حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل، عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت با بیان این مطلب که با تامل در قیام عاشورا می توان اوج پیوند میان آن با مهدویت را مشاهده کرد به خبرنگار شبستان گفت: عاشورا حرکتی حماسی و زمینه ساز قیام مهدی موعود است، آنچنان که امام حسین(ع) فرمودند:"من قیام نمی کنم مگر برای اصلاح امت جدم" و برای تحقق این هدف خون خود را به خدا اهدا کرد تا بندگان را از جهالت نجات دهد.
وی واقعه کربلا را عامل بازدارندگی انسان ها از گمراهی دانست و اظهارکرد: این واقعه تاریخی نشان می دهد که آدمی چگونه از فردگرایی و خودگرایی به خداگرایی می رسد و در حقیقت این قیام رغبت به سوی خداوند را دنبال کرده است همان گونه که ظهور منجی نیز درپی جامعه توحیدی و این مسیر را می پیماید.
حجت الاسلام کفیل با اشاره به شکل گیری قیام عاشورا برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر تصریح کرد: ویژگی یاران موعود آخرالزمان(عج) دوری از منکر و آمر بودن به معروف است که باید از قیام کربلا الگو بگیرند، چراکه حرکت امام عصر(عج) و ظهور ایشان در ادامه قیام حسینی و عمل به معروف و نهی از منکر اتفاق می افتد.
زنده شدن بدعت ها و کمرنگی اسلام از وجوه شباهت عصر سیدالشهدا با عصر ظهور
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: امام حسین(ع) زمانی قیام کردند که بدعت زنده شده و اسلام مرده بود، از این رو ایشان برای بازگرداندن نظرها به سوی قرآن در برابر ظالمان زمان قیام کردند و اگر از پیش از واقعه عاشورا قرآن تنها در ظاهر خوانده می شد از آن پس باطن کتاب الهی نیز مورد توجه قرار گرفت امری که با حضور منجی آخرالزمان نیز روی می دهد.
وی واقعه کربلا را بسترساز آگاهی جامعه و جلوگیری از غفلت آن برشمرد و بیان کرد: این واقعه همچون رسالت انبیاء عقول را زنده کرد و مسیر صحیح زندگی و هدایت را به جامعه نشان داد، قیام حسینی انسان را از نفسانیت و یوغ بندگی آزاد کرد و این همان بارزترین وجه شباهتی این واقعه با قیام موعود آخرالزمان است که در مردم آگاهی، آزادی و خدامحوری ایجاد می کند.
منتظر واقعی در هر زمان و مکانی باید خودرا در صحنه عاشورا حس کند
حجت الاسلام کفیل با بیان این مطلب که منتظر امام زمان(عج) باید همه جا و هر زمان خود را در کربلا احساس کند، ابرازکرد: تسلیت گفتن به یکدیگر و درخواست توفیق خونخواهی سیدالشهداء از خداوند در روز عاشورا امری است که بر آن تاکید شده است، از سوی دیگر عزادران حسینی باید همسو با هدف مولای خود یعنی مقابله با مستکبران، استکبارستیز باشند چراکه نمی توان عزادارا سالار شهیدان بود اما در برابر آمریکا و اسراییل ایستادگی نکرد.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد روحیه استکبارستیزی در عزاداران حسینی در مجالس عزاداری عنوان کرد: مومنان در دعای ندبه از خداوند امامی را درخواست می کنند که با حضور او متجاوزان را شکست دهند و منتظر واقعی باید دارای این روحیه باشد، چراکه ائمه معصوم(ع) تا آخرین لحظه درپی هدایت انسان های بوده اند، آنچنانکه امام حسین(ع) با شنیدن مرگ معاویه از مرگ او که در نهایت هدایت نشد، ابراز تاسف و ناراحتی کرد.
نهی از منکر به عنوان اقدامی حسینی دخالت در کار جامعه محسوب نمی شود
عضو هیئت علمی مرکز تخصی مهدویت واقعه کربلا و ظهور منجی عصر را اتمام حجت الهی بر انسان ها خواند و گفت: نهی از منکر دخالت در کار جامعه نیست، حتی قرآن هم که انسان را در انتخاب دین بدون اکراه آزاد می گذارد، در آیه بعدی بر تبیین دین تاکید می کند، بنابراین امر به معروف و نهی از منکر به عنوان اوج آمال سیدالشهداء در قیام کربلا باید در دوران کنونی نیز انجام شود.
وی با ابراز تاسف از بی توجهی به معصیت ها در جامعه، واقعه عاشورا را فهم حرکت به سمت هدف دانست و بیان کرد: مشابهت زمانه دومین ویژگی مشترک قیام کربلا و نهضت منجی موعود است، در واقعه کربلا سالار شهدا مردم را بنده دنیا خوانده، دین را بازیچه زبان آنها می داند تا جاییکه آنقدر به دنیا وابته می شوند که از ترس قطع شدن مواجب سالانه خود با عبیدالله ملعون همپیمان شده و بیعت خود با امام حسین(ع) را می شکنند.
حجت الاسلام کفیل ادامه داد: مردم در دوران غیبت نیز بنابر روایت موجود اینگونه عمل کرده و به دلیل دنیادوستی از همراهی امام زمان(عج) می گریزند، اما اگر به احادیث توجه شود می توان دریافت که ائمه معصوم ثبات قدم در ولایت خود، پاداش هزار شهید جنگ بدر را از خداوند دریافت می کند، البته با توجه به سختی دینداری دو دوران غیبت، ائمه معصوم بر حافظان دین خود در دوران آخرالزمان غبطه می خورند و پاداش او را اجر برابر شهدای جنگ بدر برمی شمارند.
دینداران حقیقی در عصر غیبت به دلیل دشواری ها اجر شهدای بدر را دریافت می کنند
وی با اشاره به لغزش برخی افراد پس از مواجه با پیام های ماهواره های بیگانه تصریح کرد: دینداری در دوران غیبت به اندازه ای دشوار است که پیامبر اسلام(ص) دینداران این زمان را برادر می خواند، البته با وجود امام حسین(ع) به عنوان چراغ هدایت بشر بازهم در واقعه کربلا بسیاری از مجاهدین و انصار که محضر نبی اکرم را درک کرده بودند از همراهی حق بازماندند و در حفظ دین خود شکست خوردند.
حجت الاسلام کفیل عزادرای بر سالار شهیدان را از عبادات مقبول درگاه الهی برشمرد و عنوان کرد: روحانیون و مداحان در هیئات مذهبی باید بکوشند از طرح خرافات و رواج آن در جامعه جلوگیری کنند، چراکه آنچه امروز خرافه بیش از هر چیز به پیکره دین لطمه وارد می کند، از این رو و با توجه به ابعاد گسترده قیام حسینی نیازی به طرح خرافات برای بیان جزئیات این نهضت وجود ندارد.
وی با بیان این مطلب که عزاداری که بصیرت را در عزادار به وجود نیاورد در اهداف خود موفق عمل نکرده است، خاطرنشان کرد: دوری از خرافه به عنوان نخستین گام در جلسات عزاداری زمینه ساز بصیرت دینی با محور عاشورا یعنی استفاده از عبرت ها و انس با قرآن و عترت است و اگر هیئات مذهبی بصیرت و زندگی عاشورایی را در جامعه نهادینه نکنند در اهداف خود با شکست مواجه شده اند.
پایان پیام/
نظر شما