سوادرسانه‌ایی مسئولان کم است/خبرنگان درتوسعه استان نقش آفرین هستند

خبرگزاری شبستان: عضو هیات مدیره خانه مطبوعات گیلان با بیان اینکه مسئولین برداشت درستی از رسانه ندارند، گفت: خبرنگاران می‌توانند در توسعه استان نقش آفرین باشند.

علی پورحسن، عضو هیات مدیره خانه مطبوعات گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با تاکید بر رسالت مهمی که خبرنگاران بر دوش دارند، به آغاز بعضی از سوره‎های قرآن مجید همچون "وَالشَّمْسِ وَضُحَاهَا" و "ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ"، اشاره کرد که خداوند سخنش را با قسم آغاز کرده است.

 

وی با بیان اینکه خداوند به قلم و آنچه که می‌نویسد و به خورشید و پرتو افشانی که می‌کند و... قسم یاد کرده است، اظهار کرد: گاهی وقت‌ها خود خورشید اهمیتی ندارد بلکه این پرتو نور یعنی همان ذات خورشید است که اهمیت دارد و چون آن نور مربوط به خورشید است، خورشید هم اهمیت پیدا می کند.

 

صاحب امتیاز و مدیر مسئول نشریه فردای گیلان ادامه داد: از این رو خود قلم هم اهمیتی ندارد بلکه این چیزی که نوشته می‌شود دارای اهمیت است لذا خداوند به قلم و آنچیزی که نوشته می‌شود قسم یاد کرده است.

 

کسانی که قلم به دست می‌گیرند رسالت قرآنی دارند
پورحسن با بیان اینکه احساس می‌کنم کسانی که قلم به دست می‌گیرند رسالت قرآنی دارند، اذعان کرد: همانگونه که شعرا با توجه به تفضل و عنایتی که خداوند نسبت به سایر بشر به آنان کرده است و آنها شاعر شدند یعنی یک شعور، درک و آگاهی بیشتری نسبت سایرین دارند که اوضاع را بهتر درک می‌کنند و رسالتی در این راستا بر عهده دارند، خبرنگاران نیز در این گروه هستند.

 

این شاعر، نویسنده و پژوهشگر گیلانی تصریح کرد: همانگونه که شعرا استعاره، تشبیه و کنایه را بهتر از دیگران متوجه می‌شوند و مطالب را در رفتار و کردار خودشان زیباتر بیان می‌کنند، خبرنگاران هم چنین جایگاه و رسالتی دارند چرا که آنان نیز بهتر از دیگران می‌بینند و بهتر از دیگران درک می‌کنند و از این رو خداوند قلم را به دست آنها سپرده تا حقیقت بهتر نوشته شود.

 

پورحسن اضافه کرد: از این رو خداوند بر قلم قسم خورده و بر چیزی که می‌نویسد چون این رسالتی است که بر عهده خبرنگاران گذاشته شده تا انعکاس دهنده بهترین امور باشند.

 

وی با اشاره به اینکه شعرای زیادی در طول تاریخ حضور داشتند اما فقط امام رضا(ع) به "دعبل خزاعی" و امام سجاد(ع) به "کمیت اسدی" عبای خودشان را عطا کردند، افزود: این امر نشان می‌دهد فقط آنهایی که در راستای دین، اسلام، قرآن، خدمت رسانی و آگاهی دادن به مردم حرکت کردند، توانستند عبای ائمه(ع) را دریافت کنند.

 

پورحسن اضافه کرد: لذا وظیفه خبرنگار فهیم و صاحب اندیشه این است که در راستای دین اسلام و قرآن و به ویژه در راستای خدمت رسانی و آگاهی بخشی به مردم و باز کردن گره‌های مشکلات آنان حرکت کند که همگی اینها می‌تواند رسالت یک خبرنگار، باشد.

 

خبرنگاران می‌توانند در توسعه استان نقش آفرین باشند
وی با مهم شمردن کار خبرنگار که باید بتواند رسالت و وظیفه آگاهی بخشی و اطلاع رسانی خود را با صداقت انجام دهد، ادامه داد: هر چند در عصر حاضر هنوز جایگاه کنونی خبرنگاران در جامعه ما، شناخته شده نیست اما خود خبرنگار باید برای نشان دادن این توانایی تلاش کند.

 

عضو هیات مدیره خانه مطبوعات گیلان با تاکید بر اینکه خبرنگاران می‌توانند در توسعه استان نقش آفرین باشند، گفت: خبرنگاری می‌تواند در توسعه استان نقش داشته باشد که به رسالت استانی نگاه کند.

 

پورحسن با ابراز نگرانی از عدم همکاری مدیران با خبرنگاران، بیان کرد: مدیران ما باید بتوانند از توانایی فکری و عملی خبرنگاران استفاده کنند که متاسفانه ما در این بخش، بسیار ضعیف هستیم.

 

مسئولین برداشت درستی از رسانه ندارند
عضو هیات مدیره خانه مطبوعات گیلان تصریح کرد: با توجه به حجم بالای خبر رسانی در فضاهای مجازی و غیر مجازی مطبوعات، یکی از مشکلات اساسی ما این است که مسئولین ما برداشت درستی از رسانه ندارند و یا سواد رسانه‌ای آنها، پایین است.

 

وی ادامه داد: بسیاری از مدیران ما قدرت توانایی استفاده از رسانه صوتی و تصویری و سایبری را ندارند و نمی‌توانند افکار عمومی را به خود جذب کنند.

 

پورحسن به قدرت رسانه‌های بزرگی همچون cnn , bbc که در جهان وجود دارند اشاره کرد و افزود: این رسانه‌ها چگونه می‌توانند افکار عمومی را در بر بگیرند و حتی به راحتی جریان‌های مثبت را منفی و منفی را مثبت جلوه دهند همانطور که این روزها می‌بینید و میشنوید که چگونه راحت می‌توانند در جریانات غزه و فلسطین و... سرپوش بگذارند.

 

وی علت این همه توانایی رسانه‌های غرب را بخاطر اعتمادی دانست که مدیران آن جامعه به رسانه‎هایشان دارند و بلدند چطور از آنها استفاده کنند.

 

پورحسن افزود: متاسفانه چون سواد رسانه‌ایی ما پایین است، نه مردم ما و نه مسئولین ما خیلی قدرت استفاده از این رسانه‌ها را ندارند.



وی اضافه کرد: اگر مدیران این سواد رسانه‌ای را داشته باشند و مطبوعات را که در واقع همین خبرنگاران هستند، به عنوان رکن چهارم در کنار مدیریت استان داشته باشند به راحتی بسیاری از مشکلات استان رفع می شود.

 

توانایی خبرنگاران خبرگزاری شبستان از سایر خبرنگاران بیشتر است
پورحسن در ادامه با قدردانی از همه خبرنگارانی که در جهت ارزش‌ها گام برداشته و قلم به خوبی می نگارند، از همه رسانه‌های فعال در استان گیلان با احترام یاد کرد و در خصوص خبرنگاران خبرگزاری شبستان، گفت: خبرگزاری شبستان چون خاص است از این رو کارشان حساسیت ویژه‌ای دارد.

 

وی افزود: انتظار ما از خبرگزاری‌های دینی همچون ایکنا و شبستان که خبرگزاری تخصصی هستند به مراتب بیشتر از خبرگزاری‌های عام دیگر است.

 

پورحسن، نگاه ویژه و حساسیت‌های خاص خبرگزاری شبستان را در بالا بردن انتظارات مخاطبان مهم دانست و ادامه داد: شاید در برخی موارد سایر رسانه‌ها در جریانات چپ و راست منحرف شوند ولی این خاص بودن خبرگزاری شبستان خودش را به منحصه ظهور رسانده است.

 

وی گفت: خوشبختانه خبرنگاران خبرگزاری شبستان گیلان در این مدت توانسته‌اند به خوبی از عهده کارشان بر بیایند تا حدی که از سایر خبرنگاران تواناییشان، بیشتر است.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 391695

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha