حجت الاسلام محمدرضایی ، پژوهشگر مهدوی در گفت و گو با خبرنگار حوزه مهدویت خبرگزاری شبستان با مقایسه تطبیقی میان سلیمان صرد خزاعی و حبیب بن مظاهر در واقعه عاشورا و ارتباط آن با نیمه شعبان، گفت: امام حسین(ع) زمانی که از مدینه به کربلا حرکت کردند، حبیب بن مظاهر در طول این 4 ماه شبانه روزی تلاش می کرد تا روز 6 محرم که به امام پیوست.
وی با بیان اینکه حبیب تلاش می کرد تا برای امام زمان خود یاور جمع کند، خاطرنشان کرد: حبیب در حرکت خود در این فکر نبود که همه من را ببینند و از معبر من به امام برسند، بلکه معتقد بود، هیچ کس من را نبیند و در راه یاوری امام دیده نشود، او در این راه با اخلاص کامل حرکت کرد.
حجت الاسلام رضایی بااشاره به اینکه این اخلاص او موجب شد تا امام حسین(ع) در کربلا منتظر رسیدن حبیب باشد، اظهارداشت: در این راستا باید گفت که حبیب تنها شهید از شهدای کربلاست که کنار امام مزار دارد و تمام زائران حرم امام حسین(ع) بر سر بالین حبیب نیز می روند.
این پژوهشگر مهدوی با طرح سوالی در این زمینه، تصریح کرد: حال این سوال مطرح می شود که در اعیاد شعبانیه و دهه مهدویت چه اندازه نشان از حسین(ع) و مهدی(عج) در خیابان ها می بینیم، حتی جشن های ظاهری و سطحی و شور و نشاط را در این ایام نمی بینیم و اگر هست در خواص دیده می شود.
وی بااشاره به فعالیت های مراکز و موسسات مهدوی با توجه به شعار فرهنگ و اقتصاد و مدیریت جهادی، ادامه داد: موسسات فرهنگی باید با اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی برای فرهنگ انتظار کار کنند نه اینکه به بهانه نداشتن بودجه، مدیریت هم نداشته باشند.
حجت الاسلام رضایی افزود: چرا موسسات مهدوی و دینی محصول فرهنگی یا انتشاراتی روزآمد که مناسب با امام عصر(ع) باشد، ندارند؟ اگر چیزی وجود داشته باشد، در بدنه جامعه است. بنابراین باید ببینیم که مدعیان مهدی یاوری در دهه مهدویت و اعیاد شعبانیه کجا هستند.
این پژوهشگر مهدوی با بیان اینکه این مردم عادی در شب و روز نیمه شعبان هستند که جشن می گیرند، گفت: در این روزها اگر سخنرانی و جشن بزرگی است، از سوی مردم و بدنه جامعه صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه ما مدعیان مهدی یاوری باید مانند حبیب حرکت کنیم و همه سرمایه خود را مانند این بزرگوار در راه امام زمانمان خرج کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید مانند حبیب نشانه و نماد امام زمانمان باشیم نه اینکه آرم به گردن بیاویزیم و مجبور به آمار دادن شویم.
حجت الاسلام رضایی اظهارداشت: در حال حاضر که دوران سرگردانی است، تنها جواب نشانه امام بودن است، اگر امام بنابر روایات طرد و رها شده هستند و عموم مردم توجهی به این مساله ندارند، ناشی از مشکلات فراگیر است اما این انتظار از مدعیان مهدی یاوری می رود که تا به حال چه کار کرده اند.
این پژوهشگر مهدوی با اشاره به نوعی احساس گرایی و عاطفه گرایی علمی ازسوی مراکز و موسسات مهدوی، بیان داشت: عوام گرایی عالمانه به این معناست که متون سنتی، نشر عمومی پیدا کند و بدون روزآمد کردن و متناسب مخاطب زمان به مردم منتقل شود.
وی با بیان اینکه یک هیجان ظاهرا عالمانه اما در باطن احساس گرایانه ازسوی متولیان مهدویت ایجاد می شود، تصریح کرد: این هیجان کاذب بستر فرقه های انحرافی در حوزه مهدویت می شود، این بستر را نهادها و موسساتی ایجاد می کنند که به نام مهدویت در روزمرگی و تکرار مانده اند.
پایان پیام/
نظر شما