حجت الاسلام حسین هوشمند، استاد فقه و مبانی حقوق اسلامی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز در بخش دوم مصاحبه در خصوص احیاء تفکر دینی در جامعه امروز گفت: در شرایط جامعه جهانی امروز ایدئولوژی دیگری که امام خمینی(ره)، پرورش یافته آن بود، پیدا شد که مدعی جامعه جهانی بود و با محوریت دین و امور قدسی و غیر حسی جلو انسان محوری آنها ایستاد و تصمیم بر احیاء تفکر دینی در سطح جهانی داشت این ایدئولوژی و مکتب بزرگترین دشمن ایدئولوژی حاکم محسوب می شود.
به گفته هوشمند، اگر یک ایدئولوژی آمد و گفت ساماندهی به شکل شما را برای انسان قبول ندارم و من به شکل دیگری انسانها را ساماندهی می کنم این بزرگتری تهدید برای آنها محسوب می شود.
بنابراین کاری که امام (ره) و انقلاب ما انجام داد شکستن یک تفکر غلط و احیاء تفکر دینی در سطح جهانی بود با محوریت دین و نه انسان، که البته هیچ مکتبی به اندازه مکتب دین و ایدئولوژی های برآمده از دین به ارزش و کرامت انسان معتقد نیست و در حیطه عمل هیچ مکتب غیر الهی نمی تواند به اندازه مکاتب دینی به همه انسان ها ارزش و بزرگی و کرامت بدهد.
وی با تاکید بر این مهم که در مکتب دینی چون دیگر سخن از شهروند درجه 1 و درجه 2 نیست، توضیح داد: در مکتب اسلام، رهبر و امام و رئیس جمهور از حقوقی برابر با کارگر و طبقات ضعیف و مستضعف برخوردارند لذا کرامت همه انسانها با هم مورد احترام است و چون مردم جهان فطرتاً این ارزش و کرامت را درک می کنند و به دنبال آن هستند لذا چندان نیاز به تبلیغ و استفاده از رسانه و ... هم نیست همینکه یک الگوی موفق را ببینند خودشان آرزوی آن را می کنند و مقابل حکومت های خودشان اگر با مبنای انسان محور و تبیعض گر باشند خواهند ایستاد.
این محقق و پژوهشگر اسلامی سلاح تمدن اسلام و نحوه برخورد تمدن اسلام را به عنوان یک مکتب دینی برای احیاء گری دانست و اظهار کرد: این مکتب هم یک سلاح نرم است و آنچه این تفکر را تا امروز پیش برده سلاح های سخت نبوده بلکه یک تفکر نرم در حیطه جهانی بوده است که مردم کشورهای مختلف از لبنان و عراق و سوریه و افغانستان و مصر تا اندونزی و مالزی و کشورهای آمریکای لاتین مثل ونزوئلا و اکوادور را تحت تأثیر قرار داده است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی کرج با بر شمردن این معنا که همان جمله رهبری معظم انقلاب در چند سال قبل است، تصریح کرد: مضمون فرمایش این بود که ما توانستیم مفهوم قدرت را در جهان تغییر دهیم وقتی مفهوم قدرت و مؤلفه های قدرت تغییر کرد این قدرت نیاز به آن سلاح ها ندارد.
وی با بیان دو پرسش که چه تفکر دینی می تواند احیاء گر باشد آیا همین تفکر دینی که ما داریم نقش احیاء گری دارد یا خیر نیاز به احیاء این تفکر وجود دارد؟ اینکه گفته شده دین تریاک جامعه است و مردم را بدون تفکر و در حالت خماری قرار می دهد مربوط به چه تفکر دینی است؟ بحث را ادامه داد.
وی افزود: آنچه امروز ما میان جوامع اسلامی و دینی و حتی در میان مردم خودمان و برخی به اصطلاح مؤمنین می بینیم این است که نگاهشان به دین به عنوان یک دل خوش کنک و همچون قرصی آرامش بخش است که نتیجه اش هیمن عقب افتادگی ها و تأثیر گذار نبودن در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی و ... است.
به گفته این دانشجوی دکتری، برخی به امید شفاعت و با این تفکر که ما مکتب برتر و پیروان بهترین دین و بهترین مذهب هستیم و حتماً هم در سرای آخرت مورد شفاعت پیامبر (ص) و اهل بیت قرار می گیریم حال و حوصله عمل کردن ندارند.
حجت الاسلام حسین هوشمند در پایان تصریح کرد: این دقیقاً همان تفکری است که در قرن های ابتدایی اسلام از جانب مراجع بیان می شد که می گفتند نیاز نیست عمل صالح داشته باشی بلکه همین داشتن ایمان و عقیده صحیح کفایت می کند همینکه شیعه باشی و ولایت را قبول داشته باشی از دیگران برتر و بهتری و مورد شفاعت قرار می گیری.
پایان پیام/
نظر شما