به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، برنامه «چند دقیقه برای تفکر» ویژه سخنرانی حسن رحیمپور ازغدی دوشنبهشب، 7 بهمن ماه روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.
بر پایه این گزارش، رحیمپورازغدی که در جمع انجمن زنان مبارز مسلمان سخن میگفت، با اشاره به تعاریف موجود از زن در ایران در دوران قبل و بعد از وقوع انقلاب اسلامی اظهار کرد: قبل از انقلاب با تعابیری چون خاله زنک یا تعابیری در تحقیر خانهداری نظیر اینکه زن خانهدار بوی آشپزخانه، بوی قرمهسبزی و روغن میدهد استفاده میشد تا خانه و خانهداری زن را کوچک کنند.
وی ادامه داد: در این رویکرد کارهایی که زن در خانواده انجام میدهد بیارزش قلمداد میشد و در مقابل آن تفکر زن مدرن بیان میشد که متکی بر بیعفتی زن بود و نام این رویه را پیشرفت و حرکت به وی مدرنیته میگذاشتند در نتیجه زن خانهدار را اُمُل و زنی که بنیاد خانواده را فراموش کرده بود، مدرن میخواندند.
رحیمپور ازغدی تصریح کرد: مواردی این چنینی کلیشههایی بود که در اواخر دوران قاجار شروع و در دوره پهلوی به اوج خود رسید که هدف این جریان برهنه کردن زنان بود.
وی با اشاره به تاثیر مادر در محیط خانواده گفت: اگر خانوادهای پدر را از دست بدهد بعضا خانواده دچار مشکلات مالی میشود اما زمانی که مادر خانواده از دست برود در نود درصد مواقع خانواده متلاشی میشود چراکه مادر ستون خانواده است و محبت را به کانون خانواده پمپاژ میکند.
این پژوهشگر تاکید کرد: در مقابل خانوادهای که صرفا محیط زندگی آن تبدیل به محیط خوابگاهی شده باشد حکایت از نبود حضور زن و نبود ایفای نقش زنانه دارد و غربیها دریافتند که برای انهدام پایههای اجتماعی باید سرمایهگذاریهای کلان داشته باشند، لذا دختران و زنان را در برهه های مختلف وارد میدان کردند و گفتن زن برای پیشرفت باید از خیر خانواده بگذرد.
رحیمپور ازغدی با بیان اینکه فرهنگ انقلاب صنعتی مدل سومی را در این میان ارائه کرد، افزود: در فرهنگ انقلاب صنعتی عنوان شد که انسانیت زن و زنانگی انسان هر دو اهمیت داشته و لذا باید به هر دو توجه شود و انسانی بودن وجهه زن نباید صرفا در پس مفهوم جنیست او باشد و مفاهیم حجاب نیز دقیقا در راستای همین کارکرد شکل گرفته است.
وی ادامه داد: حجاب کاری میکند که انسانیت زن مغلوب جنسیت او نشود، برای مثال از مسائل مهم در حوزه پوشش به روابط اجتماعی بر میگردد و در واقع اگر تاکید بر عدم اختلاط است تلاش برای حفظ زن است.
این محقق تصریح کرد: میثاقی که در ازدواج میان زن و مرد ایجاد میشود اعم از میثاق اخلاقی، عاطفی،اقتصادی و جنیسی در واقع رکن اصلاح جامعه است به گونه ای که زن از این مجرا در جامعه همانند مردان حضور مییابد چنانچه در آیه 71 سوره «توبه» آمده است «وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاء بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَیُطِیعُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ أُوْلَئِکَ سَیَرْحَمُهُمُ اللّهُ إِنَّ اللّهَ عَزِیزٌ حَکِیمٌ»(و مردان و زنان با ایمان دوستان یکدیگرند که به کارهاى پسندیده وا مىدارند و از کارهاى ناپسند باز مىدارند و نماز را بر پا مىکنند و زکات مىدهند و از خدا و پیامبرش فرمان مىبرند آنانند که خدا به زودى مشمول رحمتشان قرار خواهد داد که خدا توانا و حکیم است).
وی ادامه داد: زنان همواره در طول تاریخ اسلام در عرصه های مختلف حضور داشتند و اولین شهدای اسلام نیز یاسر و سمیه پدر و مادر عمار بودند که زیر شکنجه برای اسلام شهید شدند لذا زن در شریعت اسلام همواره حضور کرامت مندانه داشته است.
رحیمپور ازغدی با تاکیدبر اینکه زن مسلمان باید آگاه باشد، افزود: اساسا در دین اسلام حقوق زن و مرد به لحاظ فقهی هیچ تفاوتی با یکدیگر در سطح محیط اجتماعی ندارد و تنها در محیط خانواده است که حقوقی متفاوت تعریف می شود.
وی ابراز کرد: هیچ تفاوتی و ارزشی در فرهنگ اسلام بین زن و مرد وجود ندارد و نود درصد حقوق زن و مرد به خصوص در عرصههای خارج از خانواده مساوی است و این رویکرد در حالی است که جریانات متحجر معتقدند که زنان هیچ حقی ندارند و از سوی دیگر جریان مدرن نیز به اسم آزادی و پیشرفت برای زنان از سوی دیگر به ضرر زن سخن میگوید.
این محقق تصریح کرد: الگوی زنان مسلمان معتقد بر مراقبت از تمامی ارزشها است در حالیکه در نظام سرمایهداری با شعار آزادی و زن مدرن و زن پستمدرن کانون خانواده را از هم پاشیدند و درست 150 سال قبل فراکسیون سرمایهداران در غرب تصمیم بر اخراج مردان و به کارگیری زنان و بچه های کودک شدند چون معتقد بودند که اولا زنان شورش نمی کنند و می توان از از آنها کار بیشتر کشید و ثانیا عینا عنوان کردند که زنان استفادههای دیگری هم دارند.
وی ادامه داد: این در حالی است که پیامبر(ص) در جامعه آن زمان که تا چندی قبل از اسلام دختران خود را زنده به گور میکردند پیامبر(ص) دست حضرت زهرا(س) را جلو جمع بوسید، ضمن آنکه زن از همان 1400 سال قبل، استقلال اقتصادی در اسلام داشت چنانچه پیامبر(ص) فرمودند: اگر خدیجه (س) و اموال او که انفاق کرد نبود اسلام ضربه میخورد.
این پژوهشگر در ادامه افزود: حجاب زن مدرن که امروز از آن سخن میگویند زن را از چاله به چاه انداخت، این مساله به اسم زن مدرن در بسیاری از موارد مشهود است مثلا در سطح رسانه زن نفهم یک زن محجبه خانهدار و زن مدرن زنی با ظاهری متفاوت نمایش داده میشود در حالی که باید تمام تلاش بر این باشد که این فضای دوقطبی ایجاد نشود.
پایان پیام/
نظر شما