به گزارش خبرگزاری شبستان، جمشید حقیقت شناس با بیان این مطلب گفت: سالهاست که خانه هنرمندان قصد دارد که امکان مالیای را برای کمک به هنرمندانی که دچار بیماری و یا مشکلات اقتصادی میشوند فراهم کند. همیشه هم از طریق این مرکز و با کمک شهرداری و وزارتخانه به طور غیرمستقیم راهی برای کمک به آنها فراهم کرده بود.
عضو شورای عالی خانه هنرمندان افزود: بعد از آن بود که با این پیشنهاد مواجه شدیم که خود هنرمندان نیز میتوانند به یکدیگر کمک کنند، آنهم به واسطه ایجاد صندوقی که به کمک خود هنرمندان امکان اقتصادی را برای حمایت از دیگر هنرمندان به وجود بیاورد. این پیشنهاد قبول شد و درنهایت منجر به برگزاری نمایشگاهی با عنوان «در این خانه چراغی روشن است» در روزهای 17، 18 و 19 اسفند شد.
حقیقت شناس درباهرع علت انتخاب عنوان «چراغی در این خانه روشن است» برای این نمایشگاه گفت: علت این انتخاب به این بهانه بود که چراغ روشن در خانه، نشانگر نور امید و روشنیبخش برای هنرمندان در مکانی است که خانه آنها به حساب میآید.
وی افزود: تصمیم بر آن شد که این صندوق شبیه به یک اورژانس باشد برای هنرمندانی که هرکدام به نوعی با مشکلات اقتصادی روبهرو هستند، نه اینکه از سوی خانه هنرمندان لیستی تهیه شود و فقط برای آنها کمک اتفاق افتد. این فوریتی است برای هنرمندانی است که به ناگاه با مشکلاتی مواجه میشوند، و البته برای کسی که در زندگی مشکلات عدیدهای در طول زمان برایش ایجاد شده نمیتوان انتظار کمک از سوی صندوق حمایت از هنرمندان را داشت.
مدیر امور گالریهای خانه هنرمندان ایران ادامه داد: با این تفکر و براساس همان ایده اولیه چنین نمایشگاهی برپا شد تا علاوه بر هنرمندانی که برای خرید آثار همکاران خود میآیند، مسئولان نیز با بازدید از نمایشگاه و خرید آثار به نوعی در این حرکت و کمک سهیم باشند و شکل کمکرسانی نهادها را از صرف کمکهای مادی خارج کنیم.
حقیقت شناس درباره شرایط ورود آثار به این نمایشگاه گفت: نمایشگاه در پنج بخش مجسمه، نقاشی، سفال و سرامیک، تصویرسازی، عکس، خط و نقاشی و خوشنویسی برنامهریزی شد و آثاری از هنرمندان در همه گالریهای خانه هنرمندان بر دیوار نصب شد تا با قیمتی که از سوی هنرمندان انتخاب شده بود به فروش برسند و نیمی از این مبلغ به صاحب اثر و نیمی دیگر به صندوق واریز شود. اگرچه بسیاری از هنرمندان با آگاهی از این موضوع علاقه به ارائه اثر داشتند، اما برگزاری نمایشگاهی آن هم به این شکل و با این هدف برای اولین دوره نیازمند دقت و تفکر بیشتری است که ناخودآگاه محدودیتهایی را ایجاد میکند؛ به همین خاطر در این اولین سال از تعداد کمتری اثر استفاده کردیم و هر گالری را به یکی از این شاخهها اختصاص دادیم.
مدیر امور گالریهای خانه هنرمندان ایران تعداد هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه را بیش از 100 هنرمند اعلام کرد و گفت: آنچه مهم است اینکه به واسطه برنامهریزیای که انجام شده کسانی که در این نمایشگاه شرکت کردند به صورت خودکار عضو صندوق شدند.
نمایشگاه حراج آثار هنری به نفع صندوق حمایت از هنرمندان با عنوان «چراغی در این خانه روشن است» 17 تا 19 اسفند از ساعت 10 تا 20 در گالریهای خانه هنرمندان ایران دایر است.
پایان پیام/
نظر شما