به گزارش خبرگزاری شبستان گرچه منطقه کردستان عراق با دیگر بخش های آن از نظر توسعه و آبادانی تفاوت های فاحشی دارد اما نباید از نظر دور داشت که به طور حقیقی این منطقه وابستگی جدایی ناپذیری با همسایگان خارجی خود نظیر ایران و ترکیه دارد.
منطقه کردستان از نظر زیرساخت ها بسیار فقیر است و برنامه ریزی رهبران آن برای فروش نفت تنها از طریق همسایگانش چون ایران امکان پذیر است که به تازگی تهران مرزهای خود را بر روی انتقال تانکرهای حامل سوخت کرد بسته است.
کرد ها همانطور که اشاره شد به جهت فقر در زیر ساخت ها قادر نیستند برنامه های توسعه کشاورزی دامداری و صنعتی خود را پیش ببرند و عملا به واردات از همسایگانشان نیازمند هستند. این منطقه حتی در صورت استقلال سیاسی نیز وضعیت آرامی نخواهد داشت زیرا در جنوب مناسبات با بغداد تیره و تار است ، در شرق ایران از استقلال آنها حمایت نخواهد کرد و غرب سوریه مشغول یک جنگ داخلی است در همین حال عملا تنها ترکیه می تواند محلی برای به حقیقت رساندن بلند پروازی های رهبران کرد باشد که این رابطه متناسب نبوده و برای کردستان ناهنجار خواهد بود .
برای کردستان پیش از آنکه بخواهد به مسائل اقتصادی بیاندیشد رضایت آمریکا از صرف نظر کردن از یک عراق یک پارچه مساله مهمی است. آمریکایی ها بیش از یک تریلیون دلار برای جنگ علیه صدام و تغییر در نظام حکومتی عراق خرج کرده اند. این نبرد که 10 سال به طول انجامید مشکلات سیاسی فراوانی را در سراسر جهان برای آنها اینجا کرد ، زمانی که از آمریکایی ها سوال می شد شما چه دستاوردی از نبرد عراق داشته اید تنها می گفتند : ما الگوی دموکراسی را در خاورمیانه عربی نبا نهادیم . به همین جهت آنها چندان با یک عراق تکه تکه شده موافق نیستند.
از سوی دیگر مناطقی میان سوریه و عراق وجود دارد که عمدتا صحرا هستند و نه دولت عراق و نه دولت سوریه تاکنون علاقه ای برای باز کردن جبهه جنگ علیه نیروهای افراطی مستقر در این مناطق را از خود نشان نداده اند. جهان به زودی باید در مقابل چنین منطقه ای که همانند حکومت کوتاه طالبان در افغانستان حاکم بود بیاندیشد.
با تمام توضیحات فوق آنچه برای کردستان مفید خواهد بود گرفتن امتیازات اقتصادی بیشتر در قالب دولت فدرال عراق است که در این صورت یکپارچگی عراق هم حفظ شده و آمریکا و همسایگان کردستان نیز از این مساله راضی خواهند بود.
نظر شما