به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزای شبستان، برنامه «شب آسمانی» به تهیه کنندگی علیرضا قطبی، دوشنبه شب، 12 اسفندماه با موضوع «پاسخ به شبهات وهابیت» روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام جوادی، محقق و پژوهشگر دینی با بیان اینکه فرقه ضاله وهابیت هیچ عقبه و پیشینه ای ندارد، گفت: به تعبیر رهبری (مولودشان بر حرام است)، حال چنین کسانی می آیند و تازه اتهام به شیعه می زنند که شیعه ساخته و پرداخته جریان های سیاسی و افراد غیر مسلمان و یهودیان است.
وی ادامه داد: تاریخ پیدایش شیعه همزاد با نبوت است، پیامبر اکرم (ص) مجموعه ای از معارف و تعالیم الهی را آوردند که این مجموعه تعالیم و معارف از یک بُعد مربوط به عدالت و رهبری بعد از زمان پیامبر (ص) است که این هدایت ضامن بقا و استمرار این دین است.
حجت الاسلام جوادی با بیان اینکه اسلام در تعالیمش می گوید برای بقا و دوام باید از یک فرد لایق پیروی کنید، اظهار کرد: در آیات و روایات فراوانی مشخصات این فرد و زوایا و ابعاد او بیان شده است لذا اصل شیعه بر اعتقاد به این گرایش است که رهبر جامعه اسلامی بعد از پیامبر (ص) کیست و کجاست؟ و دقیقا از همین سوال است که شیعه شکل می گیرد و به بیان دیگر پیدایش شیعه به رهبری و راهبری بعد از پیامبر (ص) است و ما معتقدیم که پیامبر (ص) این مساله را رها نگذاشته اند.
این پژوهشگر تصریح کرد: از این نظر که این مساله جزو معارف اسلام است لذا تشیع نمی تواند جدا از نبوت باشد لذا همزاد نبوت است چون وقتی ادله را بررسی می کنیم این طرز تفکر که بعد از پیامبر (ص) چه کسی می خواهد این دعوت را ادامه دهد به لحاظ زمانی همزمان با نبوت نبی اکرم (ص) بود.
حجت الاسلام جوادی با اشاره به اینکه تعبیر شیعه را اولین بار پیامبر (ص) به کار بردند، تاکید کرد: زمانی که پیامبر (ص) دعوت را تازه علنی می کردند چهل نفر از سران قوم را دعوت کرده و فرمودند هر کس به من ایمان آورد جانشین و بعد از من وصی من است و آنجا حضرت علی (ع) اعلام کردند که به اسلام ایمان دارند و حضرت (ص) فرمودند او جانشین من است لذا وقتی که می گوییم تفکر شیعه همزاد نبوت است به این دلیل است.
وی ادامه داد: ممیزه و مشخصه شیعه در راهبری بعد از پیامبر اکرم (ص) است و یکی از جاهایی که پیامبر (ص) این عبارات را به کار برده اند که در تفاسیر و روایات شیعی و سنی وجود دارد بر این مبنا که در ذیل آیه هفتم سوره بینه (إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُوْلَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ ) روایت است که از پیامبر (ص) سوال کردند که این خیر البریه چه کسانی هستند که حضرت (ص) پاسخ دادند: "انت یا علی و شیعتک" و این عبارت پیامبر (ص) در تمامی روایات شیعه و اهل سنت وجود دارد.
این گزارش می افزاید: در ادامه برنامه ویدئویی از یکی از شبکه های معاند پخش شد که طی آن (مولازاده) مجری و کارشناس برنامه این شبکه به تلفن ها جواب می داد، در یکی از تلفن ها مخاطب عنوان داشت که ما نفهمیدیم برنامه شما دینی است یا سیاسی که از اول تا آخرش سیاسی می گویید و هر وقت ما بگوییم وهابی ها ترور می کنند ... که در همینجا مولازاده حرف این مخاطب را قطع کرده و گفت برو بچه برو در کوچه و پس کوچه ها سینه بزن!
همچنین مخاطب دیگری به این شبکه تماس گرفت و گفت: چرا ما صحبت می کنیم قطع می کنی که مولازاده گفت: چون شایستگی صحبت را نداری. در ادامه نیز مخاطبی دیگر به صورت تلفنی سوال کرد آیا شیعه نیز در نماینده در مجالس دیگر کشورهای اسلامی دارد چون اهل سنت در ایران نماینده دارد در مجلس دارند و در عین حال باآارامش زندگی می کنند،که مولازاده گفت: برو بچه دروغگو کشکت روبساب.
در تلفن دیگری مخاطب عنوان کرد: گفتید قبول نداریم که چهار تا پیامبران زنده است، در مورد ادریس پیامبر در تاریخ طبری جلد یک آمده که از منابع شماست، همچنین در شرح صحیح بخاری و در جلد ششم نیز در این رابطه صحبت شده لذا اصل زنده بودن امام مهدی (عج) و اینکه تا الان عمر کرده باشند محال نیست که مولازاده جواب داد: مردم نفهم این طوری حرف نزن داری علنا دروغ میگی! من قطع می کنم اگر قطع کردم نگویید که ترسیدم که دوباره مخاطب تماس گرفت گفت چرا قطع می کنی که مجری جواب داد من قطع نکردم گوشی را گذاشتم تا خفه خوان بگیری!
در تلفن دیگری مخاطبی عنوان کرد بی سوادتر از تو گیر نیاورند، که مولازاده جواب داد: برو کشک ات را بساب و برو سر کوچه بستنی بگیر بخور بهتره!
در ادامه حجت الاسلام جوادی درباره شبهه وهابیت نسبت به اینکه شیعه زاده جریان سقیفه است،اظهار کرد: وهابیون چنین شبهه ای را بیان کرده و می گویند چون انصار در جریان سقیفه به دو گروه اوس و خزرج تقسیم شدند اوس گفتند با ابوبکر بیعت و خزرجی ها گفتند بیعت نمی کنیم مگر با علی بن ابیطالب (ع)، لذا وهابی ها گفتند که معلوم است که فرقه شیعه از سقیفه ایجاد شد اما این قول باطل است به چند دلیل از جمله اینکه به حضرت علی (ع) در سقیفه حضور نداشتند، ضمن آنکه یک وقت فردی در فضا حاضر است و برای خودش رای جمع می کند و مخاطب را با خودش همراه می کند، اما حضرت (ع) در سقیفه حضور نداشتند و اینکه قبیله خزرج می گوید علی (ع) را می پذیریم حرف خلق الساعه نیست بلکه نشان از آن دارد که علی (ع) عقبه ای در اسلام دارد که آنها به این سو رفتند، آنها خاطره غدیر و حدیث منزلت و آیه ولایت را به یاد داشتند و چنین پاسخی دادند.
وی در ادامه گفت: همچنین وهابیت در ادعای موهنی گفتند که شیعه ساخته و پرداخته شخصی یهودی به نام عبدالله بن سبا است و گفتند در زمان خلیفه سوم شخصی یهودی وارد مدینه شد و تظاهر به اسلام کرد و در فرصتی کوتاه در بین صحابه پیامبر (ص) نفوذ کرده و بعد راه افتاد در مدینه و مصر و شام و حجاز مردم را به ولایت علی بن ابی طالب (ع) دعوت کرد و جمع زیادی از امت اسلام را با خود همراه کرد و بعد مردم را جمع کرد تا دست به قتل عثمان بزنند و عثمان را کشت و حضرت علی (ع) را به خلافت رساند و شیعه از آن زمان به بعد پدید آمد اما نقد درباره این نظریه بسیار روشن است.
این محقق بیان کرد: اگر کسی در اصل این مساله دقت کند جواب روشن است، اولا چه طور ممکن است که آدمی یهودی که معلوم نیست کیست و چه کاره است بیاید و در یک جریانی را راه بیندازد و بدون عده بیاید و در شهرهای مختلف پیروانی گیرد و همه را پیرو حضرت علی (ع) بکند و خلیفه را بکشد و امیرالمومنین (ع) به خلافت برسد، این واقعا مضحک است و این ادعا هیچ پشتوانه ای ندارد ضمن اینکه اگر عملکرد حکام وقت را ببینیم متوجه می شویم که صحابه خوشنام و پرسابقه پیامبر (ص) که به لحاظ تفکر با حاکم وقت اختلاف داشتند به کنار زده شده و تبعید می شدند و سوال این است که چه طور شد یک غریبه با این رویکرد آمد و چنین کرد؟
وی ابراز کرد: از دیگر نظریات درباره پیدایش تشیع از سوی وهابی ها آن است که می گویند تشیع زاییده جنگ جمل است و استنادشان به کتاب مسشترق آلمانی به نام «ولهاوزن» است که کتابی به نام «الخوارج و الشیعه» نوشته و در آن گفته در جنگ جمل مردم بعد از قتل عثمان دو گروه شدند یکی حزب معاویه و دیگری حزب علی بن ابی طالب (ع)، لذا تفکر شیعه از آنجا شکل گرفت اما این حرف به ادله مختلف باطل است.
وی ادامه داد: اولا منشا پیدایش شیعه را بدانیم و آنچه که پیامبر (ص) عنوان کرد و اشاره نیز به آن شد هرگز درباره این جنگ چنین نظریه ارایه نمی شود، موضوع بعد این است آن جنگ سرآغاز ظهور ابعاد سیاسی و نظامی شیعه است و نه پیدایش شیعه.
حجت الاسلام جوادی عنوان کرد: برخی هم فکر می کنند زمان پیدایش شیعه از زمان صفویه و توسط ایرانیان است در حالی که اگر علل گستش شیعه در ایران را ببینیم ادله متفاوتی وجود دارد از جمله اینکه در جنگ قادسیه وقتی ایران فتح شد حاکم وقت در زمان خلیفه دوم بسیار روی این سیاست پافشاری کرد که فرهنگ عرب و عجم قاطی نشود به این علت اجازه نمی داند که عجم ها در مدینه و مکه زندگی کنند مگر اینکه کنیز و غلام و نوکر باشند و رفت و آمد در این شهرها برای ایرانیان اجازه و ویزا می خواست چون می گفتند فرهنگ عرب و عجم و تمدنشان نباید مخلوط شود که نتیجه این سیاست این شد که حق و حقوق عجم ها رعایت نشد و در زمانی که حضرت علی (ع) به حکومت رسید از آنجایی که عجم ها به حق و حقوق شان رسیدند بشدت به سمت و سوی علی بن ابیطالب (ع) گرایش یافتند.
این محقق خاطرنشان کرد: بعدها این افراد همان گروه موالی شده و راهی ایران شدند، لذا از جمله عوامل گسترش تشیع در ایران همین جنگ قادسیه و گروه موالی بود، بعد از آن قیام زید بن علی بن حسین (ع) بود که بعد از آزاد شدن اشعریون با دار و دسته شان به قم آمدند و تشیع در قم توسط آنان پایه گذاری شد و بعدها مرکز علمی و حدیثی شیعه شد، ضمن آنکه از دیگر عوامل گسترش تشیع در ایران سفر امام رضا (ع) به ایران بود.
پایان پیام/
نظر شما