خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ اِحیاء به معنی خاص شامل شب زنده داری و بیدار ماندن شبهای خاصی از سال است که در راس آن شب قدر (شبهای 19، 21 و 23 ماه رمضان) است. همچنین در روایتی از امام اول شیعیان احیا چهار شب شب اول ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان توصیه شدهاست.
ماه رمضان از نیمه گذشت و روزهای پایانی خود را سپری میکند و دوباره خداوند رحیم و رحمن؛ فرصتی دیگر برای بخشیده شدن و زلال شدن به ما ارزانی کرده است؛ امشب با تمام وجود به خانه پر از امید و مهر الهی می رویم و باری دیگر به گنهکار بودن خود معترف می شویم و از خود خداوند می خواهیم که باری دیگر به بزرگی و کرمش ما را ببخشد تا به فرموده رسول خدا(ص) از آن دسته نباشیم که دست خالی از ضیافتش خارج شویم و لقب"بدبخت" را تا یکسال بر گردن خود حمل کنیم.
امشب با ناله های سوزناک روزه داران؛ صبح می شود و چرا که پیامبر رحمت(ص) فرمود؛ «هر کس شب قدر را احیا دارد و مومن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامى گناهانش آمرزیده مى شود.»
امام صادق(ع) نیز در توصیف جایگاه این شبها فرمودند: "مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه رمضان امضا میشود".
19، 21 و 23 رمضان؛ با فضلیت ترین شب ها و روزها
حجت الاسلام احمد رضایی، مسئول تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه شبهای قدر، با ارزش ترین و با فضلیت ترین شب سال است، افزود: زمان هایی که در طول عمر انسان می گذرد، از رتبه و درجات متفاوتی برخوردار هستند، بنابراین در میان ایام و زمان ها، با فضلیت ترین شب ها و روزها، ایام قدر است.
وی ادامه داد: عظمت شب قدر به اندازه ای است که خداوند در این شب قرآن را نازل کرده و تنها شبی است که حضور آسمانیان و ملائک را در زمین داریم.
رضایی با اشاره به سوره قدر و آیه شریفه "إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ * وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ" و اینکه خداوند به پیامبر(ص) فرمود نمی توانی شب قدر را درک کنی، چرا که فضلیت شب قدر از هزاران شب برتر است، افزود: اگر هزار ماه را حساب کنیم، برابر با 83 سال، یعنی برابر با عمر یک انسان می شود که اهمیت شب قدر به اندازه هزار ماه یعنی 83 سال ذکر شده است.
وی تاکید کرد: بر همین اساس انسانها در صورت درک اهمیت این شب بزرگ می توانند "ره صد ساله را یک شبه بپمایند".
وی با بیان اینکه طبق روایات رسیده، جبرئیل در شب قدر در جمع زمینیان مشغول عبادت می شود، گفت: امام رضا(ع) نیز فرموده اند در شب قدر تمامی امور مربوط به انسان در طول یک سال "از جمله خیر و شر، ضرر و منفعت و رزق و روزی" مقدر می شود.
مسئول تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اظهار داشت: به طور حتم با توجه به اهمیت این شب؛ اقامه نماز، صدقه دادن، راز و نیاز و عبادت در این شب با دیگر شبها متفاوت است و مومنان باید تلاش کنند بیشترین بهره را از این سه شب ببرند.
وی غسل در لحظه غروب آفتاب، اقامه 2 رکعت نماز همراه با هفت سوره توحید و 70 بار استغفار، قرآن به سر گذاشتن، زیارت امام حسین(ع) و شب بیداری را از جمله اعمال شب های قدر ذکر کرد و گفت: همچنین قرائت برخی دعاها از جمله جوشن کبیر، مجیر و ابوحمزه ثمالی در این شب ها تاکید شده است.
وی یادآور شد: در این ایام تمامی مساجد و بخشی از حسینیه ها و تکایا با حضور مومنان و عاشقان نسبت به برگزاری مراسم شب های احیا اقدام می کنند و برخی از مساجد در هنگام سحر، مومنان را میهمان سفره سحری می کنند.
رضایی با اشاره به اعزام 981 مبلغ به نقاط مختلف استان در ماه مبارک رمضان گفت: در تمامی نقاطی که این مبلغان حضور دارند، به طور حتم مراسم احیای شب قدر با شکوه و حضور پرشور مردم برگزار خواهد شد.
وی مسجد امام حسین(ع) بیرجند، مصلی المهدی(عج)، بقعه متبرکه شهدای باقریه، محبان الزهرا(س)، مسجد صدیقه طاهره(س)، مسجد امام صادق(ع) را از جمله مساجد و مراکز اصلی برگزاری مراسم شب های احیا در مرکز استان ذکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما