به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، اسدالله بیرانوند، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: به منظور حفظ و احیای میراث معنوی، هنر نمایشی تعزیه قزوین در حوزه میراث فرهنگی ناملموس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وی ادامه داد: شبیهخوانى یا تعزیه در واقع نمایشى است بر پایه قصهها و روایات مربوط به زندگى و مصائب خاندان پیامبر اسلام، به خصوص وقایع ماه محرم سال 61 هجرى که در کربلا براى امام حسین (ع) و خاندانش اتفاق افتاد که در دوره صفویه متحول و به شکلى که هماکنون مىشناسیم، درآمده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین با اشاره به هنر نمایشی تعزیه در قزوین، خاطرنشان کرد: این استان جایگاه خاصی در زمینه تعزیه در کشور داشته و خاستگاه هنر تعزیه است که باید با برنامهریزی صحیح و مناسب در راستای ساماندهی هنر تعزیه و مکتب تعزیه قزوین گامهای موثر برداشته شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اجرای ماده یک قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراث ناملموس و اجرای ماده 12 این کنوانسیون توانست این هنر آیینی را در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برساند.
بیرانوند اعلام کرد: با ثبت این هنر اصیل، باید با همکاری دستگاههای مرتبط به حفظ و احیای آن با توجه به قوانین و مقررات پرداخته تا شاهد رشد و شکوفایی هنر سنتی و آیینی تعزیه در قزوین باشیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین، وی گفت: مراسم تعزیه در استان قزوین به شماره 16 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و از تاریخ ثبت هرگونه اقدامی که به حفظ و احیای این هنر اصیل کمک کند مورد تأکید خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: امیدواریم با ثبت این هنر نمایشی در فهرست آثار ملی کشورمان شاهد هرچه بیشتر معرفی شدن این هنر قزوین به مردم کشورمان باشیم.
پایان پیام/
نظر شما