از تشکیل کانون پژوهش قرآن در مساجد تا ایجاد کارگروه پژوهشی ائمه جماعات

خبرگزاری شبستان: کارگروه ویژه تحقیق و پژوهش در موضوعات قرآنی با حضور جمعی از ائمه جماعات استان تهران و در حاشیه اولین همایش قرآنی ائمه جماعات برگزار شد.


 به گزارش خبرگزاری شبستان، کارگروه ویژه تحقیق و پژوهش در موضوعات قرآنی با حضور جمعی از ائمه جماعات استان تهران و در حاشیه اولین همایش قرآنی ائمه جماعات برگزار شد.

 

 حجت الاسلام غفوری، مدیر این کارگروه با اشاره به فرمایشات حضرت علی(ع) گفت: مومن باید در هر امری برنامه داشته باشد زیرا شکست مومن در بی برنامه ریزی است. برای موفیقت در برنامه ریزی اولین موضوع توجه به قرآن است چرا که دوای دردهای قلبی روحی و فکری مومن را باید از قرآن جست. اگر انسانی با دوای قرآن دردها را درمان کند یقینا گام مهمی برای سعادت بشر بر داشته است.

 

وی با تاکید بر اینکه نعمتی بالاتر از قرآن نیست، گفت: علما و ائمه جماعات در حال حاضر ظرفیت بسیاری برای تبلیغ دین دارند و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را برد.

 

مدیر این جلسه هم اندیشی، با اشاره به سرفصل های پیشنهاد شده از سوی مرکز، اهمیت نقش ائمه جماعات اهل تحقیق در ترویج فرهنگ قرآنی، نحوه تاثیرگذاری مطالعات و پژوهشها در بین علاقه مندان، شناسایی فرهیختگات مومن و انقلابی و جهت دهی به آنها، راهکارهای تبدیل مسجد به پایگاه پژوهشی قرآنی، برنامه ریزی برای ایجاد سامانه ثبت آثار قرآنی، راهکارهای ارسال آثار قرآنی برای ائمه جماعات و نقش مرکز در تقویت بنیه نویسندگی در عرصه قرآن را از موارد حائز اهمیت بر شمرد.

 

حجت الاسلام دین پرور در ادامه جلسه پیشنهاد تشکیل یک گروه پژوهشی برای ایجاد رابطه مساجد با این معاونت را مطرح کرد و اضافه کرد: مرکز باید امکانات لازم برای پژوهش را فراهم کند و با حمایت از روحانیون توانا تحقیقات را به سرانجام برساند.

 

حجت الاسلام حدیدی، امام جماعت مسجد محمد مصطفی(ص) با تاکید بر اینکه مساجد به کانون پژوهشی قرآن نیاز دارند، اضافه کرد: به نظر می رسد باید از طرف مرکز هر چند وقت یکبار یک موضوع به مساجد ارائه شود تا روحانی در مورد آن بررسی کند و مطالب را در اختیار نمازگزاران قرار دهد.

 

وی با بیان اینکه باید مردم را به حضور گسترده در مسجد تشویق کرد، گفت: یکی از پیشنهادات بنده این است که مرکز رسیدگی به امور مساجد یک مجله علمی پژوهشی راه اندازی کند و مطالب و پژوهش های عمیق در آن ارائه شود و در اختیار ائمه جماعت گذاشته شود.

 

حجت الاسلام محمدی نیز با تاکید بر نیازسنجی نسبت به اولویت های پژوهشی، پیشنهاد تشکیل کارگروهایی در حوزه های مختلف پژوهش را ارائه داد و بر اهمیت رعایت روش تحقیق در بررسی های قرآنی تاکید کرد.

 

حجت الاسلام رضایی، امام جماعت مسجد ائمه اطهار(س) درباره امکانات مورد نیاز در مساجد پیشنهاد داد محتوای ارائه شده و نتایج پژوهش های انجام شده به صورت نرم افزاری در اختیار جوانان قرار گیرد. وی افزود: همچنین می توان در مساجد مکانی را به عنوان اتاق سایت در نظر گرفت و نرم افزار و بانک های اطلاعات مرتبط با مطالعات قرانی را در اختیار نمازگزاران قرار داد.

 

وی با انتقاد از نشریات و روزنامه های منتشر شده، محتوای آنها را صرفا خبری دانست و پیشنهاد کرد که یک نشریه علمی در باب مطالعات قرآنی راه اندازی شود. وی گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد باید در حوزه چاپ و نشر از محققان و ائمه جماعات حمایت کند.

 

حجت الاسلام غفوری در جمع بندی پیشنهادات حاضرین به بالا بردن سطح علمی ائمه جماعات و تجهیز مساجد با امکانات روز اشاره کرد و گفت: اگر ائمه جماعات در تجهیز کردن مسجد به امکانات روز توانایی لازم را نداشتند، مرکز می تواند در حد توان آنها را یاری کند. همچنین آثاری که ائمه جماعات می نویسند اگر به معاونت فرهنگی ارائه شود در صورت لزوم حتما برای چاپ و انتشار حمایت خواهد شد.

 

حجت الاسلام قنبری از اسلام شهر نیز با پیشنهاد بررسی موضوعات به صورت جزیی و تقسیم کار در مطالعات صورت گرفته، پیشنهاد داد کتابها و منابع مورد نیاز در اختیار ائمه جماعات قرار بگیرد.

 

برگزاری کارگروه پژوهشی، گردهمایی ائمه جماعات و توجه به کار جمعی، پرهیز از موازی کاری، لزوم ادامه جلسات هم اندیشی به صورت دوره ای، مستندسازی تجربیات ائمه جماعات در زمینه های قرآنی، همکاری ائمه جماعات مناطق، همکاری مرکز با اوقاف برای بهره گیری از وقفیات و آموزش حرفه ای نویسندگی با رویکرد پژوهشی از دیگر پیشنهادهایی بود که در این جلسه هم اندیشی مطرح شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 336331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha