به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، برنامه «چند دقیقه برای تفکر» ویژه سخنرانی حسن رحیم پور ازغدی با موضوع «اسلام گرایی و ملی گرایی» دوشنبه شب، 18 فروردین روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.
بر پایه این گزارش، رحیم پور ازغدی طی سخنانی با بیان اینکه ملت ایران همواره عاشق اسلام بوده است، اظهار کرد: این علقه نسبت به اسلام به اندازه ای بود که اولین خطوط دفاعی ارتش ساسانی توسط ایرانیان مسلمان شکسته شد و جای سوال است که چرا برخی می گویند ایرانیان به زور مسلمان شدند.
وی تصریح کرد: اسلام پیام های متعددی را برای جامعه بشری داشت از جمله اینکه مرزهای قراردادی با برخی مسایل مانند قومیت، نژاد که دست خود آدم نیست نمی تواند دلیل باشد تا فردی علیه دیگری شود و ملاک از نظر اسلام تنها تقوا است و هر کسی که انسان تر است بالاتر محسوب می شود.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه اسلام ارزش ها را زیر و رو و زنده کرد، افزود: اساسا مفاهیم قراردادی هرگز نمی توانند ملاک برتری افراد باشند به خصوص که در جامعه امروز نیز ملت ها چنین مواردی را اساس قرار نمی دهند، اما با این وجود همچنان شاهد برخی جریان های نژادی هستیم به طوری که برای مثال برخی جریان های عربی وقیحانه می گویند پیامبر (ص) را نه به خاطر نبوت که به خاطر عرب بودن آن حضرت (ص) قبول دارند.
این پژوهشگر تصریح کرد: برخی عنوان کردند که ایرانیان شیعه را برای انتقام از اسلام ساختند در حالی که اتفاقا اغلب علمای شیعه عرب و اغلب علمای سنی ایرانی بودند، ضمن آنکه زمانی که سخن از اسلام ایرانی می رود وجهه ایرانی بودن حکایت از آن دارد که این ملت زیر سلطه هیج کسی نمی رود، چنانچه در آموزه های اسلامی آمده است که اجازه ندهید متجاوز به خانه های شما بیاید.
وی عنوان کرد: ما ملی گرا هستیم در برابر کسانی که می خواهند عزت و حق ما را از بین ببرند، لذا می ایستیم و کشته می شویم دفاع می کنیم بنابراین به این معنا ملی گرا هستیم و این ملی گرایی مثبت است، اما از سوی دیگر وجهه های منفی نیز از ملی گرایی وجود دارد از جمله تعصب و تحقیر بقیه ملت ها و یا ورود برخی خرافات واراداتی به نام فرهنگ از جمله جریان عدد سیزده که نحس بون آن مفهومی وارداتی از غرب است.
رحیم پور ازغدی بیان کرد: اسلام به این موضوع اعتقاد دارد که همه بشریت از یک خانواده هستند و منطق صدور انقلابی بر پایه توحید و عدالت جهانی نیز این ویژگی ها را دارد، لذا حتی اگر جایی کسی مسلمان نباشد موظفیم به او یاری رسانیم چنانچه پیامبر (ص) فرمودند اگر کسی کمک خواست و به او کمک نکردی مسلمان نیستی لذا سلام دین جهانی است و نمی دانم چرا برخی می گویند ما در هیچ جا دخالت نداریم در حالی که دشمنان صریحا دخالت می کنند، لذا اصل مسئولیت جهانی است.
این محقق خاطرنشان کرد: اگر چیزی به مفهوم سلطه دیگران بر یک ملت نباشد قطعا ملت می پذیرد، مثلا مرگ بر آمریکا مرگ بر سطه، دیکتاتوری جهانی، غارت و تجاوز و فساد و بی عدالتی است و نه مرگ بر مردم یا سرزمین آمریکا، لذا مرگ بر آمریکا امروز یعنی مرگ بر فرعون و قارون.
پایان پیام/
نظر شما