رایزنی‌های رئیس جمهور درباره بحران غزه/دستور ویژه به ظریف

خبرگزاری شبستان: رئیس جمهور در گفتگوی تلفنی با امیر کویت، رییس جمهور اندونزی و نخست وزیر ترکیه خواستار اقدامی فوری کشورهای منطقه بخصوص سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب برای توقف حملات به غزه شد.

بع گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور در گفتگوی تلفنی با امیر کویت، رییس جمهور اندونزی و نخست وزیر ترکیه ،ضمن ابراز نگرانی شدید از تهاجم رژیم صهیونیستی به مردم غزه، اقدامی فوری کشورهای منطقه بخصوص سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب برای توقف حملات به غزه را خواستار شد.


رئیس جمهور شامگاه جمعه در گفتگوی تلفنی با امیر کویت، ضمن ابراز نگرانی شدید از تهاجم بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه، خواستار اقدامی فوری مجامع بین‌المللی و کشورهای منطقه بخصوص سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب برای توقف حملات به غزه شد.

 

حجت الاسلام روحانی در گفتگوی تلفنی با «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح»، علت این تماس تلفنی را نگرانی شدید از تهاجم بی‌رحمانه رژیم صهیونیستی به مردم غزه عنوان کرد.

 

رئیس جمهور گفت: ما احساس می‌کنیم زنان، کودکان و مردم بی‌دفاع غزه در این ماه مبارک رمضان در شرایط بسیار سختی قرار گرفته‌اند و محاصره مردم غزه در حال حاضر به گونه‌ای است که مردم از امکانات پزشکی و غذایی کاملاً محروم هستند. لازم است که اقدامی فوری از سوی مجامع بین‌المللی و کشورهای منطقه، بخصوص از سوی سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب انجام گیرد.

 

حجت‌الاسلام روحانی، با مثبت برشمردن مواضع امیر کویت نسبت به مردم فلسطین، این مواضع را با توجه به ریاست امیر کویت بر اتحادیه عرب، مهم خواند و تأکید کرد: نیاز است که گام‌های فوری و جدی برداشته شود. ما نیز برای هر گونه تشریک مساعی برای دست یافتن به یک آتش‌بس فوری آمادگی داریم.

 

وی ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای هر گونه مشارکت برای کمک به مردم فلسطین، بر ایجاد راهی برای رساندن کمک‌های پزشکی و مواد غذایی به مردم غزه تأکید کرد. همه باید دست به دست هم دهیم تا آتش خانمان‌سوزی که در منطقه ایجاد شده است زودتر خاموش شود.

 

رئیس جمهور با تأکید مجدد بر کمک‌رسانی به افراد مجروح و نیازمند در غزه، یادآور شد که در کنار مسئله فلسطین، امروز در عراق و سوریه نیز شاهد نا امنی و کشتار هستیم.

 

حجت الاسلام روحانی با ابراز آمادگی کامل برای همکاری، خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه ایران برای تشریک مساعی در این زمینه با وزارت خارجه کویت در تماس خواهد بود.

 

«شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت نیز در این گفت‌وگوی تلفنی وضعیت فعلی فلسطین را برای همگان دردناک و تأسف‌بار دانست و گفت: وزیر امور خارجه را مأمور کردم تا با اتحادیه کشورهای عرب و سازمان ملل متحد ارتباط برقرار کند تا راهی برای حل و فصل این مشکل و حداقل برقراری آتش‌بس بیابند.

 

امیر کویت افزود: به جنابعالی اطمینان می‌دهم که احساس ما نسبت به مسئله فلسطین همان احساسی است که همگان نسبت به آن داریم. در ارتباط با ارسال کمک‌ها به مردم غزه نیز در کویت کمک‌ها را جمع آوری کرده و برای ارسال آماده‌‎ایم. همچنین برادران ما هم در کشورهای شورای همکاری نیز اقدام به ارسال کمک‌ها کرده‌اند.

 

وی خواستار توجه بیشتر رهبران عرب نسبت به موضوع غزه شد و افزود: متأسفانه آنچه در غزه روی می‌دهد بسیار دردآور و کشتار بی‌گناهان برای ما خیلی تأسف‌بار است.

 

امیر کویت در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدوارم امنیت در سراسر منطقه برقرار شود و توجه بین‌المللی به مسائل منطقه را شاهد باشیم.

 

حجت الاسلام روحانی همچنین در گفتگوی تلفنی با رییس جمهور اندونزی شرایط غزه را فوق العاده حساس دانست و با تاکید بر ضرورت مشارکت و همکاری فعال کشورهای اسلامی و اعضای جنبش غیرمتعهدها مبنی بر توقف فاجعه در غزه گفت: رژیم صهیونیستی نباید احساس کند که جهان در برابر جنایات و اقدامات غیر انسانی اش سکوت می کند و تماشاگر خواهد بود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، روسای جمهور ایران و اندونزی در این مکالمه تلفنی درخصوص وضعیت غزه به رایزنی پرداخته و با ابراز نگرانی از فاجعه بزرگی که در غزه در حال وقوع است، بر ضرورت همکاری نزدیک با یکدیگر و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود برای توقف خشونت و جنگ ضد مردم غزه تاکید کردند.

 

حجت الاسلام روحانی در این تماس تلفنی با بیان اینکه فشارها و وحشی گری های فراوانی نسبت به زنان و کودکان و مردم بی دفاع فلسطین در حال وقوع است، گفت: در چنین شرایط فوق العاده ای که برای مردم مسلمان فلسطین پیش آمده است همه کشورهای اسلامی باید از هرگونه توانی که دارند برای جلوگیری از تداوم فاجعه استفاده کنند.

 

رییس جمهور تلاش جمعی کشورهای اسلامی را برای جلوگیری از تجاوز و وحشی گیری رژیم صهیونیستی مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: معتقدم صدای واحد کشورهای اسلامی می تواند متجاوزان را متوجه کند که ادامه تجاوز به نفع آنان نخواهد بود. فلسطین همواره محور وحدت مسلمانان و هم زمان محور نگرانی جهان اسلام بوده است و اندونزی در طول دهه های گذشته از کشورهای مسلمانی بوده که از حقوق مردم فلسطین دفاع کرده است.

 

حجت الاسلام روحانی با تاکید بر ضرورت استفاده از همه ظرفیت ها برای جلوگیری از ادامه وحشی گری رژیم صهیونیستی گفت: امیدوارم با تلاش همه کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها و کشورهای اسلامی جلوی این فاجعه بزرگ گرفته شود.

 

رییس جمهور در بخش دیگری از این گفتگوی تلفنی، اندونزی را کشوری قدرتمند و دوست عنوان کرد و بر علاقه مندی جمهوری اسلامی ایران بر تقویت هرچه بیشتر روابط با این کشور در همه زمینه ها تاکید کرد.

 

رییس جمهور اندونزی نیز در این مکالمه تلفنی با بیان اینکه، اندونزی هم درباره وضعیت غزه نگران و با دیدگاهها و نظرات دکتر روحانی در خصوص غزه موافق است، گفت: باید با همکاری یکدیگر اقداماتی انجام دهیم تا خشونت و جنگ در غزه هر چه زودتر متوقف شود و معتقدم شما به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها، می توانید رهبری این اقدام را بر عهده گرفته و با همکاری کشورهای منطقه به خشونت و جنگ در غزه خاتمه دهید.

 

سوسیلو بامبانگ یودهویونو تصریح کرد: اندونزی از ایران به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها در انجام هرگونه اقدامی در این جهت و ایجاد وحدت بین مسلمانان، به طور کامل حمایت می کند.

 

حجت الاسلام روحانی رییس جمهوری ایران و رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه شامگاه جمعه در گفتگویی تلفنی، ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی در نوار غزه را غیر قابل تحمل دانستند و با انتقاد از سکوت شورای امنیت سازمان ملل، لزوم فعال شدن دبیر کل سازمان ملل در این باره را مورد تاکید قرار دادند.

 

حجت الاسلام روحانی در این گفتگوی تلفنی با اظهار نگرانی شدید نسبت به تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: همه باید کاری کنیم تا رژیم صهیونیستی بفهمد که جهان اسلام و کشورهای منطقه پشت سر مردم فلسطین هستند و آنها را رها نکرده اند و این رژیم سفاک باید بداند در برابر جنایاتی که انجام می دهد پاسخ لازم را خواهد گرفت. کشتار زنان و کودکان بی دفاع نوار غزه غیر قابل تحمل و با همه قواعد انسانی و بین المللی در تضاد است و نگرانی ما به خاطر محاصره غزه و کمبود امکانات پزشکی و نیازهای اولیه مردم این منطقه بسیار تشدید شده است و در این خصوص اقدام فوری مجامع بین المللی و از جمله کشورهای منطقه ضروری است.

 

رییس جمهور افزود: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور اسلامی بزرگ و تاثیر گذار منطقه، مسئولیت بسیار سنگینی را در این خصوص بر عهده دارند.

 

رییس جنبش غیر متعهدها گفت: ایران آمادگی دارد تا از همه ظرفیت های خود و ظرفیت جنبش غیر متعهدها با همکاری ترکیه استفاده کند و همچنین ضرورت دارد کشورهای اسلامی و سازمان کشورهای اسلامی نیز دراین زمینه فعالتر شوند. باید به هر قیمتی شده توقف حملات صهیونیست ها را دنبال کنیم و راهی پیدا کنیم تا کشورهای منطقه بتوانند به مردم غزه کمک های نوع دوستانه به ویژه در زمینه پزشکی را انجام دهند.

 

حجت الاسلام روحانی با انتقاد از سکوت شورای امنیت سازمان ملل در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه گفت: متاسفانه شورای امنیت سازمان ملل در این زمینه هنوز اقدامی انجام نداده است و همه باید بخواهیم که نقش فعالی را در این زمینه ایفا کند. منطقه ما از غزه تا سوریه و عراق دچار مشکل نا امنی شده و این بسیار نگران کننده است . ما برای ایجاد امنیت و ثبات و جلوگیری از کشتار مردم مسلمان منطقه آماده هرگونه همکاری و تشریک مساعی هستیم.

 

رییس جمهور همچنین بر لزوم همکاری مشترک دو کشور و رایزنی های مداوم وزرای خارجه ایران و ترکیه در این زمینه تاکید کرد.

 

رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در این گفتگوی تلفنی با تاکید بر لزوم اتفاق و اتحاد تمامی جهان اسلام با یکدیگر گفت: مواضع ترکیه بدون هیچ گونه شک و نگرانی درباره موضوع فلسطین با شما همسو و امروز زمانی است که بایستی کشورهای اسلامی همکاری و همیاری و یکدستی خود را نشان دهند. ظلم هایی که در فلسطین انجام می شود غیر قابل تحمل است و ترکیه برای توقف آن آماده هرگونه همکاری مشترک است.

 

نخست وزیر ترکیه گفت: ایران و ترکیه می توانند یک برنامه و همکاری مشترکی را با یکدیگر در این زمینه داشته باشند و لازم است در این زمینه از تمام توانایی و امکانات خود استفاده کنیم. از دبیرکل سازمان ملل نیز باید بخواهیم نقش فعال تری در این زمینه داشته باشد.

 

اردوغان گفت: باید فورا وارد عمل شویم ظلم هایی که در نوار غزه در حال وقوع است بسیار حاد است و باید آتش بس فوری در آنجا برقرار شود و باید کاری کنیم که رژیم صهیونیستی وادار به پذیرش آتش بس شود زیرا این رژیم تنها زمانی که ملزم و مجبور به آتش بس شود، آن را می پذیرد.

 

دستور ویژه رییس جمهور به وزیرخارجه

حجت الاسلام روحانی رئیس جمهوری علاوه بر تماس های تلفنی با برخی روسای کشورهای موسس و تاثیرگذارجنبش غیرمتعهدها و رییس اتحادیه عرب و سایرکشورهای منطقه، روز جمعه در تماس تلفنی با دکتر ظریف وزیرامورخارجه که در وین حضور دارد، از وی خواست همه امکانات جنبش غیرمتعهدها برای محکومیت و مقابله با جنایات صهیونیست ها درحمله نظامی بیرحمانه به نوارغزه بکار گرفته شود.

 

وی با بیان ضرورت رسیدگی به وضعیت مردم در نوار غزه بویژه امداد رسانی به مجروحان، خانواده شهدا و کمک به افراد آواره بر اثر تهاجم بیرحمانه رژیم صهیونیستی، به عنوان رییس جنبش غیرمتعهدها، اقدامات لازم و فوری اعضای این جنبش را در کنار شورای امنیت سازمان ملل متحد برای خاتمه کشتار و خونریزی مردم بیگناه فلسطین خواستار شد.

 

رییس جمهور کشورمان از وزیرخارجه خواست تمامی توان جنبش غیرمتعهدها برای خاتمه فوری درگیری، ارسال کمک های انساندوستانه به مردم بیگناه فلسطین، امداد و رسیدگی به مجروحان، ارسال دارو و موادغذایی، و سایر اقدامات لازم بکارگرفته شده و زمینه برای اقدامات فوری شورای امنیت سازمان ملل در این باره فراهم آید.

 

انتشار بیانیه رییس جمهور بعنوان رئیس جنبش غیرمتعهدها

رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس دوره ای جنبش غیرمتعهدها با صدور بیانیه این جنبش، ضمن محکومیت شدید جنایات سازمان یافته صهیونیستها ضد فلسطینیان، از همه نهادها و مجامع مسئول منطقه ای و بین المللی خواست در اسرع وقت به وظایف قانونی و انسانی خود، در چارچوب لغو فوری و کامل محاصره نوار غزه و ارسال کمک های انساندوستانه به مردم فلسطین عمل کنند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، متن کامل این بیانیه که در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک منتشر شد به این شرح است:

تهاجم گسترده نظامی به نوار غزه در روزهای گذشته از جمله حملات هوایی به منازل مسکونی شهروندان که تاکنون به کشته شدن دهها فلسطینی از جمله زنان و کودکان و زخمی شدن صدها نفر انجامیده است، بار دیگر تراژدی غمناک ملت فلسطین و نقض آشکار اصول و قواعد مسلم حقوق بین الملل توسط صهیونیستها را به جهانیان یادآور شده است. اقدامات تجاوزکارانه اخیر، وضعیت بسیار نگران کننده و فاجعه آمیزی را بوجود آورده و صلح و امنیت منطقه ای و جهانی را در معرض خطر جدی قرار داده است.

حملات نظامی به نوار غزه، در شرایطی به وقوع می پیوندد که این منطقه همچنان به دلیل ادامه محاصره ظالمانه و غیرانسانی سالیان گذشته، وضعیت بغرنجی دارد و در نتیجه کمبود شدید امکانات بهداشتی و پزشکی، فلسطینیان حتی برای مداوای مجروحان حملات اخیر با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و بیم آن می رود با ادامه حملات و کمبود شدید امکانات انساندوستانه، شاهد وقوع یک فاجعه بزرگ انسانی باشیم. ضمن ابراز نگرانی عمیق در مورد بحران گسترده انسانی در نوار غزه بر ضرورت ارائه کمک های انساندوستانه فوری به مردم این منطقه تاکید می کنم.

اینجانب به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران و رئیس دوره ای جنبش غیرمتعهدها، ضمن محکومیت شدید جنایات سازمان یافته، غیر قانونی و ضد انسانی علیه فلسطینیان، از همه نهادها و مجامع مسئول منطقه ای و بین المللی می خواهم در اسرع وقت به وظایف قانونی و انسانی خود، در راستای لغو فوری و کامل محاصره نوار غزه و ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین، جلوگیری از تداوم اقدامات تجاوزکارانه و کشتار بیشتر مردم مظلوم فلسطین و تدارک مکانیسم موثر حقوقی بین المللی برای تعقیب و محاکمه جنایتکاران صهیونیست عمل نمایند.

ضمن ابراز نا امیدی عمیق از ناتوانی شورای امنیت در انجام اقدامات ضروری برای جلوگیری از تجاوزات جاری، از اعضای این شورا می خواهم تا سریعا و بدون قید و شرط به وظایف شان در رابطه با خاتمه دادن به این به تجاوزات ظالمانه اقدام نمایند.

دکتر حسن روحانی

 


پایان پیام/

کد خبر 384572

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha