اختصاص 25میلیارد تومان به معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بابیان اینکه آموزش و پرورش از دستگاه هزینه ای به نهاد سرمایه ای تبدیل شود، گفت: 25میلیارد تومان اعتبار برای سال مالی جاری به این معاونت اختصاص یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، محمددیمه ور، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، ظهر امروز(21 خرداد) در گردهمایی مشترک معاونین آموزش ابتدایی، روسای گروه ابتدایی، تکنولوژی و گروه های آموزشی و روسای ادارات عشایری سراسر کشور با یادآوری جایگاه ویژه دوره ابتدایی در نظام تعلیم و تربیت، اظهار داشت: جایگاه دوره ابتدایی در نظام تعلیم و تربیت جایگاهی کلیدی است که همه اندیشوران و مسئولین اجرایی و سیاسی و عناصر جامعه مدنی در ایران و دنیا به آن اذعان دارند.


وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد ضرورت توجه به نظام تعلیم و تربیت، بیان کرد: در سند تحول بنیادین که نقشه راهی برای رسیدن به اهداف والای نظام جمهوری اسلامی است وظیفه نهاد تعلیم و تربیت تنظیم برنامه عمل به این سند و ایجاد زمینه های دست یابی به اهداف طیبه تعیین شده است.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به چهار محور اصلی آموزش و پرورش که به تصویب یونسکو رسیده است اشاره کرد و افزود: یادگیری برای با هم زیستن به عنوان چهارمین محور، در جهان بسیار مورد توجه بوده است به طوری که سازمان ملل برنامه تربیت شهروند جهانی را در راستای تحقق این محور طراحی کرده است.


آموزش و پرورش در جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار است

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در جهان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، ادامه داد: در تمام برنامه های بین المللی سنگین ترین و اصلی ترین وظایف به تعلیم و تربیت داده می شود.


دیمه ور با اشاره به تلاش های بین المللی در جهت ارتقای کیفیت آموزش و پرورش و نیز تلاش های نظام جمهوری اسلامی ایران در جهت افزایش بهره‌وری در نظام آموزش و پرورش کشور، گفت: اولین اقدام برای تحقق این اهداف ارائه نگاه نو به برنامه درسی و تبدیل برنامه درسی تک بعدی به برنامه محتوایی است.

برنامه های درسی نیازمند بازنگری است
وی با بیان اینکه تنظیم برنامه درسی برای آموزش مهارت های زندگی و اصول اخلاقی و ارزش های هنجاری جامعه اهمیت ویژه ای دارد، افزود: برنامه های درسی نیازمند بازنگری است و ظهور و بروز این برنامه در توانمند سازی معلمان باید باشد که این امر برعهده نظام آموزش و تربیت معلمان است.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توجه به اصول اخلاقی از طریق آموزش درسی امکان ندارد و این امر نیازمند به مهارت آموزی است، افزود: باید در برنامه ریزی درسی، از روش های نوین یادگیری که مبتنی بر فناوری هستند، بهره کافی را ببریم چرا که یکی از اقدامات تحقق اهداف در جهت افزایش بهره وری در نظام آموزش و پرورش را یادگیری بر پایه محوریت دانش آموزان است.

دیمه ور یکی دیگر از وظایف آموزش و پرورش را در تحقق اهداف نظام آموزش و پرورش افزایش ظرفیت های ملی در موضوعات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دانست و ابراز کرد: آموزش و پرورش ابزار ثروت ملی است و باید محتوای تعلیم و تربیت به سمتی در حرکت باشد که ظرفیت ملی را درموضوعات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی افزایش دهد.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در رابطه با پرورش نیروهای کارآمد و توانمند شدن جامعه در برابر مشکلات اقتصادی، گفت: اگر آموزش و پرورش به سمت توسعه منابع انسانی کارآمد برود می تواند اقتصاد مقاومتی مدار ایجاد کند.

برای ساماندهی گروه های آموزشی نیاز به همفکری همه معلمان هستیم

وی با اشاره به فعالیت گروه های آموزشی و اهمیت توجه به این گروه ها، تاکید کرد: برای ساماندهی گروه های آموزشی نیاز به همفکری همه معلمان و همکاران نظام آموزش و پرورش است.


دیمه ور ادامه داد: تا پایان برنامه پنجم توسعه، هیچ برنامه آموزشی دیگری در برنامه مصوب برنامه پنجم اضافه نخواهد شد و پس از آن برخی برنامه ها به کلی حذف شده و برخی دیگر به صورت اساسی تصحیح خواهند شد.


وی با بیان اینکه توسعه و گسترش فعالیت مربوط به دانش آموزان در دو محور کیفیت بخشی کلاس های چندپایه و اجرای ارزشیابی مورد توجه است، خاطر نشان کرد: 25 میلیارد تومان اعتبار برای سال مالی جاری این معاونت اختصاص یافته است که 70 درصد این رقم  بصورت مستقیم برای آموزش و پرورش استان ها در نظر گرفته شده است.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ایجاد فرصت دسترسی عادلانه آموزش و پرورش برای همه جنسیت ها و در تمام مناطق کشور، توسعه عدالت آموزشی در ابعاد کمی و کیفی، تأکید بر آموزش مهارت های زندگی و پایه، اعتلای منابع انسانی دوره، تقویت ظرفیت های تخصصی، پژوهش محوری برنامه ها در اجرا و نهادینه سازی فعالیت ها از جمله موضوعات مورد توجه در برنامه معاونت ابتدایی وازرت آموزش و پرورش است.


وی به برنامه های معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش برنامه راهبردی تدوین شده که بر اساس آن بایستی هر استان برنامه ای راهبردی مبتنی بر برنامه عمل آموزش و پرورش استان خود تدوین و به معاونت ابتدایی وزارتخانه ارسال کند.


دیمه ور با تأکید بر اهمیت ارتقاء کیفیت اموزش و پرورش، بیان داشت: اگر بتوانیم آموزش و پرورش با کیفیت به فرزندانمان ارائه دهیم، می توانیم منتظر بهره‌وری بیشتر منابع ملی مان در نسل های بعد باشیم.


آموزش و پرورش از دستگاه هزینه ای به نهاد سرمایه ای تبدیل شود

وی اذعان داشت: باید حرکتی ایجاد شود تا نظام آموزش و پرورش کشور در صدر بنشیند و دستگاه آموزش و پرورش از دستگاه هزینه ای به نهاد سرمایه ای تبدیل شود.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در حل بحران های اجتماعی باید از طریق آموزش و پرورش اقدام کرد، تصریح کرد: افزایش آمار طلاق در کشور نشان دهنده عدم استحکام بنیان خانواده است و پیش از آن عدم آموزش صحیح مسائل اجتماعی در نظام آموزش و پرورش است.


معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بر لزوم ارتقاء کیفیت آموزش و پرورش عشایری تاکید کرد و گفت: در تلاش هستیم امتیازاتی که از معلمان عشایر مانند امتیاز سختی کار، حق کوچ و مطالبه مرزی، دریغ شده بود را به این قشر بازگردانیم.

وی اظهار کرد: با تصویب وزارت، کلاس های چندپایه با حداکثر سه پایه و 15 نفر تشکیل خواهند شد که اگر بر حسب ضرورت افزایش یافت، به عنوان اضافه کاری معلمان محسوب خواهد شد.

پایان پیام/
 

 

کد خبر 375525

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha