حیا منحصر به مسایل جنسیتی نیست

خبرگزاری شبستان: مدرس ارتباطات اجتماعی حیا را منحصر به مسایل جنیستی ندانست و گفت: حیا همه مسایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی ،اندیشه، فکر و گفتار را شامل می شود.

جعفر شاهرخی، مدرس ارتباطات اجتماعی، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد، با اشاره به اینکه یکی از اقدامات نادرستی که در خصوص حیا صورت گرفته آنست که حیا محدود به جنسیت زن شده است، اظهار کرد: در روایات آمده کسی که حیا ندارد ایمان ندارد و این مسئله تنها منوط به زنان نیست.


وی حیا را به نوعی مترادف با عدالت دانست چرا که فردی که مراعات کننده عدالت باشد حیا نیز دارد، ابراز کرد: تاکنون هر جا صحبت از حیا بوده آن را با پسوند عفت و پاکدامنی زن همراه کرده اند و این دیدگاه، دیدگاهی درستی نیست چرا که حیا و ایمان همه اقشار جامعه را در بر می گیرد.


وی سلامت ارتباطات اجتماعی را نتیجه نمود حیا در جامعه معرفی کرد و افزود: حیاء ایمان را نگه می دارد و آثار سوء گناه را نیز از بین می برد.


وی با بیان اینکه حیا موجب رعایت اعتدال در کارکردهای مختلف می شود، افزود: حیا منحصر به مسایل جنسیتی نیست بلکه حیا همه مسایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی ،اندیشه و فکر و گفتار را شامل می شود.


شاهرخی با بیان اینکه تاکنون حیا را در دیدگاه حاکمیتی تعریف کرده ایم، گفت: تاکنون تعاریفی که در خصوص حیا ارائه کرده ایم تعاریف و دیدگاه مبتذلی بوده و نتوانسته ایم تعریفی درست از آن را برای مردم بیان کنیم.


شاهرخی با بیان اینکه افراد با اصالت و دارای ریشه خانوادگی کمتر در معرض آسیب بی حیایی قرار می گیرند، گفت: در این خصوص انگشت اتهام همیشه به سمت الگوهای نامناسب نیست و نقش خانواده در دیدگاه های بنیادین خانواده در خصوص بروز وظهور بی حیایی بر کسی پوشیده نیست.


این مدرس ارتباطات اجتماعی حیا غریزی را ناشی از فطرت و حیا اختیاری را ناشی از ایمان آدمی دانست و بیان کرد:حیا غریزی حیایی است که به طور ذاتی در تمام انسان ها قرار داده شده و باعث می شود که انسان ها به حدود و حریم خود و دیگران احترام بگذارند و پا از چارچوب و حریم خود و دیگران پا را فراتر نگذارند.


وی علت حیا اختیاری یا اکتسابی را ترس از خدا دانست و گفت: حیا اکتسابی نهایتا جای خود را به حیا غریزی و فطری می دهد و همین امر باعث می شود که خانواده های با اصالت، کمتر در معرض بی حیایی و بروز این خطر قرار گیرند.


شاهرخی با بیان اینکه در تعالیم اسلامی دو نوع حیا پسندیده و مذموم وجود دارد و در توضیح حیا مذموم افزود: در مواردی که خجالت می کشیم حرف حق را بزنیم، در مقابل کفر سکوت کنیم و یا سوالی بپرسیم این حیا، حیا مذموم است.


پایان پیام/
 

کد خبر 372115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha