به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، قسمت هشتم از مستند «مسجد، سنگر انقلاب» با محوریت مسجد جاوید واقع در خیابان شریعتی، از شبکه اول سیما به روی آنتن رفت.
بر اساس آن چه در این مستند روایت شد، مسجد جاوید از مساجد موثر در دوران انقلاب است که پیشینه چندان طولانی ندارد و با توجه به اقلیت نشینی منطقه تجریش و حضور گسترده مسلمانان در آن، این مسجد 35 سال پیش توسط حاج عباس جاوید تجریشی در سال 1352 تاسیس شد. در آن دوران، آیتاللَّه دکتر محمد مفتح از روحانیان مبارز، علاوه بر فعالیتهای علمی، امامت جماعت مسجد جاوید تهران را نیز برعهده گرفت و این مکان را به محلی برای تجمع نیروهای مسلمان و مبارز تبدیل کرد؛ قابل توجه است که مبارزانی چون شهید مطهری، شهید باهنر، آیت الله خامنه ای و بسیاری از شخصیت های برجسته دیگر انقلابی در این مسجد سخنرانی میکردند.
اما فعالیتهای وسیع این مسجد بر رژیم طاغوت گران آمد و سرانجام در سوم آذر 1353 ش، پس از سخنرانی حضرت آیتاللَّه خامنهای در آن، مسجد جاوید با هجوم مزدوران ساواک تعطیل گردید و آیتاللَّه شهید مفتح نیز دستگیر و زندانی شد.
حجت الاسلام رحمانی، امام جماعت مسجد جاوید در این مستند با اشاره به اهمیت واقعی مسجد در تاریخ اسلام و تشیع گفت: نقش پررنگ و قابل توجه مساجد، توانست دین نو تازه ای را به جهانیان معرفی کند و با قدرت والایش اعلام کند که نجات دهنده تمام دنیا اسلام است.
وی با تاکید بر این که مساجد با مدیریت خود در انسجام بین نیروها و آگاهی دادن به مردم نسبت به معارف دین و مذهب تشیع تاثیر شگرفی دارند از چند مکان مهم و تاثیرگذار در دوران حکومت پهلوی نام برد و گفت: حسینیه ارشاد، کانون توحید در خیابان پرچم، مسجد مرحوم آیت الله طالقانی با عنوان مسجد جامع سمنگان و مسجد جاوید از مکان هایی بودند که در مبارزات انقلابی مردم جایگاه ارزنده ای داشتند؛ مسجد جاوید نیز از مساجد محوری و مشهوری بود که از حضور استادانی چون مرحوم دکتر مفتح به عنوان امام جماعت این مسجد و آیت الله مطهری بهره می برد.
همچنین حجت الاسلام حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اعتقاد به این که انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک جنبش اجتماعی در درون مساجد شکل گرفت، گفت: مساجد واسطه میان انقلاب و مردم انقلابی بودند و وظیفه انسجام میان مردم در برابر سیاست های حاکم برعهده داشتند.
وی ادامه داد: پیامبر اسلام مسجد را به عنوان پایگاه اصلی نشر معارف الهی، تبیین آیات و افزایش بصیرت و دانش مسلمانان، مرکز شکل گیری دوستی های مومنانه و مرکز انتشار ولایت و نگاه ولایی و سازماندهی های فراگیر اجتماعی مسلمانان و مرکز ارائه انواع خدمات قرار داد.
حجت الاسلام حاج علی اکبری خاطرنشان کرد: با احیای انقلاب اسلامی، مساجد ما نیز مانند ارزش های دیگر انقلاب اسلامی در پرتو انقلاب احیا شد؛ به دلیل همین نقش های مهم مساجد است که این مکان های مقدس پایگاه و ستاد ولایت قرار می گیرند و مومنان نیز با برپایی نماز جماعت در آن، تمرین زندگی در پرتو امامت و ولایت می کنند.
گفتنی است که پخش مستند «مسجد؛سنگر انقلاب» با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد از آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی از شبکه اول سیما آغاز شده و تا روز بیست و دوم بهمن ماه هر روز ساعت 11 بر روی آنتن می رود.
پایان پیام/
نظر شما