به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی پایگاه اطلاع رسانی زیارت، مهدی احمدیان، دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) در رابطه با اهمیت تدوین برنامه های راهبردی در حوزه زیارت اظهار داشت: توسعه کمی و کیفی زیارت نیازمند نگرش کلان و چند بعدی است که یکی از ملزومات آن بررسی و تحلیل اسناد و برنامه های توسعه در کشور، در ارتباط با زیارت و جایگاه و نقش آن در هر یک از این طرحها است.
وی افزود: باید با درک درست و روشن از گذشته در زمینه ارائه طرح و برنامههای موضوعی در قالب زیارت گام برداشت.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) با بیان اینکه اسناد فرادستی از مهمترین برنامه ها در جهت توسعه و شکل گیری رشد نظاممند طرحها و پروژه ها در نظام برنامهریزی کشور است، تصریح کرد: بی توجهی به این اسناد، موجب خواهد شد سازمانها و نهادهای اجرایی دچار روزمرگی و چارهاندیشیهای کوتاه مدت شوند.
احمدیان اظهار داشت: اجرای برنامه در سطح منطقه ای (استان) نیاز به یک چارچوب و هماهنگی در مسیر و مقصد را دارد که بایستی این مهم برگرفته از طرحهای فرادستی باشد.
وی عدم توجه به الزامات و روندهای تعیین شده در اسناد فرادستی و انجام برنامه های کوتاه مدت توسعه را باعث تأثیرگذاری منفی بر نظام برنامهریزی منطقهای دانست و گفت: باید مسائل محوری از جنبه های گوناگون اجتماعی، اقتصادی و کالبدی مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) خاطرنشان کرد: طی سالهای متمادی و پس از شهادت حضرت رضا(ع) مسئله زیارت و گردشگری زیارتی ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی و کالبدی این شهر را تحت تأثیر خود قرار داده است.
احمدیان با اشاره به طرحهای توسعه بخشی در خصوص زیارت، تصریح کرد: این امر نیازمند بازنگری و نگاهی یکپارچه و همه جانبه در این زمینه است تا با یک جمع بندی از این اسناد و طرحها، مسیر و جایگاه زیارت در کشور و به نوعی راهبردهای کلان این بخش مشخص شود.
وی افزود: این مسئله در خراسان رضوی با وجود بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) در شهر مشهد و حضور سالانه نزدیک به 20 میلیون زائر اهمیت بیشتری پیدا میکند.
دبیر شورای نشر و رسانه طرح توسعه زیارت امام رضا(ع) دستیابی به این هدف را منوط به درک درست و روشن از نظام برنامهریزی کشور در سطح کلان و منطقهای عنوان کرد و گفت: توجه به مساله زیارت و تقویت این نگرش با توجه به وجود بارگاه ملکوتی ثامنالحجج و تأمین نیازهای زائرین و مشاورین از ضروریات به پایتخت معنوی ایران است.
احمدیان اظهار داشت:هماکنون مسئله زیارت یکی از دغدغههای اصلی در سطح کلان کشور است و بررسی وضعیت آن به صورت همه جانبه و یکپارچه در برنامههای ملی و منطقهای(اسناد فرادستی و توسعه) جهت بازنگری و همچنین توجه هدفمندتر به جایگاه زیارت در نظام برنامهریزی کشور از جمله نیازهای ضروری بشمار میآید.
پایان پیام/
نظر شما