بررسی نسخ تعزیه ایران از حیث ساختار و محتوا

خبرگزاری شبستان:‌ اثر پژوهشی بررسی متون تعزیه از حیث ساختار و شیوه های روایت توسط اسماعیل مجللی به انجام رسیده و هم اکنون در حال گذراندن مراحل پایانی خود است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، این اثر پژوهشی که به عنوان رساله پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد اسماعیل مجللی از اعضای پیوسته انجمن تعزیه ایرانیان و شورای تعزیه استان مرکزی در رشته زبان و ادبیات فارسی است و با راهنمایی ها و مشاوره های دکتر محسن ایزدیار و دکتر شاهرخ حکمت از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اراک به انجام می رسد.

 

این رساله شامل دوبخش نگاه به تعزیه از حیث ادبیات غرب و ادبیات شرق است واین دانشجو در آن به بیان مواردی همچون بررسی نسخ تعزیه از حیث ادبیات، شیوه های روایت و روایت گری، جایگاه ادبیات عامه پسند در اشعار تعزیه، جایگاه اسطوره های ایرانی در ادبیات تعزیه، تطبیق تعزیه ایران با تراژدی های یونان باستان، میسترهای فرانسه، جایگاه صوفی گری و عرفان در ادبیات تعزیه، تطبیق اشعار و ساختار داستانی تعزیه با متون ادبیات کهن ایران ازجمله تاریخ بیهقی، کلیله و دمنه، هزار ویک شب شهرزاد، بررسی و تطبیق نظریات کارل گوستاو یونگ، نوروتوپ فرای، پراپ و....با تعزیه ایران پرداخته است.

 

این اثر پژوهشی حاصل بیش از 4دهه فعالیت خانواده مجللی در عرصه تعزیه و شبیه خوانی است و نگارش این اثر مستلزم مرور بر بیش از 300نسخه تعزیه از اقصی نقاط کشور بود و از معدود رسالات دانشجویی در مورد تعزیه است که توسط یک تعزیه خوان به انجام رسیده است.


مجللی سالها پیش از این نیز رساله جایگاه هنرهای سنتی در تعزیه را برای دریافت دانشنامه لیسانس در رشته ادبیات نمایشی به انجام رسانیده است و تاکنون دهها مقاله با موضوع تعزیه را به رشته تحریر درآورده و در بسیاری از روزنامه ها و نشریات به چاپ رسیده است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 383662

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha