حسن ربیعی، رییس کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به فعالیت گسترده این کمیته برای انعکاس اخبار و رویدادهای این دوره از مسابقات قرآن به خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: امسال در بخش پوشش و اطلاع رسانی سی و یکمین مسابقات بین المللی قرآن از دو ماه گذشته با تشکیل ستاد روابط عمومی و اطلاع رسانی عملیات ویژه ای را طراحی کرد که در نوع و نحوه روشهای اطلاع رسانی شاهد رشد کمی و کیفی بودیم.
وی افزود: قطعا با توجه به نقش رسانه ها و تاثیر آنها و هدفگذاری مسابقات بین المللی قرآن نیازمند تعامل بیش از پیش بودیم و ما برای انتشار پیام مسابقات به اقصی نقاط کشور بر این تعامل صحه می گذاریم. مجموعاً کمیته روابط عمومی و اطلاع رسانی برنامه های خود را در سه مرحله پیگیری کرد که گام نخست قبل از برگزاری مسابقات، مرحله بعد حین برگزاری این رقابت ها و مرحله پایانی بعد از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن محقق می شود. ما پس از پایان این رخداد بزرگ قرآنی از رسانه های برتر تجلیل به عمل آورده و فعالیت های آنها را رتبه بندی می کنیم.
ربیعی تصریح کرد: در راستای ترویج اهداف قرآنی مسابقات بین المللی قرآن امسال علاوه بر فعالیت شبکه های داخلی، شبکه های برون مرزی نیز به صورت گسترده برای پوشش مسابقات وارد میدان شدند؛ در این میان چندین شبکه ی برون مرزی همچون الکوثر، العالم، سحر، و چندین شبکه بین المللی رادیویی و سایتهای خارجی درگیر مسابقات بوده اند. امسال از 35 سایت بین المللی برای پوشش مسابقات دعوت به عمل آمد در حوزه رسانه های بیداری این دوره شبکه های سراسری دوم، سوم، چهارم، پنجم، شبکه خبر با تهیه گزارشهای خبری، شبکه جام جم، آموزش، مسابقات بین المللی قرآن را لحظه به لحظه پوشش خبری می دهند در حوزه شبکه های رادیویی نیز ما امسال تنها به شبکه رادیو قرآن اکتفا نکردیم و شبکه هایی همچون معارف جوان ایران و فرهنگ نیز برای پوشش مسابقات حاضر هستند.
وی افزود: کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی برای پوشش همه جانبه مسابقات قرآن در بین مطبوعات و خبرگزاری ها ضمن دعوت گسترده از این رسانه ها سعی کرد تا اخبار و تحولات مسابقات بین المللی قرآن را ماندگار کرده تا این رویداد مستند شود ما در حوزه تولید محتوا ستاد خبری همزمان با برگزاری مسابقات بین المللی قرآن راه اندازی کردیم تا اخبار و تحولات را لحظه به لحظه منعکس کند.
ربیعی عنوان کرد: همزمان با برپایی مسابقات قران نشریه وحی نیز منتشر می شود که نیازمند محتوای غنی است از این رو علاوه بر سوژه یابی، سوژه سازی هایی نیز در راستای تولید محتوا در حین برگزاری مسابقات بین المللی قرآن داشته ایم به عنوان مثال مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه قرآنی و اجرایی شدن این مطالبات یکی از سوژه های پرداخته شده است.
وی با اشاره به حضور 500 خبرنگار و عکاس برای پوشش لحظه به لحظه مسابقات قرآن گفت: در حوزه ساماندهی خبرنگاران امسال نزدیک به 450 نفر خبرنگار و عکاس داخلی و بالغ بر 80 نفر خبرنگار خارجی مقیم کشورمان ساماندهی شده اند همچنین قبل از برگزاری مسابقات بین المللی قرآن در فضای مجازی اقدامات خوبی را انجام داده ایم و برای اطلاع رسانی گسترده با شبکه های مختلف فلش های تبلیغاتی تولید شد.
گفتنی است برگزاری مسابقات پیامکی کیفی سازی برنامه های سالن اصلی از جمله سمعی و بصری استفاده از بهترین ابزارآلات صوتی از دیگر اقدامات کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی است.
ربیعی تصریح کرد: ما در حین برگزاری مسابقات نزدیک به 8 تا 10 روز به صورت فشرده درگیر هستیم و برنامه های جنبی مختلفی را برای متسابقین و شرکت کنندگان اجرا خواهیم کرد برای رصد اخبار و ممانعت از انعکاس اخبار منفی تعامل با خبرنگاران ایجاد یک جریان هم صدایی برای پوشش گسترده مسابقات بین المللی قران و انتقال پیام آن و آشنایی متسابقین و میهمانان از روند این برنامه ها در قالب همایشهای جنبی اقدامات گسترده ای صورت گرفته است.
گفتنی است بعد از پایان مسابقات بین المللی قران تجزیه و تحلیل محتوایی اخبار و فعالیت رسانه ها خواهیم داشت و در قالب یک همایش بزرگ که پیش بینی می شود در ایام ماه مبارک رمضان برگزار شود از رسانه های برگزیده تجلیل به عمل می آید.
رییس کمیته اطلاع رسانی و روابط عمومی با بیان این مطلب که حضور کمرنگ مسولین در مسابقات از کم اطلاعی نیست، عنوان کرد: با وجود ابزار رسانه ای اعم از صداوسیما و شبکه های مختلف همچنین خبرگزاریها و مطبوعات بسی تعجب دارد که برخی از مسئولین ما از چنین رخداد بزرگ قرانی مطلع نمی شوند متاسفانه حضور مسئولان در سالن اصلی مسابقات ضعیف است در حالیکه از مسئولان و مجریان برنامه های فرهنگی و قرانی و سیاسی و اجتماعی کشور طی ارسال نامه هایی دعوت به عمل آمده است. این سوال باقی است که جای اشکال کجاست ما وظیفه اطلاع رسانی و تبلیغات را به خوبی انجام داده ایم و حضور کمرنگ مسئولین سوالی است که باید خود انها پاسخ دهند.
وی افزود: این رویداد بزرگ قرانی که در کشور ما در حال برگزاری است جای خالی مسئولین و شخصیتهای کشوری را احساس می کند مدیریت ما برگرفته از قران است و علت حضور کمرنگ مسئولان به خاطر کم اطلاعی نیست اگر این طور بود حضور 5 یا 6 هزارمردم قابل توجیه نبود.
ربیعی عنوان کرد: مسئولین باید به عملکرد مقام معظم رهبری در حوزه قران توجه کنند ایشان نزدیک به 4 ساعت برای متسابقین و قرانیان وقت می گذارد و رهنمودهایی برای انها دارند از دولت هیئت وزیران شخصیتهای سیاسی به خصوص نمایندگان مجلس دعوت می کنیم تا با توجه به تعطیلی ایام پیش رو برای حضور در مسابقات بین المللی قرآن اهتمام بیشتری داشته باشند اگر رهبری امسال را سال اقتصاد و فرهنگ نامیده اند مسابقات بین المللی قران که بزرگترین محمل فرهنگ ساز قرانی کشور است باید بیش از این مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
وی افزود: این سفره قرانی است که پهن شده و به نظر من عدم توجه و استقبال مسئولین از مسابقات قرآن علت کم اطلاعی نیست، عدم توفیق انها را می رساند جامعه قرانی از مسئولان توقع دارد خواسته هایشان را بشنوند و در راستای ان حمایت و کمک های خود را مبذول کنند البته ازمشکلات و مشغله های انها نیز با خبر هستیم به هر حال کار اجرایی و مدیریتی نیز سختیهای خاص خود را دارد ولی مسابقات بین المللی قرانی که با حضور بیش از 70 نماینده از کشورهای سراسر جهان برگزار می شود ظرفیتی بزرگ است که حضور مسئولین می تواند رونق بیشتری به ان دهد.
ربیعی با اشاره به علت عدم حضور رییس جمهور کشور در آیین گشایش سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: ما برای دعوت از دکتر روحانی رییس جمهور کشورمان از اسفند سال 92 مکاتباتی داشتیم تا در مراسم افتتاحیه سی و یکمین دوره مسابقات قران میهمانان خارجی طبق روال هر ساله با بالاترین مقام رسمی کشور دیدار داشته باشند همه جامعه قرانی آماده بودند تا از حضور رییس جمهور کشورمان که خودشان چهره قرانی هستند بهره مند شوند اما به علت مشغله بسیار از حضور ایشان محروم ماندیم.ما همزمان با برپایی مراسم اختتامیه 31 امین مسابقات بین المللی قران شاهد حضور دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما