ارائه خدمات بیشتر در  نمایشگاه قرآن با افزایش ساعات بازدید علاقه مندان

حجت الاسلام محمدی با اعلام افزایش یک ساعته بازدید از نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن از فعالیت بخش های بیداری اسلامی، قرآن ستیزی، عترت (ع) و ولایت و نیایش شبانه برای نخستین بار در این نمایشگاه خبرداد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی در نشست خبری تشریح برنامه های سال 90 مرکز هماهنگی توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی با اعلام آغاز به کار نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن از 26 ماه شعبان گفت: این نمایشگاه با شعار "قرآن، کتاب بیداری مسلمانان به مدت یک ماه هر روز از ساعت 17 تا یک بامداد پذیرای میهمانان ضیافت الهی است.

وی با اعلام برگزاری 10 جلسه شورای سیاستگذاری این نمایشگاه از دی ماه سال 89 تاکنون اظهار کرد: بعضی از بخش های این نمایشگاه تاکنون سابقه فعالیت نداشته همچون بخش بیداری اسلامی، قرآن ستیزی، جشنواره های آیات، تلاوت های برتر با حضور قراء ممتاز جهان اسلام، نیایش شبانه که از یک تا 3 بامداد با حضور مناجات خوان های برتر برگزار می شود.

حجت الاسلام محمدی از ایجاد بخش هنر مفهومی به شیوه ای خاص و با موضوع انقلاب و ولایت در نوزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن خبرداد و تصریح کرد: پیشنهاد برپایی نمایشگاه بین المللی عترت (ع) و ولایت نیز سال گذشته مطرح و به دلایلی رد شد، از این رو بخش ویژه ای نیز با این عنوان در نمایشگاه قرآن امسال با پرداخت به مباحثی همچون نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و قرآن ساعد اضافه می شود.

 

برپایی 300 نمایشگاه استانی در ماه مبارک رمضان در سراسر کشور

رییس مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی با اعلام برپایی 300 نمایشگاه شهرستانی بیان کرد: برپایی نمایشگاه های سیار روستایی با اولویت روستاهای اجرا کننده طرح آموزش قرآن نیز هم در ماه مبارک رمضان و هم پس از آن به همت این مرکز پی گیری می شود. از سوی دیگر برپایی یکصد نمایشگاه در مراکز بخش های کشور نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان این مطلب که اجرای برنامه های قرآنی در خارج از مرزهای ایران اسلامی نیز در اولویت کاری این مرکز قرار دارد، ابراز کرد: همسو با این اولویت و در پی همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سال 89 هفته های قرآنی همراه با نمایشگاه های مرتبط در کشورهای مختلف برگزار شد.

حجت الاسلام محمدی درباره رویکردهای جدید مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور در حوزه نمایشگاهی در سال 90 اعلام کرد: بهره مندی از توان معاونت های مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچون معاونت های هنری، فرهنگی و رسانه های دیجیتال، برگزاری مسابقات و جشنواره های مختلف و مرحله استانی مسابقات سازمان اوقاف و امور خیریه همزمان با برپایی نمایشگاه های استانی در 10 استان از مهمترین این رویکردها محسوب می شود.

وی با اعلام تدارک گسترده این مرکز در بخش آموزش کتاب الهی گفت: اجرای طرح آموزش کارکنان دولت از طریق تخصیص بودجه های نیم درصدی، تربیت نیروهای زبده انسانی به منظور رفع مشکلات موسسات تحت پوشش مرکز که حداقل در هر استان برای این منظور 40 نفر تحت آموزش قرار می گیرند و برگزاری دوره های تربیت معلم قرآن و فیلمنامه نویس و نمایشنامه نویس الهام گرفته از آیات وحی از جمله مهمترین این دوره ها است.

 

افزایش عناوین آموزشی مرکز هماهنگی به 25 مورد

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که در گذشته دوره های آموزشی مرکز حداکثر به 12 عنوان محدود می شد، اظهار کرد: هم اکنون این عناوین به 25 مورد افزایش یافته که برگزاری دوره های تدبر که از 8 ماه گذشته آغاز شده و 60 قرآن آموز را تحت آموزش قرار داده از مهمترین آنها است. از سوی دیگر برگزاری دوره های آموزش صحیفه سجادیه و نهج البلاغه نیز در سال جاری در دستور کار قرار دارد.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی از راه اندازی مرکز آموزش هنرهای دینی و قرآنی با همکاری معاونت فرهنگی این وزارتخانه خبر داد و تصریح کرد: این مرکز در مهرماه و در تهران افتتاح شده و به دانشجویان خود مدارک رسمی آموزش عالی اعطا می کند و برای گسترش این طرح مرکز استفاده از توان موسسات استانی برای برگزاری دوره های علمی و کاربردی را پیگیری می کند.

وی سال 90 را سال نظارت و ارزیابی موسسات قرآنی معرفی کرد و افزود: موسسات به جهت کمی و کیفی رتبه بندی شده اند که نتایج این رتبه بندی به زودی اعلام می شود.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به راه اندازی سیستم مجازی ثبت درخواست متقاضیان دریافت مجوز فعالیت موسسات قرآنی عنوان کرد: این مهم بازه زمانی صدور مجوز برای موسسات قرآنی را که گاهی تا 4 سال هم به طول می انجامید به کمتر از 4 تا 6 ماه کاهش داده است البته باید متقاضیان شرایط لازم همچون برخورداری از مدرک تحصیلی کارشناسی یا سطح 2 حوزوی را احراز کنند.

 

برگزاری جشنواره تغنیم های اسلامی در سال 90

وی از برگزاری جشنواره بین المللی تغنیم های اسلامی در سال 90 خبر داد و گفت: برخی از جشنواره های منظومه آیات همچون عکس، گرافیک، هنرهای مفهومی به صورت سالانه و برخی دیگر همچون هنرهای دستی به شیوه های دوسالانه برگزار می شود برخی دیگر از جشنواره ها نیز همچون نرم افزارهای قرآنی به دلیل کیفیت بالا به رسانه های دیجیتال تغییر می یابد.

حجت الاسلام محمدی تولید سرود ملی قرآنی را از اولویت های کاری مرکز فعالیت های قرآنی کشور در سال 90 اعلام کرد و ادامه داد: جشنواره های قرآنی این مرکز به دو شیوه موضوع محور و محتوا محور برگزار می شود البته در برخی از این جشنواره ها نیز ه دوی این شیوه ها یعنی موضوعی و محتوایی اعمال می شود.

رییس مرکز هماهنگی فعالیت های قرآنی کشور با تاکید بر لزوم تعامل همه شبکه های رسانه ملی در انعکاس فعالیت های قرآنی خاطرنشان کرد: بهتر آن است که رسانه ملی در کنار پخش تلاوت قراء غیرایرانی، تلاوت قاریان ایرانی در مجامع بین المللی که با استقبال مسلمانان سایر کشورها همراه است را نیز به تصویر بکشد.

شایان ذکر است، نشست خبری تشریح برنامه های سال 90 مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی یکشنبه، 11 اردیبهشت با حضور قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی و اصحاب رسانه های جمعی برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 35130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha