رمز موفقیت کانون ابرار؛ اتحادکانون، بسیج و امنای مسجدحمزه سیدالشهدا

جبلی معتقد است کانون ابرار، بازوی فرهنگی و بسیج بازوی اجرایی مسجد حمزه سید الشهدا است و اتحاد و همفکری بین کانون، بسیج و هیئت امنای مسجد موفقیت این کانون را رقم زده است.

خبرگزاری شبستان: "کانون فرهنگی- آموزشی ابرار" با فضای جا دار و اتاق هایی که هر کدام برای فعالیتی اختصاص یافته اند، به بازدید کننده اش سلام می دهد. امکاناتی مناسب برای یک کانون نچندان بزرگ آن هم در مسجدی توی جنوب شهر که در نگاه اول همین داشته های ظاهری را به عنوان عامل اصلی موفقیتش معرفی می کند. اما با کمی گفتگو با عباس جبلی، مدیرمسئول جوان کانون، متوجه می شویم که تلاش و هم فکری جوانانی چون او، اصلی ترین سرمایه کانون ابرار به شمار می رود و همان چیزی که فراتر از هر وسیله ای، به این بچه ها امکان انجام کارهایی بزرگ را می دهد.
قدم اول در آشنایی با کانون ابرار را تماس تلفنی مان با جبلی بنا نهاد تا عصر یک روز جمعه، توی فضای 250 متری زیر زمین مسجد حمزه سیدالشهدا، با او و دوستانش ملاقات کنیم. جایی که راهروی مرکزی اش، سالن نمایش بود و پنج اتاق پیرامونی، کلاس های درس. اولین اتاق، نخستین جایی بود که به آن وارد شدیم. دری که رویش نوشته شده بود "دفتر مدیریت" به روی محوطه ای کوچک و دو، سه جوان و نوجوان گشوده شد و گفتگوی مان با جبلی آغاز شد.
" کانون ابرار که در سوم خرداد سال 86 به طور رسمی افتتاح شد، همان سال به عنوان کانون برگزیده استانی انتخاب شد تا نتیجه همت و همدلی بسیجیان و روحانیون و هئیت امنای مسجد، تولد یک کانون پرکار و با انگیزه باشد" عباس جبلی که سخنانش را با شرح کاملی از اهداف پیش روی کانون های مساجد آغاز کرده بود، گفتگو را به فعالیت های کانون ابرار رساند تا با هم اقدامات فرهنگی و آموزشی تاثیر گذار و در عین حال ساده ای را مرور کنیم که به قول وی نشات گرفته از اتحاد بین مسئولان مسجد حمزه سیدالشهدا است:
" به جرات می توان گفت یکی از مهمترین عوامل موفقیت ما همین اتحاد بین اعضای کانون است. چرا که همه ما اینجا جمع شده ایم تا رسالت کانون ها برای انجام امور فرهنگی و هنری و آموزشی را به انجام برسانیم و همگی در این راه همدل و همراه هستیم. در کانون ابرار، هیئت امنای مسجد در کنار روحانی و اعضای کانون برای پیشبرد کارها همصدا هستند و با چنین اتحادی است که بر مشکلات مالی معمول امور فرهنگی فائق می آییم؛ چرا که نیروی انسانی کارآمد و پای کار تا حدود زیادی کمبود امکانات را جبران می کند."
·         عوامل موفقیت
برگزیده شدن یک کانون در نخستین سال افتتاحش به عنوان کانون نمونه استانی، مستلزم اقداماتی است که جبلی تا حدودی به تشریح آنها پرداخت: " یکی از شاخص ترین کارهای ما فعالیت بدون تعطیلی است. اگر برخی از مراکز آموزشی تنها تابستان ها یا فصول امتحانات  فعال هستند، چراغ کانون ابرار در طی سال روشن است و امروز (عصر یک روز جمعه) یکی از کلاس های علمی ما دایر است. از دیگر فعالیت های کانون می توانم به ارتباط مستمر و دائمی با دبیرخانه استانی برای تبادل نظر، گرفتن راهکارهای مناسب و در جریان قرار دادن اقدامات کانون به دبیرخانه اشاره کنم. همچنین کانون ابرار صرفه نظر از فعالیت های آموزشی و فرهنگی متنوع نظیر کلاس های زبان، کامپیوتر، تقویتی، عقیدتی و ...، طی سال های 87 و 88 و 89 مجری طرح های قرآنی 1442، 1443 و 1444 بود که به این منظور مورد تقدیر قرار گرفت. در نمایشگاه قرآن سال 88 نیز کانون ما به نمایندگی کانون های استان تهران غرفه ای را در این نمایشگاه به خود اختصاص داده بود. به طور کلی ما از برعهده گرفتن امور فرهنگی گوناگون ابایی نداریم و اخیرا با همکاری وزارت ارشاد یکی از اولین خانه های فرهنگ دیجیتال را تاسیس کرده ایم"
·         کانون یا پایگاه
یکی از نکات جالب توجه در کانون ابرار، شرکت گسترده بسیجیان پایگاه شهید دهقان (مسجد حمزه سیدالشهدا) به عنوان اعضای کانون است، به قول حسن مظفری، جانشین فرمانده این پایگاه، در کانون ابرار بسیجیان همان اعضای کانون هستند و اعضای کانون همان بسیجیان پایگاه: " ما در ابرار فرقی بین پایگاه بسیج و کانون قائل نیستیم. در واقع بچه های فعال کانون همان بسیجیان پایگاه هستند و در هر دو نهاد فعالیت دارند. می توان گفت کانون ابرار بازوی فرهنگی مسجد حمزسیدالشهدا است و بسیج بازوی اجرایی و پویای آن، همین ترکیب و تلفیق نیز باعث شده تا کارایی هر دو نهاد افزایش یابد، به طور مثال از امکانات اردویی بسیج برای غنی کردن برنامه های کانون استفاده می کنیم و از امکانات کانون برای پوشش بسیجیان. به همین منظور به بسیجیان پایگاه های اطراف اعلام کرده ایم که می توانند برای استفاده از امکانات کانون ابرار از تسهیلات ویژه ای برخوردار شوند. در یک جمع بندی به نظر من کانون و بسیج در راستای یک هدف واحد و والا که همان مقابله با تهدیدات نرم دشمنان است فعالیت می کنند و از این لحاظ فرق چندانی بین آنها وجود ندارد. بچه های مسجد حمزه سیدالشهدا(ع) اتحاد و اتفاقی میمون را بین کانون و پایگاه ایجاد کرده اند که اگر موفقیتی نصیب مان شده به خاطر همین اتحاد است. هرچند به شخصه معتقدم موفقیت اصلی نه عناوین و تقدیرنامه ها، بلکه جذب و آشنایی نوجوانان و جوانان به ارزش های معنوی و فرهنگی است"
·        توی کلاس بچه ها!
تقدیرنامه های مربوط به اجرای طرح های قرآنی کانون ابرار و همچنین کاپ قهرمانی استانی در رشته فوتسال به ردیف روی دیوار دفتر به نشانه تلاش بچه های کانون به چشم می خوردند. دیدن این تقدیرنامه ها آغاز بازدید از بخش های مختلف کانون بود تا شنیده ها را با دیده ها به هم بیامیزیم و تصور بهتری از فعالیت های کانون ابرار در نظرمان شکل بگیرد.
بانک سی دی: شامل حدود 300 سی دی مذهبی و آموزشی که برای اعضای کانون و بسیجیان سایر پایگاه ها خدمات دهی می کند.
کتابخانه: با سه هزار جلد و 1500 عنوان کتاب که به تازگی برای تسهیل مراجعان اطلاعات جستجویش دیجیتالی شده و مراجعان می توانند از نرم افزار موجود به این منظور استفاده کنند.
خانه فرهنگ دیجیتال: با حدود 10 دستگاه رایانه و با مشارکت وزارت ارشاد قرار است به زودی محل مناسبی برای رجوع جوانان و نوجوانان علاقه مند به امور رایانه ای باشد و شاید جایگزین مناسبی برای اماکنی چون کافی نت ها و گیم نت ها. البته در خانه فرهنگ کانون ا برار قرار است مسابقات وبلاگ نویسی نیز اجرا شود و همچنین سرویس دهی سامانه پیام کوتاه این کانون برای 800 مشترک خود نیز از همین جا فعال است.
سایت رایانه: با 8 دستگاه رایانه برای آموزش اعضای کانون کاربرد دارد که برای افزایش کیفیت این آموزش ها با یک شرکت متخصص رایانه ای قراردادی بسته شده و همچنین امکانات سایت کانون ابرار نیز در همین جا انجام می گیرد. به گفته جبلی این سایت در زمینه جنگ نرم و مبارزه با فعالیت سایبری دشمن فعالیت دارد.
کلاس های عمومی: کلاس های عمومی هم که همان شکل و شمایل کلاس های درسی را دارند و برای آموزش علوم قرآنی، تقویتی درسی و برنامه های عقیدتی و اطلاعات عمومی مورد استفاده قرار می گیرند. هنگام حضور ما در کانون یکی از این کلاس ها دایر بود و فرصتی پیش آمد تا توی کلاس و مابین بچه ها دقایقی را پای درس محسن مظفری، بحث های علمی و کمک درسی و اطلاعات عمومی را همپای نوجوانان گوش دهیم.
·         انتشار نشریه
یکی از جمله کارهای شاخص کانون ابرار، انتشار نشریه‌ای تحت عنوان " صحیفه ابرار " است که با وجود تحمیل هزینه های شخصی بر دوش اعضای فعال کانون، سال چهارم انتشار ماهانه خود را پشت سر می‌گذارد و در اختیار 300 مشترک قرار می‌گیرد. حسن مظفری انتشار این نشریه را در راستای مقابله با جنگ نرم و آگاه سازی اعضای کانون در خصوص مسائل سیاسی،‌ اجتماعی و فرهنگی روز معرفی می‌کرد که تمامی مراحل تولیدی آن توسط خود بچه‌های کانون صورت می‌گیرد و جبلی نیز همانند مدیریت کانون،‌ مدیرمسئولی آن را برعهده دارد. البته با پیش آمدن بحث نشریه، یک نسخه از شماره آخر صحیفه ابرار با تیتر یک " بررسی پیامدهای نوروزی مقام معظم رهبری" نصیب ما هم شد.
•           حرف آخر؛ یک انتقاد
هنگام خداحافظی وقت گلایه گذاری بود. عباس جبلی به این نکته انتقاد داشت که چرا باید در تخصیص بودجه و برخی اعتبارات برای کانون‌ها،‌ همه را به یک چشم نگاه کنند و..." اکنون به کانون‌هایی که تنها در اوقات تابستان کلاس‌های تقویتی برقرار می‌کنند با کانون‌هایی نظیر ابرار که اصلا تعطیلی ندارند،‌ به یک چشم نگاه می‌شود و توجه‌ای به هزینه‌های فعالیت‌های فراوان‌شان نمی‌شود. شاید ما در ابرار به دلیل حمایت هیئت امنای مسجد، هیچ گونه اجاره‌ای پرداخت نمی‌کنیم،‌ اما همین هزینه فعالیت‌های روزانه چیزی نیست که بشود به راحتی تامینش کرد و چه خوب است مسئولان عنایتی به این مسئله داشته باشند. از طرف دیگر چرا نباید برای کانون‌ها همانند بسیج، حوزه‌های درون شهری و منطقه‌ای تعیین شود تا دسترسی کانون‌ها به مراجع ذیربط ‌شان به راحتی صورت گیرد؟"
اگر عمر کانون‌ها را از اوایل دهه 70 به حساب آوریم،‌ جبلی و مظفری در آن زمان کودکانی بودند که به نوعی محصول خروجی همین کانون‌ها و سایر مراکز ارزشی همانند پایگاه‌های بسیج به شمار می روند، بچه‌های دیروز که امروز با امکانات کم و صرف وقت و انرژی بسیار سعی در انجام همان کاری را دارند که پیشتر خود تجربه کرده اند؛ تربیت نسلی ارزشی،‌ متکی بر باورها و اعتقادات اصیل اسلامی برای ساختن ایرانی آباد و سربلند.
 پایان پیام/
 
کد خبر 33858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha