محمد حسین فرهادی پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه آموزش مهارت های زندگی باید بهعنوان یک مولفه اساسی در جامعه مورد توجه خانوادهها قرار گیرد، گفت: فراگیری مهارتهای زندگی واکسن پیشگیری از اعتیاد است.
وی با اشاره به اجتماعیکردن مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: اعتیاد مساله پیچیده ای به شمار میرود و عوامل مختلفی در آن دخیل است. این موضوع هیچگاه حذف نمی شود ولی می توان آن را به طور چشمگیری کاهش داد.
وی با بیان اینکه در میان اقشار مختلف جامعه نوجوانان و جوانان در موضوع مواد مخدر، اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی آسیبپذیرتر هستند، افزود: این موضوع لزوم توسعه آموزشها در نهادهای اجتماعی به ویژه خانواده و مدرسه را نشان میدهد.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد ادامه داد: مساله آموزش مهارت زندگی و آگاهی رساندن به جوانان و نوجوان در مورد عوارض مصرف مواد مخدر در همه دنیا مساله ثابت شدهای در راستای پیشگیری از اعتیاد در جامعه است.
فرهادی از مدرسه بهعنوان یک سنگر مهم در امر مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد یاد کرد و گفت: باید مسئولین آموزش و پرورش سیاستگذاری های درسی را به سمتی پیش ببرند که از آموزشها به سمت خلاقیت پیش رود و تنها موضوع حفظ درس و مفاهیم مد نظر نباشد. این مساله علاوه بر اینکه فضای آموزشی را از یک نواختی جدا میکند، نشاط و خلاقیت دانشآموز را به همراه دارد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت گسترش آموزشهای پیشگیری از اعتیاد در سنین نوجوانی و جوانی، خواستار پررنگ شدن نقش خانواده و مدرسه در این رابطه شد.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد با اشاره به ریشهکن کردن فلج اطفال در سالهای گذشته با یک عزم ملی و همکاری بسیاری از نهادها خاطرنشان کرد: این مساله نشان داد که ظرفیت مبارزه با مسائل و مشکلات اجتماعی در کشور وجود دارد و اعتیاد نیز با یک عزم ملی قابل کنترل است.
فرهادی در پایان ابراز امیدواری کرد که با بسیج بسیاری از نهادها و دستگاه های دولتی و غیر دولتی و همکاری خانوادهها شاهد چشمگیر معضل اجتماعی اعتیاد در جامعه باشیم.
پایان پیام/
نظر شما