به گزارش خبرنگار شبستان، جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی عصر روز دهم در فرهنگسرای ارسباران شب گذشته با حضور منوچهر محمدی تهیهکننده، شاپور پورامین تصویربردار و هانیه توسلی بازیگر برگزار شد.
منوچهر محمدی در ابتدا با اشاره به انجام وظیفه خود به عنوان تهیهکننده در فیلم بیان کرد: استارت کار با رسول ملاقلیپور زده شد اما نتوانستیم با خود او کار را به پایان برسانیم. وی با تمام مشکلات در طی انجام پروژه به من دلگرمی میداد، پس از وقفه یک سال و نیمه با مجتبی راعی کار را دنبال کردیم و فیلم سختی را در یک مفهوم جامع در پیش داشتیم.
وی ادامه داد: این دشواری به مدد افراد حاضر در فیلم آسان میشد. در عین حملات آمریکا فکر رفتن به عراق شجاعت خاصی را میخواست چرا که در زیر ترس و نگرانی برای اعضای گروه به سر میبردیم.
محمدی با اشاره به تاریخچه سینما در عراق گفت: در عراق چیزی به عنوان سینما وجود نداشته است و مردم تا به حال دوربین دیگری بجز دوربین خبری و مستند ندیدهاند. وظیفه من در این پروژه تنها دلگرمی دادن به عوامل فیلم بود، خصوصا بازیگران که کار بزرگی را با وجود همه مشکلات انجام دادند.
تهیهکننده فیلم طلا و مس اظهار داشت: سینما جرقه و فکر اولیه است که این تفکر برای من که در سینمای ایران کار کردهام به این صورت دنبال میشود که سینمای دفاع مقدس را به عنوان سؤالی در ذهن خودم مطرح میکنم. جنگ اثرات پایدار و ماندگار دارد که گاهی میشود تأثیرات آن را تا سالهای زیادی دید. جنگ ایران و عراق به مدت هشت سال وظیفهای را برای ما اهالی رسانه تعریف کرده است، به طور مثال فیلم "از کرخه تا راین" حال و هوای دفاع مقدس روزگار خودش را نشان میداد و همینطور فیلم "میم مثل مادر".
وی افزود: در این فیلم با نزدیکی به ژانر دفاع مقدس فضایی متفاوت با رویکرد دیگر را دنبال میکردیم و توانستیم یک قصه خانوادگی و ملودرام را در بستر اجتماعی عراق مطرح کنیم.
تهیهکننده فیلم سینمایی مسافر ری با اشاره به اکران عصر روز دهم در جمع عراقیان بیان کرد: ما سه ماه پیش که این فیلم را در جمع عراقیان نشان دادیم از آن استقبال شد و گفته شد این فیلم از اولین فیلم هایی است که به مسئله جنگ ایران و عراق نگاه منصفانه دارد.
منوچهر محمدی ژانر فیلم را ملودرام دانست و گفت: داستان به شدت استعداد ملودرام شدن را داشت و کارگردان اصرار داشت بستر اجتماعی عراق را به تصویر بکشد اما میتوانستیم برخی از این سکانسها را از کار کم کرده و سکانسهای دیگری را به آن اضافه کنیم.
وی در پایان اشاره کرد: در این پروژه دو ماه و نیم در عراق به سر میبردیم و کار تصویربرداری را با تمام مشکلات آن با موفقیت سپری کردیم اما برخی از تصاویر را با توجه به فضای امنیتی عراق در ایران گرفتیم که با توجه به امکانات ما در ایران کار خوبی از آب درآمد.
پایان پیام/
نظر شما