یوسف افراش، مدیرکل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به چاپ و ورود مصاحف از چین به عنوان خطری بزرگ در این عرصه به خبرنگار شبستان گفت: چاپ و واردات قرآن از چین به عنوان خط قرمز و منطقه ممنوعه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این عرصه شناخته شده و به هیچ عنوان مجوز ورود محموله های اینچنینی به کشور داده نمی شود.
وی از اعمال شرایط خاص برای ورود قرآن به کشور خبرداد و اظهار کرد: البته بعضی از ناشران به دلیل هزینه های پایین چاپ در چین ممکن است اقدام به انجام چنین کاری کنند، اما عمده ناشران قرآنی و مذهبی به دلیل اعتقاد به تقدس ذاتی حوزه کاری خود و ضرورت رعایت آداب خاص در چاپ کتاب الهی، از این امر اجتناب کرده و تنها معدود ناشران خاص به این عرصه وارد می شوند.
افراش با تاکید بر لزوم ایجاد بسترهای مناسب برای چاپ مصحف شریف با کمترین هزینه ها و بالاترین کیفیت تصریح کرد: همسو با این مهم سال گذشته نخستین دوره مسابقات بین المللی چاپ مصحف شریف برگزار و با استقبال ناشران قرآنی مواجه شد، از سوی دیگر شناسایی آسیب هایی همچون ارائه سفارش چاپ قرآن به ویژه در کشورهایی همچون سوریه و لبنان در این مسابقات بررسی شد.
فقدان تکنولوژی های مدرن مانعی جدی در چاپ قرآن
مدیر کل امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عدم بهره مندی از تکنولوژی های مدرن به ویژه در زمینه صحافی را از علل این آسیب ها برشمرد و بیان کرد: البته برنامه ریزی هایی برای ارائه تسهیلات به ناشران مذهبی قرآنی صورت گرفته تا امکان تجهیز چاپخانه ها به ماشین آلات جدید فراهم شود و مشکلات به حداقل برسد.
وی با مقایسه میزان هدیه قرآن با سایر کتاب ها ابراز کرد: این مقایسه نشان می دهد که یک کتاب دانشگاهی دارای قیمتی به مراتب بالاتر از مصحف شریف است و این موید تلاش ناشران این عرصه برای عرضه با کمترین قیمت ها است، البته باید توجه داشت که افزایش قیمت در سال های اخیر بر افزایش جبری هدیه قرآن نیز اثر گذاشته و این امری اجتناب ناپذیر است.
ناشران قرآنی درپی کسب سودهای کلان نیستند
افراش با بیان این مطلب که ناشران قرآنی درپی کسب سودهای کلان نیستند، عنوان کرد: اگر همان هزینه ای که برای چاپ قرآن می شود برای دیگر کتب صرف شود اصلا عرضه با قیمت های کنونی مقرون به صرف نیست که این امر نشان از علاقه و تمایل ناشران به فعالیت در این ساحت مقدس دارد.
وی حمایت از ناشران قرآنی به شیوه های مختلف را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: باید کوشید در کنار عدم تمایل ناشران قرآنی به سودآوری، از طریق اعمال حمایت های لازم زمینه را برای عرضه کیفی مصاحف شریف فراهم کرد چراکه بعضا به دلیل قیمت های بالای چاپ از کیفیت کار کاسته می شود که وزارت ارشاد از طرقی همچون خرید قرآن سعی در تحقق این هدف دارد.
پایان پیام/
نظر شما