به گزارش سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درخت خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید 42 بار تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوههای بهشتی می دانند. این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14 میلیگرم ویتامین C موجود است. همچنین این میوه دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.
علاوه بر این خرما به خاطر داشتن منیزیم ضد سرطان است و استفاده از این میوه در ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه، قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران میکند و به علت دارا بودن فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک شده است را به تحرک وا می دارد.
مصرف خرما در کنار کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین شده و بدن یکباره دچار افت قند نشود.
در ماه مبارک رمضان، رژیم پرفیبر بسیار مناسبتر و سالمتر از رژیم غذایی کمفیبر بر همین اساس، بهترین رژیم غذایی در ماه مبارک رمضان، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد چرا که در زمان افطار قند خون در پایینترین حد خود قرار دارد که میتواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما میتوان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.
لازم به ذکر است، کارشناسان تغذیه توصیه می کنند، وعده افطاری با خرما، آب گرم، چای کمرنگ و شیر شروع شود که با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا میکند.
پایان پیام/
نظر شما