نجوای « تغییر » از میان ترکمن های عراق

خبرگزاری شبستان:دبیر کل فدراسیون موسسه های ترکمن در عراق ،انتخابات 30 آوریل را یک «نقطه عطف تاریخی» برای ترکمن ها توصیف کرد و گفت:امیدواریم بتوانیم دموکراسی،صلح،ثبات و رفاه را به عراق بیاوریم.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،مردم عراق روز چهارشنبه،30 آوریل در اولین انتخابات ملی از زمان خروج نیروهای آمریکایی از این کشور در سال 2011 شرکت می کنند.
اگرچه این رای گیری در بحبوحه خشونت و اختلافات فرقه ای که جان هزاران را گرفته است انجام می شود،ترکمن های عراق امیدوارند که با انتخابات آتی،کشورشان وارد جنگ فرقه ای تمام عیار نشود.
آیدین بیاتلی،دبیر کل فدراسیون موسسه های ترکمن در عراق در این باره می گوید:ما با هم می توانیم فرآیند سیاسی کشور را اصلاح کنیم زیرا در شرایط کنونی هیچ حرکتی نمی توانیم انجام دهیم.
وی افزود:ما باید با همکاری هم،تغییری را برای برآورره کردن انتظارات مردم به وجود بیاوریم .
بیاتلی این انتخابات را یک «نقطه عطف تاریخی» برای ترکمن های عراق توصیف کرد و گفت:امیدواریم بتوانیم دموکراسی،صلح،ثبات و رفاه را به عراق بیاوریم.
وی افزود:ترکمن ها باید در این مقطع حساس حتما رای بدهند؛ما نیاز به شرکت هر چه بیشتر ترکمن ها برای فرستادن نماینده های بیشتر به پارلمان هستیم.
دبیر کل فدراسیون موسسه های ترکمن در عراق گفت:این انتخابات نه تنها در داخل بلکه در سطح بین المللی دارای اهمیت بسیار زیادی است.
ترکمن های عراق از مدت ها پیش در اعتراض به شرایط موجود در عراق اعلام کردند که به دنبال دموکراسی،رعایت حقوق و احترام به هویت بشری پس از انتخابات 30 آوریل هستند وهدف آنها در این انتخابات کسب کرسی های بیشتر در پارلمان است.
یونس نفتسی،رییس گروه دوستی پارلمانی عراق_ترکیه در این باره گفت:ما از سال 2003 تا کنون اگر چه دارای هفت کرسی در پارلمان عراق بوده ایم اما تاثیر ما در دولت مرکزی ناکافی بوده است.
ترکمن ها در حال حاضر دارای هفت عضو در پارلمان و دو وزیر در دولت مرکزی عراق هستند.
این در حالی است که در دولت کرد شمال عراق، آنها دارای چهار عضو پارلمان و یک وزیر در دولت هستند.
در ماه دسامبر،احزاب سیاسی ترکمن تصمیم گرفتند به عنوان یک گروه واحد تحت عنوان «لیست جبهه ترکمن های کرکوک» در انتخابات 30 آوریل شرکت کنند.
رهبران ترکمن در چند ماه اخیر هدف ترورهای متعدد قرار گرفته اند و به همین دلیل نارضایتی آنها از دولت نوری المالکی به خاطر ناتوانی در تامین امنیت کشور افزایش پیدا کرده است.
رییس جبهه ترکمن عراق،ارشد الصلیحی،از ترور ماه دسامبر جان سالم به در برد اما معاون این گروه یعنی علی هاشم مختار اوغلو در حمله انتحاری ماه ژوئن جان خود را از دست داد.
ترکمن‌های عراق مسلمان شیعه و سنی هستند. شیعه‌ها 40٪ و سنی‌ها 60٪ جمعیت ترکمن‌ها را تشکیل می‌دهند.
 

کد خبر 362689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha