به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام علیاکبر الهیخراسانی، مدیرعامل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی ظهر امروز(23فروردین) در نشست خبری پیرامون برگزاری همایش سبک زندگی رضوی اظهار داشت: همایش ملی سبک زندگی رضوی با رویکرد تحقق اهداف و منویات رهبر انقلاب برگزار میشود.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه یکی از مسائلی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد موضوع سبک زندگی و بحثهای کاملا مستند و زنده در این خصوص است، افزود: همایش ملی علمی پژوهشی سبک زندگی رضوی طی دهه کرامت و در محل سالن همایشهای آستان قدس رضوی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه همایش ملی علمی پژوهشی سبک زندگی همزمان با دهه کرامت در مشهد برگزار می شود، افزود: امیدواریم برگزاری این همایش در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در رابطه با هماهنگی سبک زندگی با آموزههای دینی و اسلامی اثرگذاری فراوان و مثبتی را در سطح کشور داشته باشد.
حجت الاسلام الهی خراسانی با بیان اینکه برگزاری اینگونه همایش ها و نشستها که به اهتمام نهادهای علمی پژوهشی و با مشارکت جدی پژوهشگران و صاحبان قلم برپا می شود، افزود: این قبیل همایش ها توانسته است زوایایی پنهان از زندگانی و سیره علمی و عملی حضرت ثامن الحجج (ع) را بنمایاند.
در ادامه امیر سلمانی رحیمی، دبیر همایش ملی علمی پژوهشی سبک زندگی رضوی گفت: در طول سال های گذشته در ایام دهه کرامت برنامههای متعددی اعم از فرهنگی، هنری، ورزشی و مانند آن به اجرا در آمده تا شخصیت و جایگاه آن امام همام، بهتر و زیباتر شناسانده شود در این میان، برگزاری همایشها و سمینارهای علمی با گستره بین المللی، ملی و منطقهای از جایگاهی ویژه برخوردار بوده است.
دبیر همایش ملی علمی پژوهشی سبک زندگی رضوی تصریح کرد: پژوهش در محورهای سبک زندگی اسلامی با تأکید بر آموزههای رضوی، عینیت بخشی به اصول و مفاهیم تأکید شده از سوی مقام معظم رهبری مد ظله العالی در تبیین سبک زندگی رضوی، به روز رسانی پژوهشها و تقویت بنیه علمی محققان از جمله اهداف همایش " سبک زندگی رضوی" است.
وی ادامه داد: انتقال آموزههای رضوی به آحاد جامعه در موضوع سبک زندگی و تبیین نگاه جامع دین به نیازهای زندگی فردی و اجتماعی از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
سلمانی رحیمی نقش عمل به سبک زندگی رضوی در ایجاد تمدن نوین اسلامی، سبک زندگی رضوی در مقابله با چالشها و پیشگیری از آسیبهای فردی و اجتماعی، سبک زندگی معنوی در آموزههای رضوی و موانع رواج سبک زندگی رضوی را از محورهای همایش ملی سبک زندگی رضوی برشمرد.
وی گفت: در محور "نقش عمل به سبک زندگی رضوی در برپایی حکومت و ایجاد تمدن نوین اسلامی" به موضوعات پیوستگی سبک زندگی رضوی با احیاء تمدن اسلامی، سبک زندگی رضوی و خردهفرهنگها، سبک زندگی رضوی در خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت، مدیریت زمان و دیگر شؤون زندگی فردی، سبک زندگی رضوی در اصل ازدواج و معیارهای آن، ارتباط با خانواده، خویشاوندان، همسایگان و دیگر آحاد جامعه، سبک زندگی رضوی در علم آموزی از جمله سرفصل هایی در محور مذکور بررسی می شود.
سلمانی رحمی افزود: آداب تعلیم و تعلم، روابط استاد و دانشجو و ارزش و جایگاه علم و عمل، سبک زندگی رضوی در اقتصاد، کار و تفریح، سبک زندگی رضوی و نقش آن در ایجاد تفاهیم بین ملتها، فتوت و فتوّت خانهها در تمدن اسلامی، معماری با محوریت آموزههای رضوی و تبیین موضع امام نسبت به رواج ترجمه علوم از دیگر زبانها به عربی توسط کارشناسان دینی پرداخته خواهد شد.
سلمانی رحیمی افزود: در محور "سبک زندگی رضوی در مقابله با چالشها و پیشگیری از آسیبهای فردی و اجتماعی " نیز موضوعات سبک زندگی رضوی در مقابله با دروغگویی و ناهنجاریهای اجتماعی، سبک زندگی رضوی و راهکارهای مقابله با طلاق، اعتیاد، کارگریزی، مصرف گرایی و رواج تجملات، سبک زندگی رضوی در مقابله با قانون گریزی، نادیده گرفتن وجدان کاری و عدم التزام به قانون، سبک زندگی رضوی در مقابله با نادیده گرفتن حرمت و کرامت زن و عدم رعایت حقوق متقابل در خانواده، شیوه تبلیغ در سبک زندگی رضوی، تحلیل سیره رفتاری امام با شهروندان، دانشوران، دوستان، خویشاوندان و دیگر آحاد جامعه و پیوند عاطفی امام با شیعیان خود و پیروان دیگر ادیان و مذاهب ارائه می شود.
دبیر همایش ملی علمی پژوهشی سبک زندگی رضوی گفت: در محور "سبک زندگی معنوی در آموزههای رضوی" موضوعات چگونگی رسیدن به باورهای عمیق دینی، حفظ و تقویت ایمان به خدای یگانه، نقش باورهای مذهبی در آرامش روانی فرد و جامعه، توأم دیدن عبادت و سیاست در زندگی امام با تأکید بر قبول ولایتعهدی از سوی آن حضرت، بررسی نقش حضور امام در تعالی باورها و اصلاح رفتار معنوی مردم ایران و منشور برادری در سخن و سیره رضوی می پردازند.
وی افزود: در محور "موانع رواج سبک زندگی رضوی" موضوعات بازشناسی نقش حکومتها و عوامل فرامرزی، لغزشها در تبیین مفهوم سبک زندگی، عدم بهرهمندی از ابزارها و ساز وکارهای مناسب و گریز بسیاری از مؤمنان در ورود به سیاست و نقش منفی آن در تعطیل احکام و حدود الهی ارائه می شود.
سلمانی رحیمی افزود: در گام نخست سه نهاد علمی پژوهشی و پرپیشینه از میان افزون بر 15 مؤسسه فرهنگی فعال در آستان قدس رضوی برگزیده شدند دانشگاه علوم اسلامی رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی و دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) مأموریت یافتند پیش نویس طرح خود را ارائه دهند و از آن میان، تقدیم متن و دریافت دیدگاههای کارشناسی دو مرکز دیگر بر عهده بنیاد نهاده شد.
پایان پیام/
نظر شما