به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از واحد خبر و اطلاع رسانی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع)، در این مراسم 34 زیردامنههای استانی سایت شمس توس با آدرسهای ghom.shamstoos.ir، tehran.shamstoos.ir، hamedan.shamstoos.ir و ... راهاندازی شد تا رابطان خبری هر استان بتوانند به صورت مستقل اخبار خود را روی سایت جشنواره قرار دهند.
حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در این مراسم گفت: سال گذشته قول راهاندازی زیردامنههای سایت «شمس توس» را داده بودیم و خدا را شاکریم که بدقول نشدیم. اما بنا را بر این گذاشته بودیم که یک درگاه مرجع بینالمللی درباره ولایت و عترت برای همه مردم دنیا فراهم کنیم که در این باره کوتاهی کردیم ولی به معنای آن نیست که این موضوع را رها کرده باشیم و این موضوع را تکلیف خود میدانیم و اتفاقاً اهالی رسانه باید ما را بازخواست کنند.
وی افزود: بهترین مدل ایجابی برای هدایت جامعه شیعی در فضای مجازی ایجاد چنین امکانی است، اما در بخش خصوصی راه به جایی نبردیم و در بخش دولتی هم امکانات و بودجه محدود است. همه فعالیتهای مجازی درباره امام رضا (ع) زمانی ارزشمند است که دارای محتوا باشد و مخاطبان با سرویسهای تکراری و بدون تنوع مواجه نشوند.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال اظهار داشت: وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات بارها و بارها به ما گفته است که اگر پورتالی ایجاد کنید که 20 مگابایت بر ثانیه در لحظه ترافیک داشته باشد، ما هر دیتاسنتر و پهنای باندی که بخواهید به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهیم؛ امیدوارم روزی به این نقطه برسیم.
بابک دُربیکی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست گفت: جشنواره امام رضا(ع) ملی است از این نظر که با هویت ما عجین شده است. از سوی دیگر، این جشنواره فراملی است و باید سعی کنیم نگاهمان به حوزههای مختلف در این جشنواره فراتر از دیدگاههای دولتی و سیاستگذاریهای کلان جمهوری اسلامی باشد و باید انسانی به این جشنواره نگاه کنیم و بدانیم هر انسانی میتواند جزئی از این جشنواره باشد؛ نه فقط ایرانیان یا شیعیان.
وی ادامه داد: کاری که ما به عنوان متولی دولتی باید بکنیم این است که جشنواره در خور امام رضا(ع) برگزار کنیم. به همین منظور حتی در اطلاعرسانی این جشنواره نیز نباید خودمان را در چارچوب رسمی اخبار و قواعد خبرنویسی محدود کنیم، ضمن اینکه کیفینگر باشیم و اثر به جا بگذاریم نه اینکه دنبال افزایش تعداد خبرها باشیم چرا که اگر یک خبر رضوی بتواند به عنوان نمونه مطلوب خبرنویسی در کلاسهای آموزشی تدریس شود بسیار ماندگارتر از کارهای کمی است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارشاد تأکید کرد: نیاز به گفتن ندارد که کار کردن برای امام رضا (ع) خیلی فراتر از وظیفه و کار کارمندی است. باید در اطلاعرسانی خود نیز از اوصاف و ویژگیهای فرهنگ رضوی نظیر صداقت، اخلاقمحوری و فارغ از هر گونه تعلق خاطر انسانی بهره ببریم.
دُربیکی با اشاره به خبرگزاری رضوی که در شرف راهاندازی است، گفت: این یک فرصت بزرگ برای بنیاد امام رضا(ع) که در کار خود تداوم داشته باشد و دچار فراز و فرود نشود همچنین معتقدم در خبرهای جشنواره باید سیاست «دارکوبی» را داشته باشیم، یعنی آنقدر انسانیت، راستگویی، صداقت و محبت را یادآوری کنیم تا روی ذهن مخاطب حک شود. ضمن اینکه از «زیبایی» و «خلاقیت» در خبررسانی غاقل نشویم.
وی اظهار داشت: باید جشنواره امام رضا(ع) را به همه جا تعمیم دهیم، به نظرم جشنواره امام رضا (ع) جزء معدود جشنوارههایی است که مخاطب عام دارد و این موضوعی است که حتی در جشنوارههای فجر هم دیده نمیشود.
سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) نیز دراین مراسم گفت: «تلاش برای فراگیری معارف رضوی» و «آموختن آن به دیگران» دو راهبردی است که جشنواره امام رضا (ع) با آنها متولد شده، البته باید توجه داشت آموزش دادن به دیگران با انتشار و انتقال تفاوت دارد.
وی افزود: به فرموده مقام معظم رهبری هیچ ابزاری مانند ابزار هنر در اثرگذاری و ماندگاری کمک نمیکند و ما نیز در جشنواره امام رضا(ع) از این قالبها استفاده میکند تا در حوزه فرهنگ و سیره رضوی ماندگاری ایجاد شود.
دبیر دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) اظهار داشت: کار در حوزه رابطان خبر را به سه بخش تقسیم کردهایم، یک بخش برنامههای تخصصی جشنواره است، بخش دوم تلاشهای و جشنهای مردمی است و بخش سوم، بخش بینالملل است که در برخی جشنوارههای داخلی نظیر شعر کردی، ترکی، عربی و ... نمود دارد.
وی تأکید کرد: از عمر جشنواره اندکی بیشتر از 10 سال میگذرد اما توانسته موفق و تأثیرگذار باشد. تا قبل این جشنواره -که جشنواره مشاعره رضوی جزئی از آن است- کجا کودکی هفت-هشت ساله داشتیم که 8 هزار بیت شعر با مضامین دینی حفظ باشد؟!
جعفری اظهار داشت: انعکاس فعالیتهای جشنواره به صورت گسترده الزاماتی دارد که از مهمترین آنها پیوستگی اخبار است، چون ما به دنبال ترویج فرهنگ رضوی هستیم که زمان و روز بخصوصی ندارد.
سید جواد جعفری دبیر دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با اعلام این خبر گفت: نخستین کارگروه هنری جشنواره دوازدهم اسفند سال گذشته با حضور دکتر مرادخانی در معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد که دومین کارگروه هنری را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 21 و 22 خرداد در شهر اردبیل برگزار خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در این کارگروه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای آذربایجان شرقی (مجری جشنواره سراسری عکس رضوی)، اصفهان (مجری نهمین جشنواره ملی جلوههای فرهنگ رضوی در هنرهای سنتی)، خراسان رضوی (مجری جشنواره ملی خوشنویسی رضوی)، فارس (مجری جشنواره ملی هنرهای تجسمی رضوی)، قزوین (مجری جشنواره سراسری نمایشنامهنویسی رضوی)، کهگیلویه و بویراحمد (مجری جشنواره سراسری آئینهای نمایشی و پردهخوانی در فرهنگ رضوی)، هرمزگان (مجری جشنواره ملی تئاترکودک و نوجوان رضوی) و نماینده سازمان حفاظت محیط زیست کشور (مجری جشنواره محیط زیست در آموزههای رضوی) حضور دارند.
دبیر دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با اشاره به برنامههای این جشنواره در استان اردبیل گفت: اردبیل شهریور امسال میزبان دو جشنواره «مدیحه سرایی، چاوشیخوانی، تواشیح و ابتهال رضوی» و «داستان کوتاه و خاطرات زیارت رضوی» است که جشنواره نخست به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جشنواره دوم به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برگزار میشود.
وی ادامه داد: البته پیش از برگزاری این دو جشنواره مهم، ما هفته فرهنگ رضوی را از 16 تا 22 مرداد در اردبیل برگزار خواهیم کرد تا این استان، سومین میزبان در سومین دوره هفتههای فرهنگ رضوی باشد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) از اردبیل به عنوان یکی از استانهای فعال در جشنوارههای رضوی یاد کرد و افزود: سال گذشته 13 عنوان کتاب و 8 آلبوم صوتی در اردبیل منتشر شد و که ماحصل برگزاری هشت دوره جشنواره مدیحهسرایی، چاوشیخوانی، تواشیح و ابتهال رضوی است و این کار ارزشمند جای تقدیر و تشکر دارد.
وی با اشاره به توریستیبودن اردبیل در ماههای گرم سال و حضور میلیونی مسافران در این استان ابراز امیدواری کرد برنامههای جشنواره امام رضا(ع) در اردبیل با استقبال بینظیر مردم منطقه و گردشگران مواجه شود.
پایان پیام/
نظر شما