میزان اثرگذاری نمایشگاه کتاب بر روند فروش کتاب در استانها بررسی می شود

قائم مقام بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب از تدارک برنامه های مختلف برای فعالیت ناشران و نویسندگان در نمایشگاه به منظور تعامل بیشتر و شناسایی ذائقه مخاطبان خبر داد.

احسان الله حجتی، قائم مقام بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که نمایشگاه کتاب تهران چه تاثیری در کاهش فروش کتاب در استانها دارد به خبرنگار شبستان گفت: این بحث بسیار مفصل و نیازمند یک بررسی همه جانبه است، به طوریکه نمی توان به این پرسش در دو جمله پاسخ داد.برخی بررسی ها نشان داده که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران منجر به کاهش فروش کتاب در استانها می شود و حتی برگزاری نمایشگاه بین المللی و استانی در میزان فروش کتاب در طول سال اثرگذار است.
 
حجتی ادامه داد: برخی بررسی ها نیز برخلاف دسته اول حاکی از تاثیرگذاری نمایشگاه بین المللی و استانی بر افزایش خرید کتاب در طول سال و افزایش تقاضا و نیاز مردم به کتاب است زیرا نمایشگاه کتاب موجب افزایش ترغیب مردم به کتاب و کتابخوانی می شود.
 
وی معتقد است که میزان تاثیرگذاری نمایشگاه کتاب تهران در فروش کتاب در استانها و یا حتی فروش کتاب در طول سال نیازمند یک بررسی کارشناسانه دقیق و علمی است که نمی توان با  تبیین دو جمله ای از آن رفع تکلیف کرد.
 
قائم مقام بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال که آیا وزارت فرهنگ تاکنون تحقیقی در این زمینه انجام داده است یا خیر به خبرنگار شبستان عنوان کرد: این بررسی ها توسط پژوهشکده در حال انجام است و ادارات استانی نیز از طریق سازمانها و دانشکده ها در حال پیگیری موضوع هستند، بدین ترتیب چندین جا این بررسی را انجام می دهند که پس از مشخص شدن نتیجه اعلام عمومی خواهد شد.
 
حجتی در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای افزایش تعامل بین ناشران، مخاطبان و نویسندگان در نمایشگاه کتاب امسال در نظر گرفته اید، تصریح کرد: یک مساله، تعامل بین ناشران داخلی و نویسندگان است و مساله دیگر تعامل بین دست اندرکاران نشر داخل و خارج است که هر دوی اینها در بخش های مختلف نمایشگاه مدنظر قرار داده شده است.
 
به گفته وی در بخش جنبی در کمیته فعالیت های جنبی برنامه های مختلف برای فعالیت ناشران و نویسندگان در کنار یکدیگر به منظور تعامل بیشتر و مذاکرات و شناسایی ذائقه مخاطبان و پاسخگویی به وسوالات آنها در نظر گرفته شده است.
 
قائم مقام بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در پاسخ به این سوال چه کاری انجام دادید که مخاطبان نشست ها و برنامه های جانبی شما تعداد معدودی نباشد و استقبال از آنها زیاد شود، گفت: هر برنامه ای اگر خوب برگزار شود ، بعد از مدتی جای خود را در بین علاقه مندان و مخاطبان باز می کند. طبیعی است فعالیت هایی صورت گرفته که این برنامه های جانبی بیشتر شناخته شود تا تعامل بین ناشران و نویسندگان بیشتر شود. ما علاقه داریم که نویسندگان کتب در غرفه ها حاضر باشند تا با خوانندگان ارتباط مستقیم داشته باشند.
 
وی خاطرنشان کرد: شخص وزیر اعلام کرده است که کسانی که در غرفه ها حضور دارند نباید صرفاً کتاب فروش باشند باید کارشناس کتاب باشند تا بتوانند مخاطبان را راهنمایی کنند و پاسخگوی پرسش های آنها باشند در این خصوص صحبت هایی با غرفه داران و ناشران صورت گرفته است و امیدواریم با این گام ها آینده خوبی در انتظار نمایشگاه کتاب باشد.
 
پایان پیام/
کد خبر 34116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha