبان تقسیم کرد تا یک میلیون نفر حافظ جزء قرآن کریم در مؤسسات قرآنی تربیت شوند.
نظارت و برنامه ریزی برای کیفی سازی موسسات قرآنی مردم نهاد
محمدی با اشاره به وظیفه نظارتی و حمایتی اتحادیه تشکلهای قرآنی از موسسات مردمنهاد عنوان کرد: مجوز فعالیت به موسسات قرآنی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میشود و این اتحادیه تنها به عضوگیری از موسسات قرآنی میپردازد که احرازشدن فعالیت دوساله موسسات قرآنی و کارآمدی آنها برای عضویت در اتحادیه تشکلهای مؤسسات قرآن از شرایط و ضوابط است. همچنین کمیته نظارت و بازرسی نیز بیش از 400 مؤسسه را شناسایی کرده تا در کنار افزایش کمی مؤسسات شاهد کیفیسازی آنها باشیم که آموزش خبرنگار قرآنی، همافزایی مدیران قرآنی کشور تحت عنوان طرح ادغام در راستای ارتقای کیفیسازی مؤسسات قرآنی انجام میشود.
مشارکت فعال اتحادیه موسسات قرآنی در شورای توسعه فرهنگ قرآنی
وی با اشاره به حرکت کند منشور توسعه فرهنگ قرآنی که طی چند سال اخیر انتظار بیشتری از آن میرفت، عنوان کرد: تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی اقدامی مبارک برای راهبرد فعالیتهای قرآنی کشور بود که از زمان تصویب آن تاکنون به نظر میرسد روند کندی را پیش گرفته است. این شورا در مرحله بلوغ بسر میبرد و درصد جزیی از کارهای محولشده در آن تحقق یافته است لذا باید مطالبات و درخواستهای فعالان قرآنی بیش از پیش در این شورا بررسی شده و جایگاه اصلیاش را به دست بگیرد البته نباید از فعالیتهای انجامشده به همت مسئولان اجرایی شورای توسعه فرهنگ قرآنی را تضعیف کرد که امیدواریم طی سالهای آینده شاهد ارمغانآوردن برکات و شکوفایی فعالیتهای قرآنی در کشور باشیم. اتحادیه تشکلهای مؤسسات قرآنی نیز در شورای توسعه فرهنگ قرآنی دارای سه کرسی مردمی است که در تصمیمگیریهای این شورا مشارکت میکند.
برای دستیابی به اهدافمان نیازمند حمایت مالی هستیم
وی با اشاره به پیگیریهای اتحادیه تشکلهای قرآنی برای تخصیص بودجه قرآنی کشور گفت: در راستای چشماندازی که این اتحادیه ترسیم کرده نیازمند حمایتهای مالی هستیم که امیدواریم بودجه قرآنی سال 92 و 93 به موسسات قرآنی تخصیص یابد.
محمدی خاطرنشان کرد: فعالیت اتحادیه تشکلهای قرآنی با در نظر گرفتن تمام محدودیتها و نبود حمایتهای مالی نمره قابل قبولی هم میگیرد اما در راستای چشماندازهای ترسیمشده و اهدافی که مدنظر داریم این اتحادیه گام بسیار کوچکی برداشته است.
پایان پیام/
نظر شما