به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین هم اندیشی پژوهشِ پژوهش در صنایع دستی با پرداختن پژوهشگران و اساتید این حوزه به روشهای گوناگون تحقیق و مطالعه در صنایع دستی به کوشش معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی و خانه هنرمندان برگزار شد.
در این هم اندیشی علمی اساتید و پژوهشگران حوزه هنر با محور قرار دادن مسئله پژوهش به ارائه سخنرانی های متنوعی در خصوص تحقیق در صنایع دستی پرداختند و با ارائه رویکردهای نوین در مطالعات هنری دریچه های تازه ای رو به این عرصه گشودند که با استقبال چشمگیر علاقمندان همراه بود.
در بخش نخست این رویداد دکتر بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و دبیر علمی این هم اندیشی با بیان اهمیت پژوهش و تحقیقات علمی در عرصه صنایع دستی، این همایش را گامی جدی در جهت توسعه اصولی صنایع دستی و هنرهای سنتی در ایران دانست. وی با بیان تکثر دیدگاه ها در عرصه تحقیقات علمی، توسعه پایدار صنایع دستی را وابسته به استفاده از دیدگاه های گوناگون دانست.این استاد دانشگاه با تاکید بر اهمیت مراکز علمی و دانشگاهی افزود: سیاستگزاری و برنامه ریزی های خرد و کلان معاونت صنایع دستی در پیوند و ارتباط مستمر با دانشگاه ها و مجامع علمی صورت خواهد گرفت تا این عرصه بتواند به جایگاه شایسته خود دست پیدا کند.
مقالات ارائه شده در این هم اندیشی شامل: ماهیت صنایع دستی و الگوی پژوهش متناسب توسط دکتر مهین سهرابی، مقاله وضعیت شناسی دانشنامه های صنایع دستی ایران توسط دکتر ناهید عبدی، مقاله مسئله محوری در پژوهش های صنایع دستی دکتر مهدی کشاورز افشار، مقاله جایگاه درک نمادها در صنایع دستی توسط دکتر بهار مختاریان، مقاله خوانش نشانه شناختی رهیافتی برای مطالعه صنایع دستی توسط حجت اله مرادخانی، مقاله پژوهش های هنر و صنایع دستی در مطالعات تاریخی ایران دوره اسلامی توسط دکتر امید شیوا، مقاله پژوهش آکادمیک در هنرهای صناعی توسط دکتر میثم یزدی و در مقاله گلیم ها در عمل توسط دکتر اصغر ایزدی جیران ارائه شد.
گفتنی است، این هم اندیشی از نتایج فعالیت های کارگروه پژوهش در صنایع دستی است که به منظور ساماندهی مطالعات علمی در این حوزه در معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی راه اندازی شده است و کتاب مجموعه مقالات این هم اندیشی نیز به زودی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما