طراحی اطلس مساجد تهران تکمیل شد/آمایش مساجد کشور دردست بررسی

خبرگزاری شبستان: ناظمی اردکانی بااشاره به اینکه اطلس مساجد به منظور بررسی وضعیت مساجد در جغرافیای کشور و در هر شهر و روستا به تفکیک کوچه و خیابان در حال طراحی است، گفت: اطلس مساجد تهران تکمیل شد.

ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به لزوم طراحی اطلس جغرافیای مساجد کشور به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: در ارتباط با مساجد اطلاعاتی که موجود است مربوط به دهه80  است. بنابراین لازم بود که اطلاعات مساجد به روزتر شود.

 

وی از کامل شدن اطلس مساجد تهران خبر داد و گفت: این اطلس با مساعدت، مرکز رسیدگی به امور مساجد تهران تهیه شده است و اطلاعات کامل مساجد در آن به صورت کامل ذکر شده است. بر اساس این اطلس می توان از ضریب نفوذ مساجد در تهران مطلع شد و دانست که سرانه مسجد در مناطق و محلات تهران چگونه است و نیز به این موضوع پی برد که کدام محله اولویت برای ساخت مسجد دارند. اما باید برای دست یابی به وضعیت مساجد در سراسر کشور، اطلس نقشه آمایش مساجد کشور هم  که در دستور کار است باید هرچه زودتر تکمیل شود.

 

ناظمی اردکانی با اشاره به نیاز شهر تهران به مسجد خاطر نشان کرد: بر اساس آمایشی که در شهر تهران صورت گرفته است شهر تهران، به 992 مسجد نیازمند است.

 

وی گفت: کشورما که کشوری اسلامی است باید در توجه به مسجد الگو برای دیگر کشورها باشد تا مجموعه مومنین با داشتن این پایگاه الهی دارای اتحاد و انسجام باشند. لازم است در این زمینه دستگاههای مختلفی همچون وزارت کشور، شهرداری ها و بخشداری ها با اطلاعاتی که در حال حاضر موجود است آمایش مساجد سراسر کشور را تکمیل کنند.

 

 ناظمی اردکانی توجه به موضوع مسجد را موضوعی دانست که بیشتر از دولت مردم باید وارد عمل شوند، تصریح کرد: در حال حاضر، خیرین و مردم در شهرهای مختلف اقدام به مسجد سازی کرده اند ولی در مناطقی حاشیه ای و مناطق محروم که نیازمند مسجد هستند ساخت مسجد با همکاری دولت و مردم باید در دستور کار باشد.

 

 وی با انتقاد از اینکه تاکنون در کشور اقدام جامع و کاملی برای توصیف وضعیت موجود مساجد کشور انجام نشده است و حتی آمار دقیق و کامل از تعداد مساجد در کشور در دسترس نیست، گفت: البته دستگاه‌های متولی مساجد نسبت به جمع‌آوری اطلاعات اقداماتی انجام داده‌اند و گزارش‌های آماری نیز ارایه شده است ولی گزارشی که اطلاعات کاملی داشته باشد و از طرفی به روز باشد در دسترس نیست که در حال حاضر با طراحی نقشه اطلس جغرافیای مساجد این نیاز برطرف می شود. امیدواریم نقشه آمایش مساجد سراسر کشور به زودی تکمیل شود تا این مشکل حل شود.

 

 دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: در موضوع اساسی و مهمی همچون مسجد باید برنامه‌ریزی کلان و راهبری داشته باشیم زیرا باید اطلاع داشته باشیم که چه تعداد مسجد در کدام منطقه از کشور اعم از شهر و روستا و جاده‌ها و مناطق صنعتی و تجاری وجود دارد.


پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 345166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha