کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی هفتمین کتابخانه معتبر جهان

خبرگزاری شبستان: بر اساس گزارش سایت پایگاه داده‌های آموزشی آزاد (OEDB) در آمریکا کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی رتبه هفتم کتابخانه های معتبر جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس‌رضوی بر اساس گزارش سایت پایگاه داده‌های آموزشی آزاد (OEDB) در آمریکا، کتابخانه سلطنتی آشوربانی‌پال (در بین‌النهرین)، کتابخانه اسکندریه (در کشور مصر) و کتابخانه ویلا از پاپیری، به ترتیب در رتبه‌های یکم تا سوم کتابخانه‌هایی که جهان را تغییر دادند، قرار دارند.


بر اساس این گزارش، کتابخانه دانشگاهی نالاندا، بیت‌الحکمه بغداد (متعلق به دوران شکوفایی تمدن اسلامی)، کتابخانه سلطنتی قسطنطنیه و کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، رتبه‌های چهارم تا هفتم این رده‌بندی را به خود اختصاس داده‌اند.

 

در ادامه این گزارش آمده استکتابخانه مالاتستیانا (در کشور ایتالیا)، کتابخانه واتیکان (در کشور واتیکان)، کتابخانه پالافوکسیانا (در کشور مکزیک)، کتابخانه ملّی فرانسه و کتابخانه کنگره آمریکا از دیگر کتابخانه‌هایی هستند که در رتبه‌های هشتم تا دوازدهم این رده‌بندی قرار دارند.

در این گزارش آمده است، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی که مدیریت آن در مشهد قرار دارد، از سال 1457 میلادی با در اختیار داشتن بیش از یک میلیون جلد کتاب، بینش عمیق اسلامی، تاریخی، ریاضیات و سایر علوم را فراهم کرده است. با گذشت زمان، مجموعه این کتابخانه که شامل نسخه‌های خطی و قدیمی است، در 35 کتابخانه مختلف گسترش یافته و همگی زیرنظر یک مدیریت سازمان‌دهی شده است.


سایت «پایگاه داده‌های آموزشی آزاد» (OEDB) در آمریکا، نخستین سازمانی است که به رتبه‌بندی دانشگاه‌های پیوسته در سطح جهان، به ‌ویژه آمریکا می‌پردازد و هر ساله در ماه ژانویه، فهرست رتبه‌بندی جدید خود را منتشر می‌کند. این سایت در یک گزارش، مهم‌ترین کتابخانه‌های تأثیرگذار در جهان را معرفی کرده است.


سازمان ‌کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، علاوه بر کتابخانه مرکزی با 28 هزار و 800 متر مربع فضای فرهنگی ـ مطالعاتی، حدود چهار میلیون جلد کتاب چاپی، بیش از 88 هزار جلد کتاب خطی منحصر به فرد و حدود 50 هزار جلد کتاب چاپ سنگی، دارای 38کتابخانه وابسته در سطح کشور و 10 کتابخانه تخصصی است.


کتابخانه‌های ‌آستان قدس رضوی در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در مناطق پرجمعیت شهری، فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام داده است که بسیاری از پژوهشگران جهان از کتابخانه‌های‌آستان قدس رضوی به عنوان پایگاه علمی استفاده می‌کنند.
 

پایان پیام/

کد خبر 378801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha