امیر حسین اخلاقی پور،مدرس دانشگاه، حیاء را مرتبط با حریم های انسان در سطوح مختلف دانست و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: اگر حریم ها رعایت شود در واقع حیا رعایت شده است و اینکه در برابر شخصیت خود مسئول باشیم همان حیاء است.
وی با اشاره به اینکه حیا تنها به پوشش مرتبط نمی شود چرا که فردی که به ظاهر پوشیده و با حجاب است گاه رفتارهایی از او سرمی زند که از افراد بی حجاب سر نمی زند، گفت: اینکه افراد در مجاورات خود گاه به یکدیگر می گویند " حیا کن" به معنای آن است که " خود را کنترل کن".
اخلاقی پور خاطر نشان ساخت: متاسفانه درهمه اقشار و صنوف از دانشگاهیان و تحصیل کرده گرفته تا افراد عادی جامعه عدم رعایت حریم ها وجود دارد و حق آن رعایت نمی شود.
وی پوشش مناسب را کنترل کننده در بحث شکسته نشدن حریم ها و حفظ حیا دانست و افزود: پوشش مناسب باعث پیشگیری از برخی از احساس های زودگذر می شود.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه برخی افراد پوشش هایی دارند که از نپوشیدن بدتر است چرا که بسیار جلب توجه می کند، تصریح کرد: پوشش باید پوشش رفتاری باشد.
وی حیا نزدیک به عفت را عفاف دانست و تاکید کرد: آگاه سازی، ایمان، مسئولیت پذیری هر شخص نسبت به نقش ها و وظایفی که دارد، مهارت آموزی ارتباط موثر از عوامل موثر در تحکیم حیا است.
اخلاقی پور ادامه داد: پایین آمدن کیفیت آموزش ها، گسترش شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی و عدم فرهنگ سازی در جهت استفاده از تکنولوژی های روز باعث هجوم بیگانگان و از بین رفتن حیا در جامعه شده است.
وی با اشاره به اینکه اخلاق انسان را در برابر بی عفتی حفظ می کند و این امر با شعار امکانپذیر نیست، گفت: رعایت اخلاق و صفات اخلاقی بسیار سخت است چرا که بیشتر مواقع شرایطی پیش می آید که فرد را مجبور می کند تا حق را انکار کند.
پایان پیام/
نظر شما