سرهنگ رضا غنی لو، دبیر شورای اطلاعرسانی تبلیغات ناجا در گفتوگو با خبرنگار انتظامی شبستان با اشاره به تأثیرات حرفهایشدن سربازی در افزایش جمعیت گفت: طبق ماده یک قانون خدمت وظیفه عمومی، دفاع از استقلال ، تمامیت عرضی و نظام جمهوری اسلامی ایران، جان، مال و ناموس مردم وظیفه دینی و ملی هر فرد ایرانی است.
وی اظهار کرد: در اجرای این وظیفه کلیه اتباع ذکور دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف به انجام خدمت وظیفه عمومی برای مقررات قانون خدمت وظیفه عمومی میباشد و هیچ فرد مشمول خدمت وظیفه عمومی جز در مواردی که قانون مشخص کرده است نمیتواند از خدمت معاف شود.
سرهنگ غنیلو در ادامه تصریح کرد: حرفهای شدن خدمت نظام وظیفه، ایده و تجربهای است که برای نخستین بار بر اساس عملکرد کشورهای توسعهیافته در اواخر قرن بیستم ،اوایل قرن جاری و در زمان صلح به وجود آمد به این نحو که اصول داوطلبانهبودن به علاوه آموزش تخصصی و به علاوه پرداخت دستمزد حقوق و مزایا در چهارچوب قرارداد و برای مدت معین از ارکان حرفهایشدن میباشد.
دبیر شورای اطلاعرسانی تبلیغات ناجا با بیان اینکه نگرش حرفهایشدن از نظر افراد اعزامی (مشمولان) درست و حتی در درازمدت هم به نفع مصالح ملی است، خاطرنشان کرد: ولی گستردگی نیروهای مسلح در جغرافیای طبیعی و پهناور ایران و وجود تهدیدات بالقوه منطقهای انجام آن را بسیار سخت کرده است.
وی ادامه داد: شما توجه کنید مساحت سه کشور در اروپای غربی ،مساوی با یکی از استانهای ما است و سرانه اقتصادی آنها چند برابر و هیچگونه تهدید مرزی هم با توجه به تشکیل اروپای واحد آنها را تهدید نمیکند و لذا لزومی ندارد که همه جوانان ذکور آنها بالاجبار مدتی از بهترین سالهای جوانی را در نیروهای مسلح سپری کنند.
سرهنگ غنیلو اظهار کرد: البته نباید فراموش کنیم آموزش نظامی عمومی حتی اگر بر فرض تصور خدمت وظیفه عمومی هم ملغی شود برای تمام اتباع کشور لازم است که این مهم را امروز نیروی مقاومت بسیج برای نوجوانان داوطلب انجام میدهند.
دبیر شورای اطلاعرسانی تبلیغات ناجا در ادامه تصریح کرد: نکته دیگر این است که لازمه سربازی حرفهای در نیروهای مسلح کمکردن آمار کارکنان ثابت آنها خواهد بود تا امر جایگزینی بهخوبی صورت پذیرد.
سرهنگ غنیلو با اشاره به تأثیر حرفهایشدن خدمت سربازی در افزایش جمعیت ازدواج جوانان افزود: حرفهایشدن سربازی برای کسانی که به صورت داوطلبانه وارد این خدمت نمیشوند مشکلی را حل نمیکند چون این افراد در اوایل جوانی باید به دنبال اشتغال باشند و ازدواج هزینههایی دارد که در یکی دو سال تفاوت زیادی نمیکند.
وی ادامه داد: متأسفانه دیگر در ایران هیچ جوانی در سن 18 و 19 سالگی ازدواج نمیکند حتی اگر به خدمت سربازی هم نرود.
وی با بیان اینکه حرفهایشدن خدمت سربازی در ازدواج افرادی که به صورت داوطلبانه اقدام به قبول سربازی حرفهای میکنند تأثیر دارد، گفت: سربازی حرفهای در دنیا یک شغل محسوب میشود و با توجه به اینکه کشور ما به تعداد زیادی سرباز نیاز دارد این امر میتواند خیل عظیمی از بیکاران را پوشش دهد یعنی حرفهایشدن سربازی ،ازدواج را برای کسانی که داوطلبانه اقدام به پذیرش سربازی حرفهای میکنند، افزایش میدهد زیرا امکان اینکه آنها بعد از اتمام سربازی ،خدمت خوبی داشته باشند و بخواهند در نیروهای مسلح باقی بمانند وجود دارد. یعنی دغدغه اشتغال را برای جوانان بیکار تا حدودی حل میکند.
پایان پیام/
نظر شما