به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه 1390 و پیشنهادهای الحاقی به بخش درآمد، محمد دهقان، نماینده چناران با ارایه پیشنهادی به بند 13 لایحه بودجه سال 1390 گفت: بر اساس تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس درآمد حاصل از قانون هدفمندکردن یارانهها برای دولت در سال 1390، 62 هزار میلیارد تومان است یعنی اینکه با این مبلغ قیمتها دو برابر میشود و تمام فشار نیز بر مردم است.
وی گفت: بر اساس پیشنهاد بنده، دولت نمیتواند در سال 1390 قیمت انرژی و سایر کالاهای یارانهای را بیش از 20 درصد نسبت به سال 1389 افزایش دهد.
جبار کوچکینژاد، نماینده رشت در مخالفت با این پیشنهاد گفت: قانونی که در حال حاضر در کشور اجرا میشود حاصل یک سال تلاش مجلس و دولت بود و خیلی شفاف و کارشناسی شده در حال اجرا است.
وی اظهار کرد: در این قانون هم سهم مردم، هم سهم تولید و هم سهم بودجه عمومی کاملا مشخص است و ما نباید بعضی از بندهای مهم و اساسی آن را نادیده بگیریم و از آن غفلت کنیم.
احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با پیشنهاد دهقان گفت: اواخر سال گذشته نرخ تورم بین 5/2 درصد تا 4/3 دهم درصد بوده است که این نشان میدهد در سه ماهه آخر سال نسبت به تغییرات تورمی در پنج سال گذشته نرخ تورم بیشتر بوده است.
وی اظهار کرد: ما باید احتیاط کنیم و دولت را محدود کنیم تا تورم بیشتری به وجود نیاید.
توکلی اظهار کرد: من درباره آثار تورم ماهانه به شما هشدار میدهم همانگونه که یک سال قبل هشدار دادم و آقای بهمنی، رییس بانک مرکزی تلویحا آن را پذیرفت.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس با اشاره به پیشنهاد دهقان گفت: این پیشنهادی که در حال حاضر در صحن علنی مطرح است، محدودکننده است اما ما چارهای جز این نداریم و باید آن را بپذیریم.
وی تصریح کرد: من اصلا تصور نمیکردم که کمیسیون تلفیق درآمد 62 هزار میلیارد تومانی حاصل از هدفمندکردن یارانهها را برای دولت بپذیرد ولی میبینیم که آن را تصویب کرده است و من نسبت به آن هشدار میدهم.
پس از سخنان توکلی، نمایندگان با 164 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به پیشنهاد دهقان رأی مثبت دادند و بدین ترتیب دولت نمیتواند در سال 1390 قیمت انرژی و سایر کالاهای یارانهای را بیش از 20 درصد نسبت به سال 1389 افزایش دهد.
همچنین نمایندگان در تذکراتی مختلف نسبت به اینکه باید یک ردیف درآمدی و سه ردیف هزینهای برای قانون هدفمندکردن یارانهها در کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه سال 1390 پیشبینی شود، تأکید کردند.
لاریجانی نیز با تأکید بر اینکه باید این ردیفها در لایحه بودجه گنجانده شود، گفت: بر اساس این مصوبه باید ارقام درآمدی و ردیفهای هزینهای مشخص شود و همچنین سهم هزینههای دولت، بخش تولید، خانوارها و بحث سلامت و ردیفهایشان از سوی کمیسیون تلفیق مشخص و به مجلس ارایه شود.
پایان پیام/
نظر شما