درس بی بصیرتی خواص و سوء استفاده معاویه برای رخنه در افکار مردم

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز در اختتامیه کنگره سبط النبی(ع) گفت: واقعه معاهده صلح امام حسن(ع) درسی تاریخی است که نشان از بی بصیرتی مردم و سوء استفاده معاویه برای رخنه در افکار جامعه دارد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله مجتهد شبستری در مراسم اختتامیه کنگره بین المللی سبط النبی گفت: سبط اکبر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) همانند سایر معصومین تجسم عالی فضائل انسانی و مقتدای پاکان و صالحان بوده و خواهد بود. ایشان نه تنها در بین علمای شیعه، بلکه در بین بسیاری از مورخین و علمای سنی جایگاه ویژه ای دارد.
وی افزود: کتاب های زیادی در بیان فضایل، اخلاقیات و شخصیت امام حسن مجتبی (علیه السلام) نوشته شده و شاعران زیادی هم در بیان مقام علمی و اخلاقی ایشان اشعار ارزنده ای سروده اند.


وی پس از ذکر نمونه ای از این اشعار ادامه داد: زبان از توصیف فضائل اخلاقی امام حسن مجتبی (علیه السلام) قاصر است و اگر بخواهیم همتایی برای ایشان در نظر بگیریم، تنها امام حسین (علیه السلام) را می توانیم نام ببریم که در روایات مختلف از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به آن اشاره شده و حتی گوشواره های عرش الهی نامیده شده اند.
وی با اشاره به کمیسیون های علمی کنگره بین المللی سبط النبی (علیه السلام) گفت: علم و حلم و عبادت و سایر فضائل، در گفتار ها و نوشتار ها آمده است و در کمیسیون ها مطرح شده، اما به نظر می رسد که به شجاعت و شهامت ایشان کمتر توجه شده، تا جایی که برای برخی از کوته فکران این شبهه ایجاد شده است که شجاعت و شهامت امام حسن (علیه السلام) از سایر ائمه کمتر بوده است، و گاهی اوقات هم این شبهه را به زبان آورده و مطرح کرده اند.


امام جمعه تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان غربی، با بیانتعدادی از ادله روایی و تاریخی از منابع شیعه و سنی در رد این شبهه، گفت: از صفات بارز همه ائمه، اولیای دین و متقین شجاعت و شهامت است، چنانکه امام علی (علیه السلام) در توصیف متقین می فرمایند که آن ها چنان توحیدی داشتند که قدرت های پوشالی بشری برای آن ها بسیار ناچیز بوده است. این ویژگی در مورد متقین است، چه رسد به معصومین و ائمه (علیهم السلام).
وی سپس به ماجرای صلح امام حسن (علیه السلام) پرداخت و گفت: داستان صلح امام حسن (علیه السلام)، داستان متفاوتی دارد و آن هم مربوط می شود به شرایط زمانی ای که ایشان در آن زندگی می کردند. در آن زمان مردم از جنگ های پی در پی خسته شده بودند و تحمل جنگ های بیشتر نداشتند. معاویه هم از این خستگی و بی بصیرتی مردم استفاده و آنان را از گرد امام پراکنده کرد، تا جایی که برخی به ایشان جسارت کردند.


عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: جای تأسف است که پیشوایان ما در عصر خود مظلوم و بی یاور شدند، ولی جای شکر است که در عصر ما، نواب عزیز حضرت بقیة الله الأعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آن چنان از محبوبیت مردمی و نفوذ در قلوب برخوردارند که در زمان 8 سال جنگ تحمیلی، به یک اشاره در جنگ شرکت کردند و کشور را از لوس اجانب و دشمنان کشور پاک کردند و هم اکنون نیز میلیون ها نفر گوش به فرمان رهبر معظم انقلاب، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) هستند.
وی همچنین به بحران امیتی عراق اشاره کرد و گفت: در مورد آشوبگری داعش در عراق، مقام معظم رهبری دیروز در دیدار مسئولین دستگاه قضا فرمودند دولت و ملت عراق، خود با راهنمایی مرجعیت با تروریست ها مبارزه می کند و نیاز به دخالت بیگانگان و آمریکا نیست.
وی در پایان با اشاره به ثبت نام بیش از 2 میلیون نفر برای مبارزه با داعش در عراق گفت: امیدواریم کشور عراق و عتبات عالیات هر چه زودتر از لوس وجود تروریست ها، اجانب، آمریکا و دشمنان اسلام و مسلمین پاک شود. ان شاء الله عراق به گورستان داعش تبدیل خواهد شد و همه آن ها در آن جا دفن خواهند شد و فتنه آن ها برای همیشه از بین خواهد رفت.
پایان پیام/
 

کد خبر 379095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha