به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سعید ستاری، معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کل کشور، امروز ( 19 اسفند) در نشست خبری پیرامون زکات گفت: از سال 85، چهار میلیارد تومان و از سال 92 تا کنون پنج میلیارد و 200 میلیون تومان زکات با کمترین هزینه وصول شده است.
وی اظهار کرد: درصدد هستیم برای سال 93 در زمینه زکات استان تهران یک حرکت و ظرفیت جدیدی ایجاد کنیم که برنامهها و تصمیمات مربوطه نیز در این زمینه اتخاذ شده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد کل کشور با بیان اینکه در هفته احسان و نیکوکاری قرار داریم، تصریح کرد: با توجه به فضای کاری که وجود دارد، برنامههای بسیار گسترده و وسیعی را در سراسر کشور برای رسیدگی به امور نیازمندان انجام دادهایم.
ستاری خاطرنشان کرد: در مجموعه امداد هم چنین اقداماتی انجام میشود و طی 35 سال گذشته این مجموعه توسط مقام معظم رهبری، همکاران و ائمه جماعات به عنوان راهوران اصلی کمیته امداد در رسیدگی به امور نیازمندان نقش آفرینی می کنند.
وی با بیان اینکه تمام برنامهها و اقداماتی که در حوزه کمیته امداد ترسیم شده است بیشتر بر روی رسیدگی به امور نیازمندان متمرکز شده است، افزود: اساسا تمام خدمات کمیته امداد، حول محور آموزههای دینی است و امداد به عنوان یک مجموعه نهادی که برای مردم جایگاه مقدسی دارد نقش ارزنده و مؤثری را در رسیدگی به نیازمندان و امر نیکوکاری دارد.
وی با بیان اینکه در سال جاری مردم 5/9 برابر بیشتر از سال گذشته در امور خیریه شرکت کردهاند، خاطرنشان کرد: شاید یکی از موانع و مشکلاتی که برای همه نظامها در جهان مطرح است فقرا باشند که خوشبختانه با توجه به تدابیری که امام راحل در این زمینه داشتند کمیته امداد را تاسیس کردند و از زمان راه اندازی این نهاد کمک های خوبی به نیازمندان شده است.
ستاری خاطرنشان کرد: نتیجه فعالیتهای کمیته امداد بعد از 35 سال این بود که افرادی که میتوانستند به دلایلی باعث ایجاد آسیبهای اجتماعی در جامعه شوند اکنون به کمک امداد به عنوان عضوی تأثیرگذار در جامعه در حال فعالیت هستند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه ظرفیت زکات واجب در استان تهران بسیار پایین است ولی اقداماتی که در چند سال اخیر در این راستا صورت گرفته بیشتر صرف زیرساختهای این موضوع شده است.
وی اظهار کرد: تهرانیها 40 درصد از ظرفیت کل کشور را شامل میشوند اما فقط 10 درصد آنها زکات پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: کسبه و تجار به دلیل اعتقادات و باورهای دینی خود در امر پرداخت زکات ورود پیدا کردند هرچند در گذشته آگاهی چندانی از این مورد نداشتند ولی اکنون آگاهی لازم را کسب کردند به گونهای که برخی از تجار در تهران بیش از 400 میلیارد تومان برای کمک به نیازمندان به عنوان زکات پرداخت کردند.
ستاری خاطرنشان کرد: 2000 میلیارد تومان عددی است که بعد از 35 سال از گذشت پیروزی انقلاب اسلامی برای چهار و نیم میلیون نفر به عنوان کمک پرداخت شده است.
وی افزود: فقط 15 درصد از کمکهای مردمی در سراسر کشور در راستای کمک به نیازمندان جمعآوری میشود.
ستاری اظهار کرد: با توجه به امکانات موجود درصدد هستیم نهادهای دینی را در راستای جمعآوری زکات بکارگیری کنیم به گونهای که در سه سال گذشته 23 هزار مسجد به عنوان پایگاه برای کمک به مردم شرکت داشتند.
وی افزود: مجموعهای تحت عنوان مجمع خیرین مسجدساز تأسیس شد که فعالیتهای گستردهای را علاوه بر 2هزار مسجد فعال انجام می دهند.
وی گفت: امیدواریم یک همگرایی همهجانبه بین آحاد مردم توسط امام جماعت مسجد در راستای فرهنگسازی زکات ایجاد کنیم.
پایان پیام/
نظر شما