به گزارش خبرنگار قرآن ومعارف خبرگزاری شبستان، دکتر محمدحسین سعیدیان، قاری بینالمللی کشورمان همزمان با برگزاری جلسه آموزش قرآن خود با اشاره به مضامین آیات سوره مبارکه مدثر گفت: خداوند در این آیه به تبیین وظایف یک رهبر دینی اشاره میکند و خطاب به پیامبر (ص) میفرماید باید از یک عافیتطلبی رها شود.
وی افزود: پیامبر (ص) باید به نوعی برای دستگیری مردم از افکار و عقاید جاهلی قیام کند و لباسهایی که نشانه آرامش و ایمان به خداوند متعال است در تن مردم کند و تمام این شئون را کنار زند.
استاد سعیدیان تصریح کرد: پوشاندن لباس عافیت بر تن مردم به کلمه مدثر تعبیر شده است. مدثر در زبان عرب پوششی است که بر روی بدن میآید و خطاب به پیامبر(ص) میفرماید ای جامه دربر گرفته به پا خیز.
قاری بینالمللی کشورمان تصریح کرد: برخواستن که در آیه قرآن به پیامبر(ص) توصیه شده گویی نشان از آن دارد که ایشان باید استراحت و نشستن را کنار گذاشته و برای دستیابی به افق بلند بهپا خیزد زیرا ایشان تنها برای مسلمانان آیات الهی را گوشزد نمیکردند بلکه پیام ایشان برای تمام بشریت و اقوام و ملل جهان بود. برخی از اعراب که دچار خرافات شده بودند باید با انذار ایشان بیدار میشدند حتی برخی از اقوام یهود و مسیحی کتاب خود را انکار میکردند و پیامبر(ص) باید آنان را نیز روشن میکرد.
سعیدیان عنوان کرد: انذار یعنی هشدار؛ یک رهبر دینی هم هشدار میدهد و هم مردم را به سوی اقوال نیک بشارت میدهد اما پیامبر (ص) در ابتدای کار باید مردم را بیدار کرده و انذار میکردند.
وی با اشاره به ادامه آیات ابتدایی سوره مبارکه مدثر اظهار کرد: خداوند به پیامبر (ص) میفرماید پروردگارت را بزرگ بشمار.
سعیدیان عنوان کرد: بزرگشمردن خدا یعنی کوچکشمردن هر آنچه غیر خداست مانند زمانی که انسان سوار هواپیما میشود و به اوج میرود هر چیزی در زیر پایش کوچک و حقیر است، آدمی باید به چنین درجهای دست یابد، ائمه اطهار(ص) نیز در کمال عظمت و درجات معنوی در طول عظمت خداوند هستند.
قاری بینالمللی کشورمان با اشاره به شرایط انذار مردم که در آیات سوره مبارکه مدثر به آن اشاره شده است، تصریح کرد: هشدار و انذار مردم نیازمند شرایط و مقدماتی است و کسی که نقش راهبری جامعه را بر عهده دارد باید از آن برخوردار باشد. رهبر یک جامعه برای انذار مردم باید پاکی ظاهری، پاکی معنوی یعنی فاصله از هر نوع معصیت داشته باشد و یا اگر گاهی دچار خطا و پلیدی شد سریعا برای توبه تلاش کند تا شامل رحمت الهی شده وگرنه معلوم نیست که عاقبت انسان چه میشود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از شرایط انذار اخلاص انسان در عمل است، انسان نباید نسبت به اعمالی که برای دیگران انجام میدهد منت بگذارد. از دیگر شرایطی که آیات سوره مبارکه مدثر برای انذار یک رهبر دینی متصور شده است صبر و پشتکار داشتن است.
سعیدیان با اشاره به مضامین آیات ابتدایی سوره مدثر و پرهیز انسان از فخرفروشی به دیگران عنوان کرد: یکی از رسومات زمان جاهلیت پوشیدن لباس بلند بود به طوری که کسی باید لباس آن شخص را اسکورت میکرد، خداوند در قرآن میفرماید «وثیابک فطهر» یعنی از پوشیدن لباسهای بلند پرهیز کنید، لباس دراز برای آدمی مطلوب نیست و نشانه فخر و استکبار است.
وی با اشاره به لزوم خودسازی انسان برای رهبری یک جامعه اظهار کرد: یکی از مهمترین سفارشات آیات سوره مبارکه مدثر خودسازی انسان برای تأثیرگذاری بر جامعه است، این یک نکته طبیعی است، در تربیت فرزندان اگر والدین پروردگار خود را بزرگ نشمارند طبق قانون طبیعت فرزندانشان به بیراهه میرود زیرا هر عملی عکسالعملی دارد. آدمی با خودسازی میتواند دیگران را به راه حقیقت رهنمون کند.
سعیدیان عنوان کرد: اینطور نیست که هر عملی از انسان سر زند کسی او را نمیبیند، همیشه سایه ملائکه به دنبال انسان است و اگر پای کج بگذاریم ممکن است در نسل ما تأثیرگذار و به پای ما نوشته شود.
وی عنوان کرد: یکی از دلایل موفقیت مقام معظم رهبری که اکنون پرچمدار نظام جمهوری اسلامی ایران هستند اهمیت ایشان نسبت به تربیت فرزندان و خانوادهشان است، یکی از نزدیکان در مورد ایشان میگفت حضرت آیتالله خامنهای در زمان رهبری هر شب برنامه فرزند کوچک خود را مطالبه میکرد.
سعیدیان افزود: آیتالله خامنهای نمونه یک رهبر کامل هستند زیرا بر تربیت و رهبری خانواده که امری واجب است علاوه بر رهبری جامعه اهتمام زیادی دارد.
وی با اشاره به آیات 6 و 7 سوره مبارکه مدثر تصریح کرد: خداوند میفرماید طوری به دیگران عطا نکن که انتظار از آنها داشته باشی و اگر کار نیکی برای خدا میکنی آن را بزرگ نشمار.
قاری بینالمللی کشورمان خاطرنشان کرد: صبر در مقابل تهمتها و آسیبها یکی از مهمترین سفارشات این آیات است، هر انسانی در زندگی دوست و دشمن دارد. یکی از قراء برجسته کشور مصر یعنی استاد مصطفی اسماعیل در خاطراتاش میگوید روزی نبود که از اذیت مردم در امان نباشم اما خلق و منش من باعث شد از تمام این تهمتها به سلامت بگذرم. انسان نباید از تهمت یا دروغ بستن دیگران بهراسد و باید به خاطر خداوند صبر پیشه کند.
پایان پیام/
نظر شما