به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، علی اصغر کاراندیش، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز( 17 اردیبهشت) در مراسم افتتاحیه بخش دانشگاهیان جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) اظهار داشت: گاهی منابع مالی به اندازه کافی صرف می شود اما به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح در حوزه منابع انسانی، نتیجه لازم به دست نمی آید.
وی با اشاره به نقش فرهنگ در مدیریت منابع انسانی گفت: منابع انسانی زمانی به خوبی مدیریت می شوند که به بحث فرهنگ توجه و به آن بها دهیم.
کاراندیش تاکید کرد: زمانی که خواسته ای از طرف مردم در بخش فرهنگ نباشد، مسئولان به سمت مسائل اقتصادی و عمرانی می روند.
وی با تاکید بر ضرورت حضور دانشگاهیان در توسعه فرهنگ کشور گفت: مسئولان و دانشگاهیان به مسئله فرهنگ توجه بیشتری نشان دهند زیرا فرهنگ زیرساخت همه چیز است؛ درست است که نتیجه فرهنگ در دراز مدت ظاهر می شود اما اگر به آن توجه نشود در زمانی طولانی ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
کاراندیش تصریح کرد: اگرچه بودجه در بخش فرهنگ محدود است اما اگر مدیریت درست وجود داشته باشد از همین بودجه اندک هم می توانیم به خوبی استفاده کنیم.
معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد، واگذاری فرهنگ به اصحاب فرهنگ و هنر را یک ضرورت برشمرد و تصریح کرد: نظارت و هدایت دولت در رابطه با مسائل فرهنگ لازم است اما این واسپاری یکی از ضروریاتی است که باید به آن توجه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: دانشجویی دوران حساسی از زندگی است و هر جوان در این دوره پرسش های مختلفی در خصوص مسائل جاری کشور، مسائل دینی , فرهنگی دارد اگر بتوانیم زمینه را در دانشکاه ها به سمتی ببریم که هر فرد پرسش ها و ابهامات خود را در زمینه های مختلف بدون دغدغه مطرح کند و پاسخ قانع کننده بگیرد می توانیم جامعه را به سمت اهداف انقلاب اسلامی پیش ببریم.
کاراندیش با بیان اینکه همه مسئولان این وظیفه را دارند که تا فضا را برای انجام پرسش و پاسخ فراهم کنند، ادامه داد: اگر در دانشگاه ها شرایطی وجود داشته باشد که جوانان از پرسیدن ابهامات خود نگران باشند با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد زیرا در حال حاضر مسائل مختلفی از کانال های متفاوت به جوانان القاء می شود.
وی با بیان اینکه در خصوص ارائه مطالب و اطلاعات به افراد علاقه مند به ایران در خارج از کشور کم توجهی شده است، گفت: یکی از فعالیت هایی که در بنیاد امام رضا (ع) در حال انجام است در بحث ترجمه کتب ارزشمند برای افراد در رده های مختلف علمی و تحصیلی است که دانشگاه ها در این بخش نقش مهمی دارند.
در ادامه محمد خدا دوست، معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه آموزش پزشکی ما برگرفته از مکاتب غربی است به همین دلیل خلاء هایی در آن احساس می شود، گفت: جای خالی حکیم پروری در آموزش پزشکی کشور به شدت احساس می شود.
وی با اشاره به سبک زندگی در جهان بینی غربی و اسلامی گفت: در جهان بینی اسلامی هدف از خلقت انسان، عبودیت و بندگی است برای اینکه زمینه برای عبودیت و بندگی فراهم شود باید سبک و شیوه زندگی هم به گونه ای تعریف شود که راستای تحقق مسیر هدف جهان بینی اسلامی باشد.
خدادوست افزود: سبک زندگی اسلامی یعنی برخورداری از حیات طیبه و رسیدن به این حیات طیبه هم سلوک ایمانی و توحیدی را می طلبد.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به حیات طیبه باید قدم های متعددی را طی کرد و اولین قدم در این راه، سلامتی است اما این سلامتی تعریف های متفاوتی دارد. تعریفی که سازمان جهانی بهداشت از سلامتی ارائه کرده بر اساس جهان بینی مادی است یعنی داشتن رفاه جسمی، روانی و اجتماعی که البته در سال های اخیر این خلاء را حس کردند و معنویت را نیز به آن اضافه کردند.
خدادوست با اشاره به جایگاه معنویت در سلامت افراد گفت: در تدابیر و توصیه هایی که حکیمان برای سلامت می گویند، به بعد معنوی سلامت تاکید ویژه ای شده است به همین دلیل حکیمان ما در بحث پیش نیاز اثربخشی معالجات اخلاق و آداب و ادب طبیب و بیمار را مقدمه ای برای اثرگذاری درمان می دانند.
معاون طب سنتی وزارت بهداشت ادامه داد: وقتی این تعبیر را داشته باشیم که در وجود هر آدم اراده مطلق خداوند وجود دارد، به این مهم اعتقاد پیدا می کنیم که شفا به دست خداوند است و طبیب خادم طبیعت است.
وی تصریح کرد: برای تحقق درمان به قابلیت هایی فراتر از تجویز نیازمند هستیم.
پایان پیام/
نظر شما