به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدمهدی شریعتمدار، معاون مطالعات راهبردی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی و دبیر همایش «دین، رسانه و کودک» در نشست خبری این همایش، با اشاره به تصویب برگزاری همایش «دین، رسانه و کودک» از یک سال قبل، گفت: این همایش دهم و یازدهم اردیبهشتماه جاری در قم برگزار می شود.
شریعت مدار با اشاره به این که نخستین نشست تخصصی معارف دینی و رسانه با عنوان «گفتمان دینی و شیوه تبلیغ دین در رسانه»، اواخر سال گذشته در بیروت برگزار شده است، اضافه کرد: برگزاری همایش «دین، رسانه و کودک» از حدود یک سال قبل مورد تصویب قرار گرفت و بلافاصله فعالیتهای علمی و پژوهشی متعدد در این زمینه آغاز شد که تعدادی از این پژوهشها در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
دبیر همایش دین، رسانه و کودک ادامه داد: در این همایش دو روزه گزارشهای متنوع و مختلفی توسط اعضا و کارشناسان ارائه میشود که از جمله این گزارشها «گزارشی از سایتهای کودکان در ایران و جهان» و «گزارش شبکههای کودک در جهان با تاکید بر جهان اسلام» است.
به گفته شریعتمدار، در همایشهای علمی و تخصصی اتحادیه، معمولا یک سند راهبردی برای شبکههای عضو، تنظیم، تصویب و منتشر میشود که به عنوان دستورالعمل و نقشه راه اعضا و شبکههای همسو در تولید و پخش برنامه است.
دبیر همایش «دین، رسانه و کودک» در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در این دوره از همایش 100 نفر از اعضای اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی که در سراسر جهان به فعالیتهای رسانههای کودک مشغول هستند، حضور خواهند داشت، گفت: اعضای حاضر در همایش شامل، رؤسا و معاونانان رادیو، تلویزیون و موسسات رسانهای کشورهای اسلامی هستند.
معاون مطالعات راهبردی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی با اشاره به اینکه از ایران 19 عضو شامل؛ 8 مؤسسه، 3 رادیو، 6 شبکه از شبکههای صدا و سیما و 2 شبکه از شبکههایی که با مدیریت ایرانی در خارج از کشور فعالیت میکنند، حضور دارند، اظهار کرد: از میان رسانههای غیرایرانی حاضر در همایش «دین، رسانه و کودک» نیز 1 مؤسسه، 8 رادیو و 32 تلویزیون حضور دارند.
شریعتمدار با بیان اینکه، ایران، ترکیه، عراق، لبنان، آمریکا، انگلستان، کویت، هندوستان، بحرین و افغانستان و چند شبکه فلسطینی مستقر در لبنان در این همایش حضور خواهند داشت، افزود: 14 عضو دیگر برای شرکت در این همایش دعوت شدند که به دلیل شرایط اخیر منطقه در کشورهای «بحرین، مصر، یمن و...» و سایر مشکلاتی که وجود داشت حضور پیدا نمیکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی محورهای این همایش گفت: «تاثیر برنامههای رادیو و تلویزیون بر کودک» «مفاهیم دینی در برنامهسازی برای کودک با توجه به رشد دینی، عقلی و فکری کودک»، «قالبهای جذاب برای برنامهسازی براساس رشد کودک»، «نقد و بررسی شبکهها و برنامههای کودک» و «آسیبشناسی برنامههای کودک در رادیو و تلویزیونهای اسلامی» برخی از محورهایی است که در این همایش مورد توجه قرار میگیرد.
وی ادامه داد: در هر یک از محورهای همایش «دین، رسانه و کودک» بین 2 تا 5 کارشناس در حوزههای مختلف سخنرانی کرده و به بررسی این موضوعات در کنار پاسخگویی به پرسشهای اعضا میپردازند.
معاون مطالعات راهبردی اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی درباره انتخاب کارشناسان برای سخنرانی در این همایش گفت: در برگزاری این همایش تلاش کردهایم تا کارشناسان را براساس تخصص و تنوع در رشتههای مختلف انتخاب کنیم و البته کارشناسان علوم دینی، کارشناسان ارتباطات، روانشناسی، تعلیم و تربیت کودک، دستاندرکاران برنامهسازی کودک و ... از جمله این کارشناسان هستند.
دبیر همایش با اشاره به مصاحبههای تخصصی و تفصیلی با 12 نفر از کارشناسان مختلف و تنظیم آنها براساس یک روند موضوعی افزود: این مصاحبهها در کتابی با عنوان اصول برنامهسازی دینی کودک براساس دیدگاه کارشناسان به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتشر خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما